Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ήλθον ειδον και απήλθον για την φραου Μέρκελ η οποία μας έκανε την την.... χάρη να περάσει για μερικές ωρίτσες απο την πατρίδα μας.
Φυσικά καμια σχέση με τον Ιούλιο Καίσαρα που είπε την συγκεκριμένη φράση αφού αυτή δεν χρειάστηκε να δώσει καμιά μάχη παρά ήρθε να καμαρώσει τα έργα της και να πει ένα μεγάλο μπράβο τόσο στους εξαθλιωμένους ιθαγενείς (ξέχασε τα καθρεφτάκια)  όσο και στους πολιτικούς υποτακτικούς της που την περίμεναν μετα Βαΐων και κλάδων στο αεροδρόμιο έχοντας πλατιά χαμόγελα ,μέσες σκυφτές και χέρια απλωμένα όπως αρμόζει στον καθε καλό υπηρέτη και ζήτουλα.
Το τι έφερε η πρωην Ανατολικογερμανίδα είναι ενα θέμα που απο χθες ως συνήθως έχει γίνει ζήτημα αντιπαράθεσης ανάμεσα στα κόμματα.
Εμείς θα το ξεπεράσουμε αυτό λέγοντας μονο πως το μόνο που έφερε ήταν λόγια που ως συνήθως αρκούν στους πολιτικούς αφού γνωρίζουν ότι αυτα είναι πάντα ποιο εύκολα απο τις πράξεις.Το που γράφουμε βέβαια αυτά τα λόγια είναι γνωστό και δεν χρειάζεται να το πούμε.
Αυτό που είδα προσωπικά και για μένα παίζει κύριο ρόλο είναι πως οι ξεφτιλισμένοι πολιτικοί έχουν καταντήσει τον ελληνικό λαό να μην μπορεί να συμφωνήσει καν πλεον στα αυτονόητα που μέχρι και το ΔΝΤ χθές με ανακοίνωση είπε.Πως δηλαδή οσο και να "σφιχτούμε" όσο και να....πεθαίνουμε απο την πείνα αυτο το πρόγραμμα δεν βγαίνει.
Δε χρειάζεται να αναφέρουμε το πόσες συγκεντρώσεις έγιναν χθες με την ίδια ουσιαστικά απαίτηση σε διαφορετικά σημεία.Εξαιρώντας φυσικά το ΚΚΕ που μια ζωή βαράει το ίδιο βιολί και που πλέον δεν πρέπει να λογίζεται ως κόμμα αλλά ως .....λοξυγγας.
Κι ομως χωρισμένα κομμάτια του ελληνικού λαού διαδήλωναν για ενα κοινο σκοπό.
Πως όμως γίνεται αυτό;
Μα πέρα απο τις ιδεολογικές διαφωνίες που σε άλλους είναι πραγματικές και σε άλλους απλά το πρόσχημα για αντιπολίτευση.
Υπάρχει η λογική της "κομματοκρατίας" αν μπορούμε να την πούμε έτσι.
Είναι ένα παραμάγαζο της ελληνικής ψευτοδημοκρατίας όπου το καλό του Εθνους,το καλο της έννοιας του κράτους αλλά και των ίδιων των πολιτών του θυσιάζεται για το καλό του κόμματος και του εκάστοτε αλήτη πολιτικάντη.
Στην περίπτωση μας είναι άπειρες οι περιπτώσεις.
Απο την εγκατάλειψη της Θράκης πρώτα απο το ΠΑΣΟΚ και εν συνεχεία απο την ΝΔ στα ψηφοθηρικά σχέδια των Συριζαίων αλλά και στα χέρια των Τούρκων κατα δικών τους δηλώσεων "Ελλήνων" μουσουλμάνων.
Θα πει κάποιος και τι σχέση έχει τωρα αυτό;
Μα είναι η ίδια τακτική το ίδιο....παραμάγαζο.
Δεν τους νοιάζει.....Δεν τους ένοιαξε ποτέ το καλο των Ελλήνων πολιτών της Θράκης αρκεί να βλέπουν τα ...κονβοι απο την Πόλη και να ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ και ότι αλλο τους δασκαλέψει το τοπικό προξενείο.
Είναι η ίδια τακτική που όπως είπε η Μπακογιάννη στη κυβέρνηση Καραμανλή (που ήξερε απο 2008 για την επερχόμενη οικονομική καταστροφή) ο καθε υπουργός έκανε ότι ηθελε.
Με άλλα λόγια χρησιμοποιούσε την υπουργική του θέση κατα πως τον βόλευε.
Εκεί όμως που παίρνουν άριστα είναι ότι έχουν καταφέρει ενω η χώρα να είναι σε ουσιαστικά εμπόλεμη κατάσταση.....σε κατάσταση που ούτε εν καιρώ πραγματικού πολέμου δεν ειχε βρεθεί.
Να επιμένουν να διατηρούν το σύστημα που τους εξέθρεψε και που κληρονόμησαν απο τους Παπανδρεο-Καραμανλήδες.
Κάθε μέρα ακούμε μοιρολόγια για τα ποσοστά της ανεργίας....Άνθρωποι που δεν άντεχαν τον απόλυτο εξευτελισμό να μην μπορείς να θρέψης την οικογένεια σου και να ζήσεις αξιοπρεπώς τερματίζουν την ζωή τους.
Αλλοι χάνουν τα σπίτια που με κόπο και δουλειά απέκτησαν.Ενω και αυτοί που δεν τα χάνουν αδυνατούν πλέον να τα συντηρήσουν με τις αλλεπάλληλες ληστρικές φοροεπιδρομές.
Πανω απο 1 εκατ. υπολογίζονται πλεον οι άνεργοι.
Ανθρωποι που έκλεισαν τα μαγαζιά τους .Ανθρωποι του ιδιωτικού τομέα που να μην ξεχνιόμαστε και προ κρίσης πάλι για ψίχουλα δούλευαν 10ωρα και 12ωρα με μισθούς 700 ευρω πολλοι δεν πληρώνονταν καν τις υπερωρίες τους για να φτάσουν να παίρνουν 500 κι αν τα βρουν.
Να μην πούμε για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ που πλεον ακόμα και τα φάρμακα τους αδυνατούν να πάρουν ωστε να να μείνουν στη ζωή.
Ακούσατε άραγε για όλους αυτούς κάποιο σχεδιασμό;
Ακούσατε κάποια κουβέντα εκτος του .....δώσε;
Μονο λόγια συμπάθειας σαν αυτά της Μέρκελ.
Στον αντίποδα απεργίες,συζητήσεις επι συζητήσεων,παρακάλια στους αρμοστές της τρόικας.
Για ποιον;
Μα για το δημόσιο τομέα.....Αυτο τους νοιάζει.
Ολοι μπορούμε να ψοφήσουμε....δημοκρατικά αρκεί να μην πειραχτεί η "ιερή τους αγελάδα".
Το κωλοσύστημα τους δηλαδή.Αυτό απο το οποίο εξαρτιόνται αποκλειστικά αυτοί και τα σάπια κόμματα τους.
Να μην απολυθεί κανείς δημόσιος υπάλληλος.Να μην χάσουν κανενα ψήφο.
Δεν τους νοιάζει που πανω απο το 1/2 σχεδον του εργατικά ενεργού πληθυσμού δούλευε για να ταίζει το δημόσιο τερατούργημα που εκείνοι για ιδίον όφελος έφτιαξαν.
Δεν τους νοιάζει τι θα απογίνει αυτό το 1 εκατ άνθρωποι εκ των οποίων κοντα στις 400 χιλ δεν έχουν κυριολεκτικά ούτε ψωμί να φάνε.
Να μην διωχθούν 15.000 κομματόσκυλα απο απο τα εκατομμύρια που προσέλαβαν.
Να μην χάσουμε την εργασία που προσέφεραν (αν προσέφεραν) παιρνοντας διπλάσιες και τριπλάσιες αμοιβές απο τους ιδιωτικούς υπαλλήλους που τους πλήρωναν.
Να μην χάσουμε τα ερείσματα μας στην  ΑΔΕΔΥ,αυτό το ξεπουλημένο δημοσιουπαλληλικό συνδικάτο που προσέφερε τόσες υπηρεσίες στα κόμματα τους αυτά τα χρόνια αναδεικνύοντας απο της τάξης του ουκ ολίγους βουλευτές.
Εκεί τα δίνουν όλα.Κι όμως και εδω δουλεύει το ....παραμάγαζο έχουν καταφέρει να δείχνουν άλλοι το Γερμανό "μπαμπούλα" και άλλοι τον κακό "φοροφυγά" και "τεμπέλη" Έλληνα.
Και φυσικά ευθύνονται και αυτοί όμως τι έκαναν οι πολιτικοί και τι κάνουν οσο αφορά εμάς;
Τίποτα απολύτως.Φόροι...Φοροι....Φόροι και η πάση θυσία διατήρηση του σάπιου πολιτικού κατεστημένου και του συστήματος των....πελατών που φυσικά μετακινούνται αναλόγως συμφερόντων μια δεξιά και μια αριστερά.
Η μεγαλύτερη νίκη του συστήματος θα είναι αν παγιωθεί η αντίληψη ότι ευθύνεται ο απλός κόσμος,πως ευθύνονται μονάχα οι ξένοι και άρα με το υπάρχων σύστημα και ταράζοντας τον κοσμάκη σε φόρους καποια στιγμή θα φανεί φως στο τούνελ.
Οχι κύριοι μόνο όταν "ματώσει" και το πολιτικό κατεστημένο.Οταν δούμε στη βουλή υπαλλήλους των 500 ευρώ και όχι πολιτικά τζάκια,οχι εργατοπατέρες και γαμπρούς μεγαλοβιομηχάνων.Οταν θα εκδιωχθούν απο το δημόσιο οχι 15 αλλα 150.000 αχρηστοι ψηφοφοροι σας που τωρα κωλοτρίβονται με τον Τσίπρα
Τότε ίσως να αλλάξει κατι διαφορετικά η ίδια κατάσταση θα επικρατεί γιατι το σύστημα θα συνεχίζει να υπάρχει και να δουλεύει μονος για τους πολιτικούς και την πελατεία τους.
Οι υπόλοιποι θα παίρνουν πάντα ότι περισσεύει και θα μένουν στη γωνία. 

1 σχόλιο:

Μαρία Σεφέρου είπε...

Θερμά συγχαρητήρια για το άρθρο σας. Αναδημοσίευσα το μεγαλύτερο μέρος του στο ιστολόγιό μου, με παραπομπή φυσικά.
http://seferou.blogspot.gr/2012/10/blog-post_18.html