Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.....

3.103 αλλοδαποί παίρνουν το οικογενειακό επίδομα ΟΓΑ.
Ωστόσο πιο σημαντικά είναι τα κίνητρα για την ισόβια σύνταξη που παρέχει το ελληνικό κράτος μέσω του ΟΓΑ, σπρώχνοντας έτσι όλο-ένα και περισσότερο τις αλλοδαπές οικογένειες να επιδιώκουν για τα τέκνα τους την ελληνική υπηκοότητα
Υπηκοότητα που με το νόμο Ραγκούση αλλά και την απίστευτη ασυνέπεια της κυβέρνησης Σαμαρά είναι πανεύκολο να αποκτήσουν αφού πιο εύκολα παίρνει αλλοδαπός την ελληνική ιθαγένεια από την "άδεια κυκλοφορίας ποδηλάτου".
20120918-1513
Σε 176.350 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων επιδόματος τρίτεκνης οικογένειας του ΟΓΑ και στους 76.010 ο αριθμός των δικαιούχων πολυτεκνικού επιδόματος, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που διαβιβάστηκαν στη Βουλή. Συνολικά 3.103 δικαιούχοι είναι αλλοδαποί, εκ των οποίων οι περισσότεροι αλβανικής (1.241).
Αναλυτικά ο αριθμός των δικαιούχων επιδόματος τρίτεκνης οικογένειας ή πολυτεκνικού επιδόματος ανά χώρα προέλευσης έχει ως εξής:
Αλβανία: 1.241, Βουλγαρία: 324, Γαλλία: 43, χώρες πρώην Γιουγκοσλαβίας: 46, Γερμανία: 171, χώρες πρώην Σοβιετικής Ένωσης: 469, ΗΠΑ: 31, Ιταλία: 49, Αγγλία: 161, Ολλανδία: 49, Πολωνία: 155, Ρουμανία: 334, Τσεχία / Σλοβακία: 30.
Όσον αφορά το ύψος των επιδομάτων και τις προϋποθέσεις χορήγησής τους, ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος υπενθυμίζει ότι μέσω του ΟΓΑ χορηγείται το επίδομα τρίτου παιδιού ύψους 177 ευρώ μηνιαίως, το πολυτεκνικό επίδομα ύψους 44 ευρώ μηνιαίως για κάθε παιδί και η ισόβια πολυτεκνική σύνταξη ύψους 102 ευρώ μηνιαίως. Απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή των παραπάνω επιδομάτων είναι οι δικαιούχοι να έχουν μόνιμη και συνεχή δεκαετή διαμονή στην Ελλάδα και τα ανήλικα τέκνα τους να βρίσκονται στην Ελλάδα.
Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής, με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί για τον αριθμό των αλλοδαπών που λαμβάνουν επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα και ισόβια πολυτεκνική σύνταξη. Μεταξύ άλλων υποστήριζε ότι «τα πενιχρά επιδόματα τρίτεκνων και πολυτέκνων αποθαρρύνουν τους Έλληνες να τεκνοποιήσουν λόγω του υψηλού κόστους ζωής, ενθαρρύνουν όμως τους αλλοδαπούς να τεκνοποιούν διότι τα επιδόματα αυτά θεωρούνται υψηλά σε σχέση με τις χώρες προέλευσής τους».

Καλύτερα, δηλαδή μετανάστης στην Ελλάδα, παρά Έλληνας στην Ελλάδα!
Εσταλη απο www.hellasontheweb.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: