Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012

ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Tα χθεσινά εκλογικά αποτελέσματα δεν αφήνουν κατά τη γνώμη μας κανένα περιθώριο ελπίδας εξόδου απο την κρίση παρά μόνο ελπίδα για τον σχηματισμό (επιτέλους) κυβέρνησης.
Τώρα θα πει κάποιος και δικαίως....Γιατί πέρασαν 40 μέρες για να φτιαχτεί μια κυβέρνηση που θα μπορούσε να φτιαχτεί ίδια ακριβώς πριν.
Το ερώτημα δεν μπορεί φυσικά να απαντηθεί παρα μονο με το να αντιληφθούμε το πόσο ΛΙΓΟΙ είναι οι πολιτικοί μας για να διαχειριστούν μια τέτοια κρίση αλλα και ποσο κομματικά πωρωμένοι και "βιδωμένοι" σε καρέκλες που βάζουν σε δεύτερη μοίρα το μικροπολιτικό τους κέρδος έναντι του καλού του Εθνους.
Σε καθε περίπτωση όμως αυτούς έχουμε και με αυτούς αναγκαστικά θα πορευτούμε.
Δεν θα μπούμε στην διαδικασία κρίνοντας το εκλογικό αποτέλεσμα να πούμε για μνημόνια και αντιμνημόνια,διαπραγματεύσεις και καταγγελίες.
Και δεν θα το κάνουμε γιατί πλέον και ο ποιο αδαής εχει καταλάβει ότι η Ελλάδα υπήρξε ένα πειραματόζωο.Ενας "κερδοσκοπικός μηχανισμός" ο οποίος στήθηκε για να κονομήσουν ελληνες και ξένοι σε βάρος των ποιο αδύνατων.
Επίσης δεν θα το κάνουμε και για έναν άλλο λόγο.
Γιατί πιστεύουμε ότι οι αποφάσεις που θα παρθούν θα γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους και τους "Σαμαράδες" και τους "Τσίπρες" και ότι και αν αποφασιστεί θα είναι με γνώμονα τα συμφέροντα των δυνατών είτε αυτό μας βολέψει τελικά με μια "επαναδιαπραγμάτευση" είτε όχι με μια "καταγγελία".
Με λίγα λόγια αυτό που θέλουμε να πούμε είναι πως μας έχουν κυριολεκτικά γραμμένους και κανείς πολιτικός δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό.
Και δεν μπορεί να το αλλάξει γιατί πολύ απλά όσο δυνατός και να είναι....όσο "δυνατή" κυβέρνηση και να έχει πισω του ταυτόχρονα θα έχει και μια φτωχή και απαξιωμένη Ελλάδα.
Μια Ελλάδα που διασύρεται 2 χρόνια παντού και που έφτασε ακόμα και απο τους "συμμάχους" Γάλλους μέσω δημοσιευμάτων να της προτείνετε να ξαναγυρίσει στην Τουρκία!!!!!!
Εμείς αυτό που θα απαντήσουμε όχι στους Γάλλους αλλα στους ελληνες πολιτικούς που μας εφθασαν σε αυτό το σημείο είναι με τα λόγια ενος επίσης Γάλλου.
"Καθε λαός εξαιτίας της θέσης του δε μπορεί παρά να διαλέξει ανάμεσα στο εμπόριο και στον πόλεμο.Εξαρτιέται απο τους γείτονες του,εξαρτιέται απο τις περιστάσεις.Η ζωή του είναι πάντα αβέβαιη και συντομη.Και ή κατακτά άλλους και αλλάζει κατάσταση ή υποδουλώνεται ο ίδιος και αφανίζεται.Δεν μπορεί να παραμείνει ελεύθερος παρά είτε με την μικρότητα του είτε με το μεγαλείο του." Ζαν Ζακ Ρουσώ.
Με την | "δυνατή κυβέρνηση" όμως θα ασχοληθούμε αλλη στιγμή.
Το φλέγον θέμα αυτή τη στιγμή είναι τουλάχιστον να σχηματιστεί μια κυβέρνηση γιατι αυτή η "αναρχοδημοκρατία" δεν μπορεί να συνεχίζεται επ άπειρον σε πολιτισμένα κράτη.
Η ΝΔ σαν πρωτο κόμμα έχει μεγάλη ευθύνη για τον σχηματισμό της απο την στιγμή μάλιστα που όπως όλα δείχνουν ο Σαμαράς θα κάνει το όνειρο του πραγματικότητα και θα γίνει πρωθυπουργός.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι γνωστό πως καμία διάθεση δεν έχει να κυβερνήσει.
Προτιμά την άνεση του κατηγόρου που αρέσει σε όλους και δεν κοστίζει τίποτα.
Στην πραγματικότητα ακόμα και αν ήθελε να κυβερνήσει είμαι σίγουρος πως δεν θα ήξερε πως αφού κυβερνώ σημαίνει λαμβάνω αποφάσεις είτε έχουν κόστος είτε όχι και κρίνομαι.
Σημαίνει διαπραγματεύομαι και όχι κατ ανάγκην με την τρόικα αλλα με την καθε κοινωνική τάξη.
Σε αυτή την περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ και λόγω αναρχοκομουνιστικού παρελθόντος και μέλλοντος ξέρουμε τι διαπραγμάτευση θα έκανε.Μια διαπραγμάτευση που θα οδηγούσε σε διχασμό τους Ελληνες ή μια διαπραγμάτευση του..... "Τσοβόλα δώστα όλα".
Σε κάθε περίπτωση όσο και αν φαίνεται σε κάποιους περίεργο ο ΣΥΡΙΖΑ για την δημιουργία κυβέρνησης έχει την μικρότερη ευθύνη.
Αυτός που φέρει το μεγαλύτερο βάρος είναι το ΠΑΣΟΚ.
Και είναι το ΠΑΣΟΚ γιατί
Ο αρχηγός του ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου αλλά και ως υπουργός Οικονομικών ήταν αυτός που δεν άλλαξε ούτε κόμα στις δανειακές συμβάσεις.
Ηταν αυτός που μας πιπιλιζε ότι δεν υπήρχε καν υποψία επαναδιαπραγμάτευσης και το μνημόνιο υπήρξε μονόδρομος.
Ασχετα αν εσχάτως και λόγο εκλογών "επαναδιαπραγματευτηκε" και αυτός βλέποντας το φάσμα όχι της εκλογικής ήττας αλλά της διάλυσης του κλεπτο-ΠΑΣΟΚ δεν παύει ουσιαστικά να πρέπει να υπερασπισθεί τα όσα διακύρηττε στον ελληνικό λαό και τα όσα ψήφισε με χέρια και πόδια στο κοινοβούλιο.
Τα περί συμμετοχής ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση δεν είναι παρα προφάσεις ώστε να αποφύγει το "πικρό ποτήρι" που θα ισοδυναμούσε με νεα φυγή στελεχών και ψηφοφόρων του.
Κατι όμως που ουδόλως ενδιαφέρει τον υπόλοιπο ελληνικό λαό.Τουλάχιστον αυτόν που θέλει να υπάρχει μια σταθερή κυβέρνηση για να κάνει ότι τελοσπάντων μπορεί και όχι να σύρεται η χώρα καθε 2 μήνες σε εκλογές.
Αλλωστε επειδή οι "δημοκράτες" ξεχνούν το Σύνταγμα όποτε τους συμφέρει....Πουθενα δεν αναφέρει το Συνταγμα πως για να γίνει κυβέρνηση χρειάζονται 170 ή 200 ή 230 βουλευτές.
Αρκούν οι 150 που πλέον υπάρχουν.
Ουτε φυσικά το παραμύθι περί αντιδράσεων της δυνατής πλειοψηφίας έχει νόημα.
Και γιατί είναι αντισυνταγματικό αφου η κυβέρνηση νομοθετεί και η αντιπολίτευση ασκεί κριτική ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.Αυτή είναι η δημοκρατία.
Αλλα και γιατί 40 χρόνια τώρα καμία αντιπολίτευση δεν σταμάτησε καμία κυβέρνηση τουλάχιστον  απο το να κλέβει ασύστολα πόσο μάλλον σε περίπτωση (γιατί αυτό εννοούν) που θα βγάλει τους γνωστούς "κουκουλοφόρους" και τους δημοσιο-τεμπέληδες στο δρόμο.
Το κράτος σε μια δημοκρατία έχει και τα μέσα και τον τρόπο να εφαρμόσει τους ήδη υπάρχοντες νόμους αλλα και να νομοθετεί απρόσκοπτα παντα επ ωφελία του Ελληνικού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: