Σάββατο, 19 Μαΐου 2012

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΘΑ ΛΑΒΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΑ...ΤΙΠΟΤΑ

Αρκετοί Έλληνες ηθελημένα και μη έχοντας ως πρώτο και κύριο θέμα το οικονομικό ξεχνούν πως μέσα σε όλα επίκειται και η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ όπου είναι βέβαιο ότι η ελληνική πλευρά θα πιεστεί ακόμα περισσότερο στο θέμα των Σκοπίων.Έχουν περάσει σχεδόν 20 χρόνια επίσημων αλλά και παρασκηνιακών συζητήσεων με σκοπό την επίλυση του ζητήματος. Το αποτέλεσμα είναι να βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο από όπου ξεκινήσαμε,αν όχι σε χειρότερο. Τα ελληνικά πολιτικά κόμματα αρνούνται να δουν κατάματα την ρίζα του προβλήματος που δεν είναι φυσικά το κρατίδιο των Σκοπίων αλλά αυτοί που κρύβονται πίσω από αυτό και που η αφελής (για να μην πω τίποτα άλλο) Ελληνικές κυβερνήσεις προστρέχουν για υποστήριξη.
Φυσικά φταίμε και εμείς αφού ανίκανοι να εφαρμόσουμε και να φέρουμε σε πέρας μια σοβαρή πολιτική ή στρατιωτική εθνική γραμμή φερόμαστε ως το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης απλώνοντας συνεχώς το χέρι για βοήθεια ακόμα και σε πράγματα τα οποία μια σοβαρή κυβέρνηση θα μπορούσε να επιλύσει.Βέβαια η ευρωπαϊκή καραμέλα και η επίκληση των διεθνών οργανισμών βγάζει τον εκάστοτε ΥΠΕΞ από την δύσκολη θέση της λήψης ουσιαστικών αποφάσεων.
Η εξωτερική πολιτική της χώρας έχει αφεθεί στο έλεος του Θεού και είναι βέβαιο ότι αν δεν υπήρχαν τουλάχιστον οι δημοσκοπήσεις (πολιτικό κόστος) που δείχνουν την πλήρη αντίθεση του Ελληνικού λαού τόσο στο θέμα της διπλής ονομασίας όσο και στο αισχρό σχέδιο Ανάν για την Κύπρο τότε θα είχαν "πέσει" πολλές προδοτικές υπογραφές.
Οι ανοιχτές και επαναλαμβανόμενες προκλητικές δηλώσεις Γκρουέφσκι ότι η Ελλάδα αρνείται να συζήτηση το θέμα ύπαρξης Μακεδονικού έθνους και γλώσσας δείχνουν να μην συγκινούν κανέναν με αποτέλεσμα να συνεχίζονται επ άπειρον και οι συνομιλίες με τον ανεκδιήγητο Νίμιτς που από την πρώτη στιγμή πρότεινε όνομα που περιείχε τον όρο Μακεδονία.
Δεν κατάγομαι από εκείνα τα μέρη,αλλά θέλω να ρωτήσω όμως αυτούς που είναι Μακεδόνες και υποστηρίζουν ονομασία που να περιέχει τον όρο Μακεδονία.
 Εάν υποθέσουμε ότι πάρουν το όνομα "Βόρεια Μακεδονία"  οι Σκοπιανοί δεν αποδεχόμαστε αυτόματα ότι είναι και Μακεδόνες;και αν ναι όλοι εσείς και εκατομμύρια άλλοι Έλληνες που είναι Μακεδόνες πως θα προσδιορίζονται για να ξεχωρίσουν από τους Σλάβους;
Μήπως γνωρίζεται κανένα έθνος στον κόσμο έστω και αν το όνομα του προσδιορίζεται με γεωγραφικό προσδιορισμό που να έχει άλλη γλώσσα και άλλη ιθαγένεια από το όνομα του κράτους;
Δηλαδή στη Βόρεια Ιρλανδία οι κάτοικοι δεν είναι Ιρλανδοί και δεν μιλούν ιρλανδικά;
ή μήπως στην αγαπημένη των Διεθνιστών Βόρεια Κορέα οι κάτοικοι δεν είναι Κορεάτες και δεν μιλούν κορεάτικα;  Αυτά είναι διπλωματικές ανοησίες που παίζονται από αδύναμες κυβερνήσεις οι οποίες αντί να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ τα δίκια του Ελληνισμού κυκλοφορούν σαν επαίτες σε Ευρώπη και Αμερική και μαζεύουν ψίχουλα.
Το δυστύχημα για τον τόπο είναι ότι αυτό το κάνουν για να δείχνουν το όποιο έργο για εσωτερική κατανάλωση και για να γίνουν οι ίδιοι αρεστοί στον εξωτερικό παράγοντα ενώ στην πραγματικότητα έχουν εναρμονιστεί πλήρως με τις θέσεις αυτών που δήθεν πρόκειται να τις βοηθήσουν. Αν η χώρα μας δεν αναπτύξει μια ΔΙΚΗ της εξωτερική πολιτική με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον βάζοντας το πάνω από το οποιοδήποτε κόστος τότε δεν έχουμε καμία ελπίδα. Θα είμαστε μονίμως οι επαίτες και οι καρπαζοεισπράκτορες των ξένων γιατί όταν δεν διεκδικείς ΤΙΠΟΤΑ είναι σίγουρο ότι δεν θα λάβεις και ΤΙΠΟΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: