Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ;

Παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ μια προσπάθεια απο μερικούς να "ωραιοποιήσουν" την εικόνα του συγκεκριμένου κόμματος είτε απέχοντας απο καθε κριτική εναντίον του είτε εμφανίζοντας το με βαση την αντιμνημονιακή πολιτική του ως μια "νεα ευρωπαϊκή αριστερή πολιτική δύναμη".
Είναι βέβαιο ότι κάποιοι "πλασάρουν" τον Τσίπρα και το κόμμα του ως αντι...ΠΑΣΟΚ και θα ηθελαν αν βέβαια μπορουν να τον ελέγξουν να δημιουργηθεί ενα σταθερό αντίπαλο δεος μεχρι τουλάχιστον την "πασοκική ανασταση".
Επειδη όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εχει καμία σχεση με το "νεο".....αλλα και στην πραγματικότητα καμία σχέση με αυτο που κάποιοι φαντάζονται ως ευρωπαϊκή αριστερά.
Είναι απαραίτητο να δουμε ποιοι είναι αυτοι οι "Ευρωπαίοι αριστεροί".
Ποιος είναι αυτός ο κομματικός φορέας και τι πραγματικά πρεσβευουν οι συνιστώσες που το αποτελούν.
Φυσικά ολοι γνωρίζουν οτι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ειναι ενα κόμμα αλλά συνασπισμός κομμάτων που στις περισσότερες περιπτώσεις επιβάλλουν τις απόψεις τους και στο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ μιας και επι της ουσίας οι διαφοροποιήσεις τους είναι ανυπαρκτες τόσο σε θεματα μεταναστευτικής,εξωτερικής,αμυντικής πολιτικής οσο και θέματα παιδείας που περιλαμβάνουν φυσικά και ξυλοδαρμούς "αντιφρονούντων".
Συνιστώσα λοιπον του ΣΥΡΙΖΑ και για να ειμαστε ακριβέστεροι ΚΟΜΜΑ που συνεργάζετε με το ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ειναι η ΑΚΟΑ ή σε πλήρη γραφή Ανανεωτική Κομμουνιστική Αριστερά.
Για όσους ισως θυμούνται είναι το ΚΚΕ Εσωτερικού.
Μια άλλη συνιστώσα είναι η ΚΕΔΑ ή σε πλήρη γραφή Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς.
Προέρχεται απο διάσπαση του ΚΚΕ.
Υπάρχει η ΔΕΑ ή αλλιώς Διεθνιστική Εργατική Αριστερά.
Προέρχεται απο την διάσπαση του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος και σύμφωνα με τα μελη της συμμετέχει στην.....Μαρξιστική πολιτική παράδοση εκτός βεβαια του Λενιν θα ήθελαν και λίγο απο Τροτσκι.
Μάλιστα η ΔΕΑ ειχε στηρίξει και τον Αλαβανο στις περιφερειακές εκλογες (καλα θυμάστε γι αυτόν που ο Καρατζαφέρης έλεγε "απώλεια που δε θα βρίσκετε στο κοινοβουλιο).
Επίσης η δράση της επεκτείνετε και στο "Κυριακατικο Σχολείο Μεταναστών".
Μια αλλη "συνιστώσα" είναι η ΚΟΕ ή σε πλήρη γραφή Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας.
Φυσικά και εδω μια απο τα ίδια μαρξισμός-λενινισμός και δε συμαζεύετε.
Η ΚΟΕ (φωτο) ως τόπο "επανάστασης" έχει επιλέξει τα ελληνικά πανεπιστήμια όσο για το "εργατικό κίνημα" συνεργάζεται με τον γνωστό και μη εξαιρετέο ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Τώρα αν μετα απο όλα τα παραπανω βλέπει κάποιος μια "νεα" αριστερά ή (εδω γελάνε) μια ευρωπαϊκή αριστερά ας το πει και σε εμας.
Και μόνο απο τα ονόματα τους παραβλεποντας τη δράση τους εύκολα μπορεί κανεις να αντιληφθεί πως όχι μονο δεν πρόκειται για κόμματα που πρεσβεύουν την "ευρωπαϊκή" μας πορεία αλλά και οτι προκειται για ακροαριστερά σταγονίδια που δεν εχουν σχέση ούτε καν με την δημοκρατία.
Εμείς αυτό που βλέπουμε είναι η ύπαρξη κομμουνιστικών και μάλιστα εξτρεμιστικών κομουνιστικών κομμάτων που προήλθαν απο διασπάσεις του κεντρικού ΚΚΕ και με καλυμμένα προσωπα του δήθεν "ευρωπαϊσμού" της δήθεν "δημοκρατίας" και του δήθεν "ανθρωπισμού" εκμεταλλευόμενοι την κατασταση της πατρίδας προσπαθούν να ανέλθουν στην επιφάνεια απο τον πατο που τους εταξε η παγκόσμια ιστορία να βρίσκονται.Δεν υπάρχουν σχόλια: