Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΤΟ....ΕΓΓΡΑΦΟ

Πολύ φασαρία για το τίποτα προκλήθηκε τελικά με το έγγραφο Καμμένου.
Προεδρία,ΝΔ και ΚΚΕ υποστηρίζουν ότι το έλαβαν και Καμμένος έκανε τον...."Αλέκο".
Πέρα όμως απο το θέμα αξιοπιστίας στα λεγόμενα ενός πολιτικού ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε τόσος ντόρος για ένα χαρτί που αναφερόταν σε ενα υποθετικό σενάριο με το οποίο οι Ανεξάρτητοι Ελληνες ζητούσαν 3 θέσεις στην υποτιθέμενη κυβέρνηση.
Προσωπικά πιστεύω οτι για το οποιοδήποτε κόμμα επιθυμεί να στηρίξει μια κυβέρνηση συνεργασίας ειναι θεμιτό αν όχι υποχρεωτικό να θέλει όχι απλά να εχει συμμετοχή σε αυτή αλλα να απαιτήσει και θέσεις κλειδιά που κατα την άποψη του θα του επιτρέψουν να προωθήσει τις πολιτικές του.
Με αυτό το σκεπτικό δεν θα μου έκανε εντύπωση αν το έγγραφο είναι υπαρκτό (άλλωστε όλα αυτό δείχνουν).
Τώρα γιατί ο Καμμένος "σάλπισε υποχώρηση" είναι ηλίου φαεινότερο αφου και φοβήθηκε για τους αντιμνημονιακούς ψήφους αλλά και δεν νομίζω βουλευτές του (βλέπε Δημαράς) να ενθουσιάστηκαν με την προταση ανάληψης του ΥΕΘΑ.
Ομως εδω προκύπτει ένα άλλο θέμα.
Βλέποντας και κυρίως συγκρίνοντας την διάσταση που πηρε το έγγραφο Καμμένου στα ΜΜΕ δε μπορούμε να μην αναρωτηθούμε για ένα άλλο έγγραφο που πέρασε στα "ψιλά" και ουδείς πλην ελαχίστων έδωσαν την πρέπουσα σημασία.
Μιλάμε φυσικά για το έγγραφο που παρέδωσε ο τραπεζίτης-πρωθυπουργός στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Και ρωτάμε είναι σπουδαιότερο ένα έγγραφο με την περιγραφή προϋποθέσεων για την είσοδο ενός κόμματος σε μια κυβέρνηση ή η πραγματική κατάσταση της χώρας που απο ότι φαίνεται αποκρύπτεται με κάθε τρόπο;
Δεν έχουν δικαίωμα οι Ελληνες πολίτες να γνωρίζουν σε τι κατάσταση βρίσκονται ώστε να αποφασίσουν γνωρίζοντας όλα τα δεδομένα στις επερχόμενες εκλογές;
Δυστυχώς αυτό που φαίνεται είναι οτι ακόμα και ο Παπούλιας ως θεματοφύλακας του πολιτεύματος είναι κατώτερος των περιστάσεων.
Ο διακοσμητικός ρόλος του εδω και 2 χρόνια δεν του επέτρεψε να αρθρώσει λέξη περα απο ευχολόγια στο ξεπούλημα που συντελέστηκε.
Δεν του επέτρεψε να αρνηθεί τον πραξικοπηματικό διορισμό του Παπαδήμου ενω γνώριζε όπως και ολος ο λαός ότι αυτή επιβλήθηκε τόσο απο τους ξένους όσο και απο την μειοψηφία του πολιτικού συστήματος κατι που φάνηκε και στην κάλπη.
Εκείνο που θα έπρεπε να πράξει ήταν "διαβάζοντας" την θέληση του λαού να παραιτηθεί ώστε να προκληθούν εξαρχής εκλογές και όχι να προχωρά η χώρα με τους "Παπαδήμους" στο τιμόνι.
Το εξοργιστικό είναι ότι επιμένει στην ίδια τακτική αφού σύμφωνα με τα πρακτικά της Προεδρίας πρότεινε την συγκρότηση κυβέρνησης τεχνοκρατών.
Ανθρώπων που ΔΕΝ ψηφίστηκαν απο τον ελληνικό λαό.
Και σαν να μην έφτανε αυτό αφού διέρρευσε τα περί καταθέσεων "έπλυνε τα χέρια του" ως άλλος Ποντιος Πιλάτος λέγοντας ότι "εγω έκανα ότι μπορούσα" και πως "δεν ευθύνομαι για τον μη σχηματισμό κυβέρνησης".
Και μπορεί να έχει δίκιο σε αυτό αλλα σε τελική ανάλυση ευθύνεται όχι για αυτο που έκανε αλλά για αυτά που δεν έκανε.
Ο λαός απο αμπελοφιλοσοφίες έχει χορτάσει εκείνο που ζητά είναι αλήθειες,αίσθημα ευθύνης και θέληση να λερώσεις τα χέρια σου για το καλο της πατρίδας και όχι να τα κάνεις.....μπουγάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: