Σάββατο, 19 Μαΐου 2012

Η ΜΕΡΚΕΛ ΦΤΑΙΕΙ ή ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ;

Ακόμα και για όσους έχουμε την ατυχία να ζούμε σε χρόνια που η πατρίδα μας είναι αποικία είναι τουλάχιστον εξοργιστικό να μας πετούν στα μούτρα τόσο απροκάλυπτα το γεγονός.
Η παρέμβαση όμως Μέρκελ μεσω τηλεφωνήματος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η "συμβουλή" της για διεξαγωγή δημοψιφίσματος παράλληλα με τις εθνικές εκλογές ξεπερνά καθε όριο.
Είναι το κερασάκι στην τούρτα των προκλήσεων μετά τους τοποτηρητές "τροικανούς" ,τους πρωθυπουργούς Ραιχενμπαχ, και τις ανάλογες προτροπές Σόιμπλε προς τον ελληνικό λαό για "θετικό εκλογικό αποτέλεσμα" στις εκλογές της 6ης Μαίου.
Από την άλλη θα πει κάποιος οτι "ο κόσμος το χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι".
Και έτσι είναι....Ομως η "ωμή" αυτή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας δείχνει τον πάτο.
Δείχνει σε ποιο έσχατο σημείο έχουμε φτάσει ως κράτος που μπορούμε να συγκριθούμε μόνο με αφρικανικά.
Δείχνει πως όχι μόνο δεν λειτουργούν οι θεσμοί σε αυτή την χώρα (πέρα απο τους νόμους) αλλά ουτε καν υπάρχει ευθιξία ακόμα και απο τον πρώτο πολίτη της χώρας που θα έπρεπε ή να της κλείσει το τηλέφωνο στα μούτρα ή να την στείλει στον αγύριστο.
Αλλα για να είμαστε....σοβαροί.
Υπο ποια ιδιότητα η κ.Μέρκελ απευθύνθηκε στον κ.Παπούλια;
Μήπως άλλαξε το πολίτευμα της χώρας και απο Προεδρευομένη έγινε Προεδρική και δεν το μάθαμε;
Μήπως ξέχασε η  φραου Μέρκελ πως στο Ελλάντα έχουμε πρωθυπουργό;
Εστω υπηρεσιακό....έστω ανδρείκελο μέχρι χθες αλλά έχουμε πρωθυπουργό.
Αρα ως τι τηλεφώνησε στον....διακοσμητικό κ.Παπούλια;
Και μπορεί να υπήρξαν διαψεύσεις απο γερμανικής πλευράς για το περιεχόμενο των συνομιλιών. Ομως ακόμα και αν με τις διαψεύσεις αυτές συμφωνούσε και η Προεδρία της Δημοκρατίας πάλι δε θα ήταν αρκετό αφου είναι γνωστό πως οι ίδιες "συμβουλές" δόθηκαν και την περασμένη βδομάδα και στον κ.Σαχινίδη που παρευρέθηκε στην σύνοδο του Eurogroup.
Αρα η παρέμβαση έγινε.
Και ας μην "κακολογούν" κάποιοι την Μέρκελ που καλώς πράττει για το συμφέρον της χώρας της που απο την ελληνική τραγωδία έχει οικονομήσει μέχρι στιγμής 16 δις ευρώ.
Το πρόβλημα βρίσκετε και πάντα βρισκόταν στο εσωτερικό.
Είναι αυτό που λέει ο λαός "βρίσκουν και τα κάνουν".
Οταν πολιτικά κόμματα λήστεψαν την χώρα και ακόμα και την έσχατη στιγμή τρώγονται για καρέκλες και αξιώματα και ακόμα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο θεματοφύλακας του πολιτεύματος βλέπει να καταπατάτε το Σύνταγμα της Ελλάδος να παραδίνεται η οικονομική ανεξαρτησία ενός κράτους (και πολυ φοβάμαι θα ακολουθήσει και εδαφική) και εκείνος να επιμένει στο διακοσμητικό του ρόλο αρνούμενος ακόμα και να παραιτηθεί.
Τότε δεν φταίει καμία Μέρκελ φταίνε οι ντόπιοι "εθνοσωτήρες".
Οι κλέφτες, οι εθνικοί μειοδότες, και οι διεθνιστές, που αφέθηκαν να αλωνίζουν με αντάλλαγμα μια θεσούλα στο δημόσιο,μια παχυλή μίζα και την ιδεολογική υπεροχή στην κοινωνία ενός ψεύτικου προοδευτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: