Κυριακή, 13 Μαΐου 2012

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΛΛΑ "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ";

Είναι ένα ερώτημα που πολλές φορές έχει διατυπωθεί με την έννοια όχι βεβαια του Γιωργάκη αλλα με την "αφελή" ερώτηση ενός απλού πολίτη που βλέπει σχεδον ολα τα κράτη του πλανήτη να χρωστούν αστονομικά ποσά.
Η Ελλάδα χρωστά αυτή τη στιγμή 73,4 εκατ ευρώ απο δάνεια στην ΕΚΤ,50 δις ευρώ ελληνικά ομολογα που έχουν στα χέρια τους κεντρικές τράπεζες,100 δις ευρώ που χρωστά η Εθνική Τράπεζα καθως και 91 δις ευρώ που ειναι το χρέος των ελληνικών τραπεζών σε ξενες τράπεζες,54 δις ευρώ απο το Μηχανισμό Εκτακτης Ρευστότητας αλλα και το νεο δάνειο το "μνημονιακό" ύψους 130 δις.
Ολα τα παραπανω εκτινασουν το δημόσιο χρέος στο 163% του ΑΕΠ και το εξωτερικό στο 252%.
Με λίγα λόγια καθε Ελληνας που γεννιέται χρωστά περίπου 34 χιλ ευρώ.
Το αξιο απορίας στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως κράτη που επίσης χρωστούν σε...."όποιον μιλάει ελληνικά" καταφέρνουν να δανείζουν.
Και για να γίνουμε ποιο συγκεκριμένοι και με το σκεπτικό της ΕΕ πως το "πλαφόν" χρέους είναι στο 60% θεωρώντας πως η Ελλάδα έχει υπερβεί προ πολλού αυτο το όριο.
Η Ελλάδα υποτίθεται και λέμε υποτίθεται γιατί με τη διακίνηση κεφαλαίων που θα δουμε παρακάτω είναι αμφίβολλο αν μιλάμε για πραγματική οικονομία δηλαδή "ζεστο" χρήμα ή για αέρα κοπανιστό που ανακυκλώνετε μεσω των τραπεζών.
Η Ελλάδα μας λοιπόν χρωστα σε τράπεζες της Γαλλίας 44 δις ευρώ.
Μια Γαλλία που το δημόσιο χρέος της είναι στο 87% ενω το εξωτερικό εκτινάσεται στο 235%.
Χρωστάμε επίσης στην Μ.Βρετανία 9,5 δις ευρώ πουτο δημόσιο χρεος φθανει 101% και το εξωτερικό  439%!!!!!.
16 δις ευρώ χρωσταμε στην "Αγγέλα" μόνο που και οι "φίλοι" Γερμανοί με τη σειρά τους εχουν δημόσιο χρέος 83% ενω το εξωτερικό φθάνει στο "χαμηλό" 178%.
Επίσης χρωστάμε κατι ....ψιλά 2,8 δις στους γείτονες Ιταλούς που το χρέος του έχει φθάσει κοντά στα 2 τρις!!!! με το δημόσιο χρέος να βρίσκετε στο 121% ενω μόνο για το επόμενο έτος πρέπει να βρούν όχι 11 δις που ζητούν απο μας το καλοκαίρι οι τοκογλύφοι αλλα 236 ολοκληρα δις για να αποπληρώσουν ομόλογα που λήγουν μεσα στο επομενο έτος.
Το ακόμα ποιο απιστευτο είναι οτι η χώρας μας βρίσκετε να χρωστα ακόμα και στην Πορτογαλία 7,5 δις ευρώ όταν οι Πορτογάλοι βρίσκονται στη γνωστή σε όλους κατασταση και το δημόσιο χρέος τους είναι στο 108%.
Εδω να σημειώσουμε ότι οι τράπεζες ολων των παραπανω χωρών και ακομα περισσότερων που δεν αναφέρουμε γιατι θα γινόμασταν κουραστικοί χρωστούν η μια στην αλλη.
Απλά θα δώσουμε ενα παράδειγμα.
Η Ιρλανδία που "πιάνει τους στόχους" σύμφωνα με τους χαρτογιακάδες των Βρυξελλών....
Αυτή η Ιρλανδία χρωστα το μεγαλύτερο κατα κεφαλήν ποσό με το καθε Ιρλανδό να βρίσκετε χρεωμένος 330 χιλ ευρώ!!!!!.Το δημόσιο χρέος της να ειναι στο 109% ενω το εξωτερικό στο απιστευτο 1052%!!!!!.
Φυσικά ο μεγαλύτερος δανειστής δε θα μπορούσε να είναι άλλος απο τις Βρετανικές τράπεζες με 105 δις ευρώ....82 δις οφείλουν στους Γερμανούς ,34 δις στους Αμερικανούς 24 δις στους Γάλλους και παει λεγοντας.Ελα όμως που οι Βρετανικές τράπεζες με τη σειρα τους χρωστούν 113 δις ευρώ στις Ιρλανδικές.
Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν και περαν του Ατλαντικού αλλα και με την Ιαπωνία.
Αρα μετα απο όλα αυτά είναι ευλογο το ερώτημα "υπαρχουν λεφτά" ή μονο αέρας κοπανιστός που δημιουργείτε απο το τραπεζικό σύστημα ώστε να υπερχρεώνονται χώρες και εν συνεχεία να καταληστεύονται;

Δεν υπάρχουν σχόλια: