Σάββατο, 12 Μαΐου 2012

ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ ΤΑ.....ΜΠΟΥΤΙΑ ΜΑΣ

Οπως όλα δείχνουν "βαίνουμε προς εκλογάς" οπως θα έλεγαν οι παλαιότεροι.
Το σίγουρο είναι οτι ο λαος αυτη τη φορά έχει ή τουλάχιστον θα πρέπει να έχει στο μυαλό του και το τι μελλει γενέσθαι περα απο την τιμωριτική διάθεση με την οποια ψήφισε πριν λιγες μέρες.
Κοντολογίς υπάρχουν 3 "θεωρίες" που ακούγονται και ως εκ τούτου θα πρέπει ο πολίτης να επιλέξει ανάμεσα σε αυτές.
Και στις 3 υπάρχουν θετικά και αρνητικά και ειναι άξιο απορίας γιατί θα έπρεπε να φτάσουμε σε αυτο σε σημείο και να μην υπάρξει μια κυβέρνηση που θα έκανε πράξη τα θετικά απο μονη της και δεν θα χρειαζόταν την εξωτερική παρέμβαση.
Φυσικά το ερώτημα είναι ρητορικό αφού η τοκογλυφία δεν είναι άγνωστο...σπορ.
Οπως δεν είναι άγνωστη και η τακτική των ισχυρών κρατών της γης να υπερ-δανείζουν χώρες και υστερα με πρόφαση την αδυναμία πληρωμής να κανουν πλιάτσικο στις πλουτοπαραγωγικές πηγές της δανειζόμενης χώρας.
Αυτό συνέβαινε κατα κόρων σε χώρες κυρίως της Αφρικής (π.χ Νιγηρία) η συσσώρευση ομως ευρωπαϊκών κεφαλαίων σε συνδυασμό με την ανυπαρξία εθνικών πολιτικών άνοιξε την όρεξη και για δραση σε ποιο προηγμένα κρατη.
Μην ξεχνάμε οτι μόλις πριν 1 αιώνα οι ιδιες χωρες (Μ.Βρετανία,Γερμανία,Γαλλία) με την γνωστή αποικιοκρατική λογική τους δάνειζαν χώρες ακόμα και στην Λ.Αμερική (π,χ Μεξικο.Δομιν.Δημοκρατία κ.λ.π) και όταν "πετύχαιναν" τον στόχο τους  δε δίσταζαν να εισβάλλουν ακόμα και στρατιωτικά για να εξασφαλίσουν δηθεν τα χρήματα τους στην ουσία ομως καταλήστευαν τις χώρες.
Επειδή όμως το 2012 είναι δύσκολο να επαναλάβουν τις ιδιες τακτικές οι πιέσεις δεν ειναι πλέον στρατιωτικές αλλά η επαπειλούμενη πεινα και εξαθλίωση.
Ας επανέλθουμε όμως στις 3 "θεωρίες" που θα κληθούμε ανάμεσα σε αυτές να επιλέξουμε.
Η πρώτη είναι να "σεβαστούμε" τις υπογραφές των πρωην κυβερνώντων να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές που κακα τα ψέμματα αρκετές απο αυτές (π.χ δημόσιο) θα έπρεπε να γίνουν και χωρίς να μας το επιβάλλουν και ο λαος να συνεχίσει κουβαλώντας το σταυρό του μαρτυρίου.
Εδω υπάρχει η άποψη ότι ναι μεν πολλά απο οσα λειτουργούσαν στραβα αναγκαστικά θα αλλάξουν (δημόσια διοικηση,συνδικαλισμός,ΔΕΚΟ) απο την άλλη όμως ο λαος μας θα υποταχθεί στους διεθνείς τοκογλύφους για δεκαετίες.
Η πατρίδα μας θα καταστεί αποικία και ο δημόσιος πλούτος θα καταληστευθεί.
Θα βρισκόμαστε μεν στην ΕΕ και το ευρώ αλλα σε ποια ΕΕ και ως τι αφου θα έχουμε απωλέσει τελείως απο τον ορο "κρατος-μέλος" τον όρο κράτος.
 Υπάρχει η 2η θεωρία που ανακαλύφθηκε προσφάτως απο την ανάγκη συγκερασμού των 2 άλλων θεωριών και που σαφως εξυπηρετεί εκ πρωτης άποψης περισσότερο αφού κανενας δανειζόμενος αν ερωτηθεί δεν θέλει να πληρώσει αλλα ουτε και να "ξεβολευτεί" απο την καθημερινότητα του.
Αυτή λοιπόν η θεωρία λεει ναι στην ΕΕ χωρις βέβαια να μας εξηγεί ως τι λέμε ναι....
Αλλα οχι στα μέτρα.
Εδω οπως καταλαβαίνει και ο ποιο ανίδεος υπάρχει πιθανότητα να κοπούν τα δανεικά και οχι να μας βγάλουν απο την ΕΕ γιατί νομικά κατι τετοιο δεν γίνεται αλλά να αναγκαστούμε να φύγουμε μόνοι μας αφού σε βάθος χρόνου το ελληνικό κράτος για να καλύψει τις ανάγκες του έχοντας δις ελλειμμάτων καθε χρόνο θα αναγκαστεί να κόψει χρήμα.
Και το τέλος δεν είναι εκεί.....Εκτός ΕΕ και με κατεστραμμένη οικονομία άραγε αναρωτιέται κανείς ποια θα ειναι η τυχη για τα εθνικά μας θέματα και την εξωτερική μας πολιτική;
Η επαναδιαπραγμάτευση που περιλαμβάνει αυτή η "θεωρία" χρειάζεται να συμφωνούν δυστυχώς 2 μερη.Αλλα ακόμα και να υποθέσουμε οτι οι δανειστές συμφωνούν κατι που ειναι αρκετά πιθανό γιατί προφανως δεν θέλουν να χάσουν τα λεφτά τους παλι είναι αμφίβολο εαν δουμε φως αφου τα νούμερα δεν βγαίνουν σε σημείο που να συζητείται ακόμα και νεο "κούρεμα".
Με λίγα λόγια το χρέος είναι σε τετοιο σημείο που πολύ απλά δεν μπορεί να αποπληρωθεί σύμφωνα με τα έσοδα του ελληνικού κράτους εκτός και αν πεθάνουν απο τη πείνα ολοι οι Ελληνες και παλι σιγουρο δεν ειναι.
Φωνές του θα φορολογήσουμε το κεφάλαιο οταν μονο 160.000 Ελληνες κάνουν δηλώσεις ανω των 50.000 ευρώ.ή θα φορολογήσουμε τις επιχειρήσεις που ήδη είναι "συνεταίροι" με το κράτος θέλοντας και μη πληρώνοντας 45% φορολογία ή θα χρησιμοποιήσουμε τις καταθέσεις των τραπεζων για ανάπτυξη που είναι λεφτα του ελληνικού λαού που ήδη πληρώνει φόρο αλλά και που σε μεγάλο βαθμο είναι ανύπαρκτες αφου πρόκειται για δάνεια που δεν πληρώνονται ή καθυστερούν στην καλύτερη περίπτωση κιόλας στη σημερινη οικονομική κατασταση είναι αρλούμπες.
Σαφώς και χρήματα μπορουν να εξεβρεθούν αναδιαρθρώνοντας την οικονομία ανακουφίζοντας μισθωτούς και συνταξιούχους είναι ομως αρκετά ;
Τέλος υπάρχει και 3η επιλογή που λεει να γυρισουμε στην δραχμή.
Ισως αν οι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ....ΠΑΜΕ και εργατοπατέρες δεν είχαν καταστρέψει έστω και την υποτυπωδη βιομηχανία της χωρας δεν είχαν μετατρέψει τους αγρότες και γεωργούς σε επιδοτούμενους δημοσίους υπαλλήλους και τις ελληνικές επιχειρήσεις σε κρατικοδίαιτα παραμάγαζα ισως λεμε να ηταν αυτή η λυση αφού ναι μεν θα υπηρχε τεράστια υποτίμηση αλλα το ότι θα κοβαμε χρήμα και θα μπορούσαμε να εξυπηρετησουμε μισθούς-συνταξεις κλπ και την λογική οτι η πατρίδα μας ως ένα σημείο θα ηταν αυτάρκης ισως ξαναλεμε θα ηταν η ιδανική λυση.
Ομως η πραγματικότητα είναι οτι η χώρα εχει μηδενική παραγωγή και ακόμα και τα ποιο απαραίτητα (π.χ καυσιμα) θα χρειαστούν να γινουν εισαγωγή και εκει ειναι το μεγάλο προβλημα.
Αυτό θα μπορούσε να γίνει πράξη με μια Ελλάδα που διαθέτει βιομηχανία που εξάγει περίσσότερα απο όσα εισάγει,που θα είχε ήδη προχωρήσει σε εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Βέβαια εδω τίθεται και το ερώτημα μηπως όλα αυτα έγιναν ή δεν έγιναν ακριβώς γι αυτό το λόγο ώστε να βρεθούμε σε αδιεξοδο και εδω είναι που πρέπει ασχέτως κυβέρνησης οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν.
Το πρόβλημα ομως παραμένει και ζητά επιτακτικά λυση.
Οσο καθυστερούμε τόσο ποιο δύσκολη και επίπονη θα ειναι η λύση του.Γι αυτό και πρέπει με καθε τρόπο ο τόπος να κυβερνηθεί και οι Ελληνες πολίτες να επιλέξουν ποιο δρόμο θα ακολουθήσουν.
Το σίγουρο είναι οτι δεν είναι μια εύκολη απόφαση.Το μονο σίγουρο ειναι οτι αυτοί που μας εφεραν εδω πρεπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά και όχι με τον τρόπο που "τιμωρούνταν" μεχρι τωρα οι πολιτικοί μεταξύ τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: