Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011

Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΜΑΣ ΦΤΥΝΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΟΜΠΡΕΛΑ

Η επίσκεψη Νταβούτογλου απέδειξε ακόμα μια φορά την τακτική της Τουρκίας που δεν είναι αλλη απο το να "χαρίζει" ότι δεν τις ανήκει και στην συνέχεια να ζητά ανταλλάγματα.
Ο ομολογουμένως πανέξυπνος Τούρκος ΥΠΕΞ έχει καταλάβει μελετώντας και το παρελθόν ότι στην θέση του Ελληνα ΥΠΕΞ η Ελλάδα ουδέποτε επέλεξε πρόσωπο που με σθένος θα διεκδικήσει ή τουλάχιστον θα προστατέψει τα ελληνικά συμφέροντα.
Η ελληνική εξωτερική πολιτική περιοριζόταν στην light πολιτική,τις σχέσεις καλής γειτονίας χωρίς ίχνος διεκδικήσεων και τα σποραδικά παράπονα στην....πεθερά ΝΑΤΟ για να τα ακούει η...νύφη Τουρκία.
Ακόμα και ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας ως ΥΠΕΞ την ίδια γραμμή ακολουθούσε και με το ίδιο σκεπτικό μας πληροφόρησε χθες πως "αν δεν κάνουν κατι οι Ευρωπαίοι είμαστε χαμένοι".
Η πολιτική του ραγιά και του εξαρτώμενου σε πλήρη εφαρμογή ακόμα και απο αυτόν που δεν έχει κανένα ουσιαστικό ρόλο στην εφαρμογή της.
Ο Νταβούτογλου έχει μυριστεί (και όχι τωρα με τα οικονομικά προβλήματα) πως η Ελλάδα αδυνατεί ή δεν θέλει (μάλλον το δεύτερο) να αντικρούσει με πειστικό τρόπο για τους πολίτες της και την διεθνή κοινότητα τις τουρκικές απαιτήσεις και να εφαρμόσει όλα όσα απορρέουν απο τις διεθνείς συνθήκες και την υποτιθέμενη πλέον κυριαρχία της.
Με αυτό το δεδομένο ο Τούρκος ΥΠΕΞ αποφάσισε να γελοιοποιήσει την ελληνική εξωτερική πολιτική και όσους την διαχειρίζονται με το απίστευτο επιχείρημα πως το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο αλλά στην Μεσόγειο!
Απίστευτη θέση που μόνο προς ηλίθιους συνομιλητές θα μπορούσε να λεχθεί.
Εκτός και αν ο Νταβούτογλου αποφάσισε "μονομερώς" ότι η Ελλάδα δεν έχει κυριαρχικά δικαιώματα στην ευρύτερη Μεσόγειο παρά μονο στο Αιγαίο και αυτά τα διακαιώματα θα πρεπει να μοιραστεί σαν καλός γείτονας με την Τουρκία.
Η ελληνική πλευρά για ακόμα μια φορά έκανε τον....Αλέκο και περιορίστηκε σε δηλώσεις που έχουμε ακούσει εκαντοντάδες φορές.Πράξεις όμως δεν είδαμε......
Η χάραξη ΑΟΖ και η επέκταση των χωρικών μας υδάτων παραμένουν σε....αναμονή αν και θα ήταν οι μοναδικές επιλογές για την έξοδο απο την οικονομική κρίση αλλά και μια σοβαρή επιτέλους απάντηση στην Τουρκία ύστερα απο δεκαετίες....ζειμπέκικων και κουμπαριών που όχι μόνο δεν έφεραν αποτέλεσμα αλλά αντίθετα χρόνο με το χρόνο αποθράσυναν την Τουρκία που έφτασε μετα τις παραβιάσεις να κάνει μαθήματα γεωγραφίας στον υπάλληλο Δρούτσα.
Αλλωστε δεν παει πολύς καιρός που ο ίδιος ο Νταβούτογλου έφτασε ακόμα και να εκβιάσει την ελληνική πλευρά δηλώνοντας πως το casus belli θα αποσυρθεί μόνο εαν η Ελλάδα παραιτηθεί του δικαιώματος της για επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια.
Υπεύθυνοι όμως είναι και μερίδα δημοσιογράφων που μάλιστα ακολούθησαν τον Νταβούτογλου στην περιοδεία του στην Θράκη όπου μίλησε για "τουρκική" και όχι μουσουλμανική μειονότητα και έσπευσαν να τον διορθώσουν επικαλούμενοι την συνθήκη της Λωζάννης.
Μια συνθήκη που οι Τούρκοι έχουν γράψει στα παλια τους τα παπούτσια αφου η Ελλάδα ηλιθιωδώς δεν απαίτησε την εφαρμογή της μέχρι κεραίας.
Τι εννοούμε...Προσωπικά ουδόλως μας ενδιαφέρει εαν οι τούρκοι της Θράκης θέλουν να λέγονται τούρκοι ή Ελληνες.Αυτό είναι μικρής εως ανύπαρκτης σημασίας.
Το θέμα είναι ότι η συνθήκη της Λωζάννης μιλά για ίσο πληθυσμό μειονοτήτων σε Θράκη Ανατολική και Δυτική.
Εμείς σαν καλοί γείτονες (ηλίθιοι) επιτρέψαμε στην Τουρκία να ξεριζώσει ακόμα και με την βία τον ελληνισμό απο την Πόλη,την Ιμβρο,την Τένεδο και την Μικρά Ασία ενω στην Θράκη μας επιτρέψαμε να ανθήσει μια τεράστια μουσουλμανική μειονότητα που αριθμεί περισσότερους απο 200 χιλιάδες κατοίκους.
Κάτοικοι που πέρα απο το μίσος που τρέφουν για την χώρα μας αφου άγονται και φέρονται απο το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής.Δεν χάνουν ευκαιρία να μας θυμίζουν πως το μέλλον τους δεν περιλαμβάνει τίποτα ελληνικό.
Μειονοτικά σχολεία,μειονοτικοί συνδυασμοί,μειονοτικοί πολιτιστικοί σύλλογοι που ασκούν τρομοκρατική πολιτική σε όσους "αρνούνται" την τουρκική καταγωγή τους,ακόμα και μέλη των γκρίζων λύκων που μιλούν για αυτονομία.
Και όλα αυτά υπο την ανοχή της άχρηστης ελληνικής πολιτείας που με την ίδια βλακώδη και υποχωρητική τακτική που υποδέχεται την κάθε ανόητη απαίτηση της Τουρκίας.Ετσι στον...αυτόματο άφησε την τήρηση της συνθήκης της Λωζάννης και έχει φτάσει σε σημείο απο κατήγορος για τις τουρκικές σφαγές και διώξεις του ελληνικού στοιχείου στην Τουρκία να είναι απολογητής σε έναν Νταβούτογλου για τις συνθήκες διαβίωσης των συνεχως αυξανόμενων μουσουλμάνων της Θράκης.
Πλέον έχοντας "εξασφαλίσει" την Θράκη και βρισκόμενος σε συζητήσεις για το Αιγαίο ο Νταβούτογλου μπορεί να ασχοληθεί και με τον άλλο τουρκικό....καημό που δεν είναι άλλος απο την γενέτειρα του Κεμάλ την Θεσσαλονίκη.
Χωρίς ίχνος ντροπής και εκμεταλλευόμενος την παρουσία ενός μεθύστακα ζήτησε την ανέγερση τζαμιού και στη συμπρωτεύουσα αλλά και την ονομασία ενός δρόμου της πόλης με αντάλλαγμα την αντίστοιχη ονομασία ενός δρόμου της Σμύρνης.
Βέβαια ο μεθύστακας δεν έχασε χρόνο να συναινέσει αφού για τέτοιους λόγους επιλέχτηκε απο την κατοχική κυβέρνηση και τους εθνομηδενιστές "προοδευτικούς" φίλους του.
Ομως πως μπορεί κανείς να συγκρίνει τα δυο πράγματα.....
Μια ονομασία ενός δρόμου της Θεσσαλονίκης με το όνομα του σφαγέα και υπεύθυνου για τις γενοκτονίες λαών που ακόμα και το ευρωπαϊκό συμβούλιο έχει αποδεχθεί με ψήφισμα του.
Και ενός ηγέτη...ίσως του τελευταίου στην Ελλάδα που ότι και να είναι για κάποιους κατάφερε να τριπλασιάσει την χώρα μέσα απο αγώνες μαζί με τον ελληνικό λαό που έχυσε το αίμα του στα πεδία των μαχών.
Τέτοιες είναι οι συγκρίσεις που πάντα επεδίωκε η Τουρκία να εξομοιώσει τον θύτη με το θύμα και όπως προείπαμε να χαρίσει ως αντάλλαγμα αυτά που δεν της ανήκουν.
Το δυστύχημα για την Ελλάδα είναι πως δεν υπάρχει πλεον ένας Βενιζέλος που θα έχει κατα κύριο λόγο την διπλωματική θέληση,την εξυπνάδα ακόμα και το ελληνικό φιλότιμο να αντιμετωπίσει τους εισβολείς αλλά και την αποφασιστικότητα να συνεχίσει την πολιτική με άλλα μέσα όπως είναι ο όρος της ένοπλης σύγκρουσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: