Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ;

Οι αντιδράσεις κατά της Τουρκίας συνεχίστηκαν και αυτή την εβδομάδα στα κατεχόμενα.Περισσότεροι από 40.000 Τουρκοκύπριοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ινονού στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας στην Κύπρο την Τετάρτη για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα.
Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν κατά του Ερντογάν και της πολιτικής περικοπών που επιβάλει η Άγκυρα στα κατεχόμενα. Στην διαδήλωση ακούστηκαν πολλά συνθήματα τα οποία στρέφονταν προσωπικά εναντίον του Ερντογάν ο οποίος είχε αποδοκιμάσει την προηγούμενη συγκέντρωση.
Διοργανωτές συνδικάτα και κόμματα της αντιπολίτευσης διαμαρτύρονται για τις περικοπές δώρων και μισθών και ζητούν βελτίωση του επιπέδου ζωής ενώ στρέφονται και εναντίον της πολιτικής του εποικισμού που εφαρμόζει η Άγκυρα στα κατεχόμενα.
Η ογκώδης διαδήλωση ήταν το κύριο θέμα σε όλες τις τουρκοκυπριακές εφημερίδες την Πέμπτη. Το κυριότερο μήνυμα που εστάλη στην Άγκυρα ήταν η αύξηση του πληθυσμού στα κατεχόμενα και ότι ο τόπος δεν "σηκώνει" τόσο μεγάλο αριθμό εποίκων γράφει η εφημερίδα "Κιπρίς".
Ολοσέλιδη φωτογραφία διαδηλωτή που κρατούσε πλακάτ με το σύνθημα ''Εμείς είμαστε Τουρκοκύπριοι, εσύ ποιος είσαι;'' δημοσιεύει η εφημερίδα ''Γενί Ντουζέν'' αναφέροντας ότι το συλλαλητήριο ήταν απάντηση προς την Άγκυρα.
Ισως είναι μια ευκαιρία για την Ελληνοκυπριακή πλευρά να αφυπνιστεί και να αφήσει κατα μερος ο ελληνας πρωθυπουργός τα προσκυνήματα στην Ευρώπη και να διαθέσει έστω λίγο χρόνο γιατί τέτοιες ευκαιρίες δεν θα υπάρξουν πολλές.
Ιδιαίτερα τώρα που θα μας επισκεφτεί και πάλι ο Νταβούτογλου (με στάση στην Θράκη) για να επιβεβαιώσει το ξεπούλημα του Αιγαίου.
Το ίδιο πρέπει να πράξει και ο Καταστρόφιας και να αφήσει τις αγκαλιές με τον Ερογλου που είναι φανερό πως πρόκειται για τον Τούρκο "τοποτηρητή" στο νησί και να πιέσει ακόμα περισσότερο τουλάχιστον στο θέμα των εποίκων αφού και οι Τουρκοκύπριοι φαίνεται να δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.Ενα θέμα που είναι η μεγαλύτερη πληγή αλλα και ο μεγαλύτερος φόβος "μουσουλμανοποίησης" του νησιού στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: