Τρίτη, 1 Μαρτίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

Οι παλινωδίες αναφορικά με τις δηλώσεις Καρατζαφέρη συνεχίζονται.
Ακόμα μια φορά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έδειξε εμμέσως τις πραγματικές του προθέσεις σχετικώς με την ύπαρξη και την δημιουργία του εν λόγω κόμματος.
Η δεδομένη κόντρα με τον Βορίδη που κρύβει όλη την προεδρική ανασφάλεια ενός ανίκανου και πολιτικού καιροσκόπου αφού στο πρόσωπο του βουλευτή βλέπει εναν μη εύκολα ελέγξιμο συνεργάτη σε αντίθεση με άλλους (βλέπε Γεωργιάδη).
Οδήγησε τον Καρατζαφέρη στην δήλωση πως το κόμμα μπορεί και να μην κατεβεί αυτόνομα στις εκλογές.Βέβαια μετά απο μερικές ώρες προέβη σε διορθωτική δήλωση κάνοντας στροφή 180 μοιρών αλλά η σαχλαμάρα είχε εκτοξευθεί.
Η κόντρα άλλωστε με τον Βορίδη δεν είναι καινούργια.Αντιθέτως χρονολογείται απο την ημέρα που ο πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Μετώπου εκλέχτηκε βουλευτής με το ΛΑΟΣ και διαπιστώθηκε πως εντός του κόμματος είχε αρκετές συμπάθειες άσχετα με τις όποιες διαφωνίες μπορεί να έχει κάποιος με την...υπομονή του.
Και επιπλέον αρνήθηκε να παίξει τον ρόλο του τηλε-καραγκιόζη.Εναν δρόμο που έδειξε ο Καρατζαφέρης και ακολούθησαν ορισμένα "σκυλάκια" του.
Ας πάμε όμως στην ουσία που δεν είναι η ανασφάλεια του τηλε-προεδρου αλλά η πολιτική του τακτική που επιβάλλει τις μετριότητες,τους ψευτοαγώνες,τις λαϊκίστικες κορώνες κενές πολιτικού περιεχομένου και πράξεων με μοναδικό σκοπό απλά την διατήρηση ενός κόμματος εντός κοινοβουλίου τόσο όσο δεν απειλεί και δεν ενοχλεί το καθεστωτικό σύστημα.
Ενα σύστημα που άλλωστε όποτε χρειάστηκε επι της ουσίας με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έσπευσε να στηρίξει.
Μια...κουκίδα στον πολιτικό χάρτη που με κραυγές και τηλεοπτικές εμφανίσεις σε γνωστούς και...μόνιμους δημοσιογράφους προσπαθεί να δείξει πως υπάρχει.
Κάποτε ρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ απο συνεργάτη του γιατί δεν φτιάχνει τον τηλεοπτικό του σταθμό.Η απάντηση ήταν ότι "αν έχεις μια γυναίκα όμορφη την θέλουν όλοι".
Αυτό λοιπόν ισχύει και για το κόμμα του.
Ουδέποτε ο Καρατζαφέρης δεν θέλησε ένα "όμορφο" κόμμα.
Ενα κόμμα αγωνιστικό που θα πρωτοπορεί στους αγώνες και θα μάχεται ιδεολογικά την αναρχοκομουνιστική λαίλαπα που έχει σαρώσει την χώρα.
Οι βλέψεις του ήταν η ύπαρξη ενός μικρού και ακίνδυνου κόμματος με μοναδικό σκοπό την συνέχιση της προσωπικής του πολιτικής ύπαρξης μετά την εκδίωξη του απο την ΝΔ.
Ετσι η ανασφάλεια του απο την μια και η αίσθηση κατωτερότητας και εκδικητικότητας απο την άλλη τον οδήγησαν σε αυτό που πάντα ήταν η επιδίωξη του.
Η αποδοχή του απο την ΝΔ ως έστω ίσο συνομιλητή και μεσα απο αυτό η προσωπική του αναβάθμιση αδιαφορώντας για το κόμμα "του".
Για αυτό και οι αλλεπάλληλες δηλώσεις ανησυχίας για την "κεντροδεξιά παράταξη".
Για αυτό και οι μεταγραφές αποτυχημένων στελεχών της ΝΔ απαξιώνοντας τα δικά του στελέχη.
Σε αυτό λοιπόν το πλαίσιο έγιναν και οι δήλωσεις περι μη αυτόνομης καθόδου που σκοπό είχαν να βολιδοσκοπήσουν τις προθέσεις της ΝΔ.
Ολα τα υπόλοιπα είναι φούμαρα που συνήθως ταΐζει τους υπερήλικες ευκολόπιστους ψηφοφόρους του.
Η αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα είναι πως έχει φτιάξει ένα κόμμα που είναι πρωταθλητής στο μπλα μπλα (επερωτήσεις) εντός κοινοβουλίου αλλα και εκτός.... και παντελώς ανύπαρκτο στην κοινωνία,στους ιδεολογικούς και κοινωνικούς αγώνες.
Το θέμα τώρα με τον Βορίδη είναι ποια απο τις δυο επιλογές θα ακολουθήσει.
Θα κουνήσει μαντήλι αφού είναι φανερό ότι σε αυτό το ΛΑΟΣ με αυτό τον πρόεδρο δεν έχει θέση ή θα κάνει την υπομονή...ανάγκη και θα περιμένει ώστε με την πάροδο του χρόνου που κάποια στιγμή θα έρθει (εκτός να προκύψει δεύτερος Μητσοτάκης).Αν μέχρι τότε βέβαια ο Καρατζαφέρης δεν το διαλύσει το μαγαζί αυτοβούλος.Οπότε θα αναμετρηθεί για την προεδρία του κόμματος με τον εκλεκτό του προέδρου και πλήρως ελεγχόμενο Γεωργιάδη;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Λιωστε χωρίς ελεος αυτή την πολιτική κατσαρίδα που λεγεται Καρατζαφερης. Ο πρωην ροκάς, αγραμματος και συμπλεγματικός Καρατζαφέρης πεταξε "τα άγια τοις κυσι" ως δήθεν Ορθοδοξος (περιβαλλόμενος από ελευθεροτεκτονες-αρα ψευδόμενος). Ελληνικάπηλος όπως και ο τηλεβιβλιοπώλης Αδωνις. Ο επίσης τηλεβιβλιοπωλης Λιακοπουλος είναι κουμπάρος του (είναι παντως εξυπνότερος και δεν ανακατευθηκε με το κόμμα ΛΑΟΣ).

Αστα να πάνε....

ΑΖ