Κυριακή, 6 Μαρτίου 2011

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ή ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ;

Διαβάσαμε την προ ημερών ανακοίνωση του Μητροπολίτη Περαιά Σεραφείμ με την οποία εξέφραζε την αντίθεση του για το νομοσχέδιο Καστανίδη που επιχειρεί ούτε λιγο ούτε πολύ να βαφτίσει ρατσιστές μια μερίδα της κοινωνίας και μάλιστα προχωρώντας ακόμα περισσότερο να ποινικοποίηση τις πολιτικές ή άλλες απόψεις τους.
Θα ξεπεράσουμε το γεγονός ότι η ελληνική πολιτεία κανει τα στραβά μάτια εδω και παρα πολλά χρόνια στο αριστερό παρακράτος που με πολιτική κάλυψη εγκληματεί κατα της ελληνικής κοινωνίας αλλά και επεξεργάζεται τρόπους διάλυσης της ίδιας της δημοκρατίας που το προστατεύει.
Και θα σταθούμε στο γεγονός της απάντησης γνωστών δημοσιογράφων (αντι Καστανίδη) που με άρθρα τους στις καθεστωτικές εφημερίδες έσπευσαν να ειρωνευτούν τον Μητροπολίτη και να τον "συνετίσουν".
"Κανείς δεν έχει την απαίτηση από τους Αγίους της εκκλησίας μας να φέρονται ως πραγματικοί Άγιοι. Ανθρωποι και αυτοί όπως όλοι μας έχουν τις αδυναμίες τους. Στην Ελλάδα όμως παρατηρείται η πλήρης αντιστροφή, η άρνηση της ίδιας της ουσίας της χριστιανικής διδασκαλίας. Ιεράρχες αντί να υιοθετούν το μήνυμα της αγάπης κηρύττουν την μισαλλοδοξία και αντί να ενώνουν τον λαό τον διχάζουν."
Αυτό αναφέρεται σε άρθρο της "ναυαρχιδας" του Πασοκιστάν και μπορούμε άνετα κατα πρώτον να διαπιστώσουμε ότι περα απο το γεγονός ότι οι άθεοι εξ ανάγκης θυμούνται τον χριστιανισμό για να δικαιολογήσουν τις θέσεις τους.
Κατα δευτερον για αυτούς η χριστιανική διαδασκαλία είναι μισή και μονομερής.
Δηλαδή παίρνουν αυτό που θέλουν και το χρησιμοποιούν κατα πως τους βολεύει.
Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η θέση που ουσιαστικά εκφράζεται απο τα παπαγαλάκια πως η εκκλησία κηρύσσει την μισαλλοδοξία και την διχόνοια όταν δεν συμφωνεί μαζί τους και την ενότητα και την αγάπη όταν συμφωνεί.
Μάλλον τα καλά και συμφέροντα θελει να υποδείξει ο αρθρογράφος κάνοντας "χρηστομάθεια" στον Μητροπολίτη αλλά και τους άτυχους αναγνώστες.
Εκεί όμως που φαίνεται ότι δεν ξέρει τι λεει και απλά χρησιμοποιεί όρους για να προωθήσει το "Καστανίδειο" νομοσχέδιο είναι στο παράδειγμα που χρησιμοποιεί που πραγματικά είναι...όλα τα λεφτά.
"....... Γιατί κατ' εξοχήν στην χριστιανική παράδοση αναφέρεται ότι ο Ιησούς δεν δίστασε να αφήσει την αμαρτωλή Μαγδαληνή να του πλύνει τα πόδια. Βασιλικότερος και του Βασιλέως των... Βασιλέων δηλαδή ο Σεβασμιώτατος....."
Λοιπόν εμείς δεν είμαστε και οι φανατικότεροι των πιστών το έχουμε ξαναπεί.Ομως απο τα λιγα που ξέρουμε η Μαγδαληνή πρώτον δεν ήταν ομοφυλόφιλη και δευτερον μετανόησε.
Το "Καστανίδειο" νομοσχέδιο μιλά για τους ομοφυλόφιλους και σίγουρα όχι τους....μετανοημένους.Γιατι στην χριστιανική διδασκαλία πάλι απο τα φτωχά που ξέρουμε η συγχώρεση έρχεται στον οποιονδήποτε μετά την μετάνοια.
Και για να το γυρίσουμε και απλά λαϊκά απο που και ως που ο αρθρογράφος ζητά να συγχωρέσει η εκκλησία κάποιον που όχι μονο δεν μετανοεί και συνεχίζει να....ξεπατώνεται αλλά και αρκετοί εξ αυτών προκλητικά δεν ζουν απλά με την ιδιαιτερότητα τους αλλά επιδιώκουν να την διαφημίζουν κιόλας σε καθε ευκαιρία;
Με λίγα λόγια η εκκλησία και όχι μόνο η χριστιανική υπάρχει πέρα απο το χρέος της διδασκαλίας του λόγου του Θεού αλλά και ως θεματοφύλακας των παραδόσεων.
Ακόμα και με τα στραβά της η ελληνική εκκλησία όλα τα χρόνια του Ελληνικού Εθνους αυτό προσπάθησε να κάνει και δεν πρόκειται ελπίζουμε να αλλάξει τώρα δεχόμενη τις μοντέρνες....ανάγκες ορισμένων πισωγλέντιδων που προσβλέπουν όχι μόνο στην αποδοχή τους που θα ήταν κατι απλό αλλά κυρίως στην ισοπέδωση των παραδόσεων στο όνομα των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων".

Δεν υπάρχουν σχόλια: