Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ "ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ"

Νεα "προοδευτική" κίνηση απο την πλευρά της κυβέρνησης είχαμε χθες βράδυ αφού κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τις μεταφορές ο Ρέππας δήλωσε πως προτίθεται να φέρει τροπολογία με την οποία η άρνηση καταβολής διοδίων,εισιτηρίων κλπ θα θεωρείται πλημμέλημα και θα διώκεται νομικά.
Το σκεπτικό του υπουργού είναι πως:
"Η γενικευμένη ενθάρρυνση κάποιων στο να μην πληρώνουν οι πολίτες δεν ευνοεί τελικά τους πολλούς. Αν αφήσουμε η τάση αυτή να γίνει μόδα τότε δεν θα πληρώνουμε ούτε ΦΠΑ".
Είναι σαφές πλεον ότι η νομοθετική εξουσία είναι τελείως αποκομμένη απο την κοινωνία.
Αν θέλουμε να το...τραβήξουμε ακόμα περισσότερο αυτοι οι βουλευτές δεν εκπροσωπούν στην πραγματικότητα κανέναν άλλο παρά μια ισχνή μειοψηφία βολεμένων και το διευθυντήριο των Βρυξελλών.
Η απάντηση βέβαια στις ανυσηχίες του υπουργού είναι ΝΑΙ.
Φυσικά ΝΑΙ δεν πρόκειται να πληρώσουμε όταν δεν έχουμε ρε ζώα......
Φυσικά ΝΑΙ δεν πρόκειται να πληρώσουμε όταν εσεις μονομερώς αποφασίζετε αυξήσεις που μετά και τις μειώσεις μισθών και συντάξεων είναι αδύνατο να καλυφθούν απο τον Ελληνα εργαζόμενο.
Για να καταλάβουμε γιατί νταβατζήδες μιλάμε ενω ο υπουργός έχει "κοινωνικό διάλογο" με τους εργαζομένους στις μεταφορές.Και ενω όχι απόλυση των κρατικοδίαιτων υπεράριθμων δεν έχει γίνει αλλά ούτε και μετάταξη και ας έχει ψηφιστεί ο νόμος εδω και κάποιους μήνες.
Και ενω....και εδω είναι το εξοργιστικό......
Η τροπολογία που κατατέθηκε απο το υπουργείο Μεταφορών ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ όλα τα χρέη του ΟΑΣΑ προς το ΙΚΑ!!!!!! που ζητάει εναγωνίως χρήματα να πληρώσει συντάξεις αλλά και προς το ίδιο το Δημόσιο!!!!!! που κάνει τις αυξήσεις.
Ετσι το μόνο μέτρο που θα "σώσει" ακόμα μια ΔΕΚΟ κομματόσκυλων και τεμπελχανάδων είναι το υστέρημα του κοσμάκη μεσω αυξήσεων.
Αν αυτό δεν είναι νταβατζίδικη πολιτική τότε ποιο είναι;
Και δεν είναι μόνο αυτό......
Σίγουρα υπάρχουν αρκετοί που λόγω οικονομίας διέθεσαν κάποια χρήματα και τοποθέτησαν στα σπίτια τους φυσικό αέριο.
Δεν ξέρω αν παρατήρησαν τους νεους λογαριασμούς όπου με ψιλά γράμματα η Εταιρεία Φυσικού αερίου ενημερώνει τους καταναλωτές για την αύξηση του ΦΠΑ.....
Στην συνέχεια όμως ο καταναλωτής βρίσκεται προ εκπλήξεως καθώς όλοι όσοι έχουν προβεί στην εγκατάσταση έχουν υπογράψει συμβόλαιο σύμφωνα με το οποίο η τιμή του φυσικού αερίου θα είναι 20% χαμηλότερη απο αυτή του πετρελαίου.
Η εταιρεία λοιπόν έτσι....νταβατζίδικα και....κυβερνητικά ενημερώνει πως το 20 γίνεται 18%.
Ετσι λοιπόν μετά και την αύξηση του ΦΠΑ η εταιρεία αυξάνει τα τιμολόγια της 6% μέσα σε ένα χρόνο την στιγμή που και λόγω της κατάστασης θα έπρεπε να τα μειώνει.....
Και μιλάμε για εταιρεία που δεν έχει (;) προς το παρόν τα ελλείμματα άλλων οργανισμών που θα "δικαιολογούσαν" τις αυξήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: