Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011

ΒΑΤΕΡΛΟ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΡΛΑΝΔΟ....ΓΙΩΡΓΑΚΗ

Υστερα απο τον εκβιασμό του ΔΝΤ και της ΕΕ η μειοψηφία του ιρλανδικού κοινοβουλίου υπερψήφισε τα μέτρα λιτότητας που προέβλεπε το μνημόνιο για την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ.Κατόπιν της εξέλιξης αυτής ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Μπράιαν Κάουεν αναμένεται το αργότερο αύριο και αφού έκανε πράξη την παράδοση της χώρας του στους διεθνείς τοκογλύφους να προχωρήσει στη διάλυση της Βουλής και να ανακοινώσει την ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών.
Σημειώνεται πως ο Κάουεν κατω απο τις έντονες αντιδράσεις των Ιρλανδών ήδη έχει παραιτηθεί από την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος Fianna Fail αλλά παρέμεινε στο πρωθυπουργικό αξίωμα προκειμένου να επιβλέψει την έγκριση του νομοσχεδίου το οποίο και νομικά κατοχυρώνει τον προϋπολογισμό λιτότητας.
Επι της ουσίας παρέβλεψε την θέληση της πλειοψηφίας και δασκαλευόμενος απο ΔΝΤ προκηρύσσει εκλογές κατόπιν...εορτής αφού πρώτα δέσμευσε την χώρα ενω γνωρίζει πως είναι τόσο αυτός όσο και το κόμμα του πολιτικά τελειωμένος.
Βάσει δημοσκοπήσεων το κυβερνών κόμμα Fianna Fail περιορίζεται στην τρίτη θέση καθώς συγκεντρώνει μόλις το 16% στην πρόθεση ψήφου ενώ οι Πράσινοι που συμμετείχαν στην κυβέρνηση δοσίλογων συγκεντρώνουν μόλις το 2%!!!.

Δεν υπάρχουν σχόλια: