Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011

"ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΡΜΕΝΙΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΣΤΕΡΓΙΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΤΟΥΦΕΚΙ ΕΝΑΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ"

Συνεχίστηκε και χθές η μειοδοτική προσφορά του ΣΚΑΙ στο Ελληνικό Εθνος.
Αφού οι γενικότητες του πρώτου επεισοδίου όπως είχαμε πει στόχευαν στο να αποδείξουν πως αυτό το Εθνος το Ελληνικό Εθνος δεν υπήρξε ποτέ.
Σειρα πήραν τα πρόσωπα που πρέπει προφανώς να "αποδομηθούν".
Και ποιος άλλος θα είχε την "τιμητική" πρωτιά απο τον Γερο του Μοριά αυτόν που συνέβαλε τα μέγιστα για την απελευθέρωση του Γένους.
Υστερα απο την εμετική επίθεση δημοσιογραφίσκων που τον αποκάλεσαν.......ούτε να το γράψω δεν θέλω....
Και την ακόλουθη δήλωσε πως επρόκειτο περί αστείου...
Η χθεσινή προβολή ήρθε να αποδείξει πως το αστείο είχε και συνέχεια.
Λίγο ή πολύ ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης εμφανίστηκε ως πλιατσικολόγος και οι επαναστατημένοι Ελληνες ως κοπάδι ληστών που πολεμούσαν μόνο επι πληρωμή.
Πρόκειται όχι για παραχάραξη της ιστορίας γιατί ακόμα και αυτή θέλει μυαλό...
Αλλά για αλητεία που εξόφθαλμα παραποιεί ή αποσιωπά γεγονότα θέλοντας να χτυπήσει την όποια εθνική συνείδηση έχει απομείνει σε αυτόν τον λαό.
Η μάχη της Τριπολιτσάς στην οποία επικεντρώθηκε η εκπομπή έχει όντως και τα μελανά της σημεία καθώς οι Ελληνες προέβησαν σε σφαγή....
Ομως όπως αναφέρει ο Μακρυγιάννης "κανένας δεν μπορούσε να συγκρατήσει το πλήθος οι Ελληνες ήταν σαν έβγαλαν απο μέσα τους 400 χρόνια σκλαβιάς,βιασμών,δολοφονιών και κάθε είδους εγκλημάτων".
Είναι δικαιολογία άραγε αυτό;Για εμάς ίσως όχι....Για αυτούς όμως που τα βίωσαν σιγουρα ναι.
Ο Κολοκοτρώνης εμφανίζεται ως άρπαγας περιουσιών,λαφύρων και δευτερευόντως ως άξιος στρατηγός και μεγάλος Ελληνας.Μάλιστα η εκπομπή μένει στην "μοναδική" όπως είπαν ρήση του που αναφέρεται στα απομνημονεύματα του "Εβαλα τελάλη για να πάψει ο σπαραγμός".
Υποδηλώνοντας ότι δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει την σφαγή.
Τον κατηγόρησαν ακόμα και για την φυγή του Υψηλάντη.
Ομως ο Κολοκοτρώνης δεν αναφέρει μόνο αυτό.
Ο ίδιος ο Κολοκοτρώνης αλλά και ο Νικηταράς και ο Μακρυγιάννης αναφέρονται στην μάχη.
Και όχι μόνο δεν επεδίωξαν την σφαγή αλλά 3 μέρες πριν την άλωση της πόλης είχαν έρθει σε συνεννόηση με τους Αρβανίτες ώστε να εγκαταλείψουν την πόλη αφού ήταν και οι ποιο αξιόμαχοι απο την τουρκική φρουρά.
Οπως ό ίδιος ο Γέρος αναφέρει ανάλογη συνεννόηση υπήρξε και με Τούρκους αλλά δεν καρποφόρησε γιατί οι Τούρκοι "ζητούσαν να κρατήσουν τα άρματα τους".
Η ανέλπιστη και ξαφνική άνοδος Ελλήνων στα τείχη της Τρίπολης επέσπευσε τα γεγονότα αφού ένα πλήθος 20.000 Ελλήνων όρμησε ασυγκράτητο στην πόλη.
Μην ξεχνάμε πως πρόκειται για ατάκτους που θέλουμε απο μίσος...θέλουμε απο ανάγκη για επιβίωση καθώς ούτε επιμελητεία υπήρχε ουτε οι επαναστατημένοι Ελληνες όταν πολεμούσαν είχαν κάποιο να θρέφει όχι μόνο αυτούς αλλά και τις οικογένειες που άφηναν πίσω.
Ο χαλασμός ήταν γενικός.......
Ο ίδιος ο Γέρος αναφέρει απευθυνόμενος στους Ελληνες "Εαν θέλετε να βαρέσετε τους Αρβανίτες σκοτώσετε εμένα πρώτα.....".
Με αυτό τον τρόπο διασώθηκαν 3.000 Αρβανίτες και μάλιστα ο "πλιατσικολόγος" Κολοκοτρώνης του έδωσε πίσω και 13 φορτώματα όπως αναφέρει που είχαν στείλει στην σκηνή του και συνοδεία να φτάσουν στην Πατρα.
"Ετσι τήρησα τον λόγο της τιμής μου....".Μάλιστα θέλοντας να δώσει μια εικόνα λεει "Το άλογο μου απο τα τείχη ως τα σαράγια δεν επάτησε γη".
"Οταν εμβήκα στην Τριπολιτσά με έδειξαν εις το παζάρι τον πλάτανο που εκρέμαγαν τους Ελληνες.Αναστέναξα και είπα.Αίντε πόσοι απο το σόγι μου και απο το έθνος μου εκρεμάσθησαν εκεί και διέταξα και τον έκοψαν".
Αυτός ήταν ο "πλιατσικολόγος" των "Βερέμηδων".
Αλλά και την αρχική φυγή του Υψηλάντη....
Ο Υψηλάντης φτάνοντας στο Αστρος διαφώνησε με τους Ζαίμη,Αναγνωσταρά,Πετρόμπεη,Δελληγιάννη και άλλους προεστούς της Πελοποννήσου για τον ορισμό του ως επίτροπου με αποτέλεσμα να αποχωρήσει.
Περίπου 5.000 άνδρες που βρισκόταν στα Βέρβενα δεν είδαν με καλό μάτι αυτή την αποχώρηση και πολιόρκησαν το σπίτι του Πετρόμπεη απειλώντας να σκοτώσουν τους προεστούς.
Ο Γέρος και πάλι έσωσε την κατάσταση.....
"Εγω στρατιώτες δεν είχα τότε εβγήκα όξω και ομίλησα"...
"Ελληνες τι θέλετε; Ελάτε εδω".
"Μου λέγουν θέλουμε να σκοτώσουμε τους άρχοντες διότι μας έδιωξαν τον Υψηλάντη"
"Τους τράβηξα τότε παραπέρα και είπα"
"Διατί θέλουμε το χαμό μας μόνοι μας;""Εμείς σηκώσαμε τα άρματα δια τους Τούρκους και έτσι ακουσθήκαμε σε όλη την Ευρώπη οτι σηκωθήκαμε Ελληνες για τους τυράννους αν σκοτώσουμε τους προεστούς θα πουν ότι δεν σηκωθήκαμε για την ελευθερία μας αλλά για να σκοτωθούν συνατοί τους......Γράφομε και γυρίζει οπίσω ο Υψηλάντης.Και τότε ησύχασαν".
Για το τέλος παραθέτουμε μέρος απο τον λόγο του βιογράφου του Κολοκοτρώνη Γεωργίου Τερτσέτη.
Λόγο που εκφώνησε το 1828 στο στρατόπεδο του Μύτικα.
"Ω Ελληνες!Μακάριοι που έχομε ένα παρόμοιο όνομα διατί είναι αποδεδειγμένο ότι πατρίδα μας είναι η ελευθερία.Διοτι αποδείχνεται πως η ελευθερία είναι στα γονικά των Ελλήνων....
Και αυτό ας είναι μάθημα εις τους περήφανους βασιλείς ή τα παράφρονα έθνη ότι τύραννα σκήπτρα δεν τα δέχεται ετούτος ο τόπος.....
Σαν ρίζα που καταρχής εις το ανήλιαγο σκοτάδι της γης θρέφεται και με τους μήνες και με τους χρόνους και γένεται δένδρο και απλώνει τα περίσσια κλάδη και φύλλα έτσι απο τις μικρές κλέφτικες αρχές έγιναν τα στρατεύματα και οι δοξασμένοι ήρωες του καιρού μας και οι φλόγες απο τα νησιώτικα χέρια επήδησαν στα εχθρικά χιλιάρμενα.
Και οι σημερινοί Ελληνες πρέπει να τιμούνται διπλά νικηφόροι,διατί επολέμησαν δυο φοβερούς εχθρούς.Τις παλιές αμαρτίες των καιρών των αυτοκρατόρων μας και τα άρματα τα ασιατικά.
Γιατί δεν ομοιάζουμε με άλλους πάρεξ με τους παλαιότερους προγεννητορές μας.
Και όποια θάλασσα αρμένισε ελληνικό καράβι έγινε μια Σαλαμίνα και εις όποια στεργιά επολέμησε ελληνικό ντουφέκι έγινε ένας Μαραθώνας...."
Αυτοί είναι οι "άτακτοι"...."αγράμματοι" και "πλιατσικολόγοι"........

Δεν υπάρχουν σχόλια: