Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011

ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ!!!

5 εκατ. άνθρωποι ταλαιπωρούνται τις τελευταίες δυο εβδομάδες αναζητώντας έναν γιατρό.
Ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ που ή είχαν την ατυχία να χρειαστούν το...κωλοχανείο ή είναι αναγκασμένοι λόγω μεγάλης ηλικίας να έχουν συχνές επισκέψεις για εξέταση ή συνταγογράφηση.
Ολους αυτούς τους ανθρώπους τους είχαν και τους έχουν γραμμένους στα α..... τους πολιτική ηγεσία και γιατροί συνδικαλιστές.
Ψήφοι για τους πρώτους....χρήμα για τους δεύτερους.Αυτό είναι οι συμπολίτες μας που βρίσκονται στην ανάγκη να εξαρτιούνται απο αυτούς.
Η κυβέρνηση προκειμένου να πετύχει στον στόχο της που δεν είναι άλλος απο την ιδιωτικοποίηση τόσο των νοσοκομείων όσο και σταδιακά της ασφάλισης ακολουθώντας το αμερικανικό μοντέλο χρησιμοποιεί και εδώ όπως και στις άλλες περιπτώσεις σύγκρουσης με κοινωνικές ομάδες την εξής τακτική.
Ακουμπά θέματα τα οποία "πληγώνουν" το συντεχνιακό συμφέρον αλλά δεν αγγίζει θέματα που ενδιαφέρουν τον πολίτη.
Τωρα το γιατί το κάνει αυτό είναι άξιο απορίας αφού σε αντίθετη περίπτωση δεν είναι απίθανο σε ορισμένα θέματα να είχε μαζί της την πλειοψηφία του κόσμου.
Παράδειγμα τα τεράστια κενά που παρατηρούνται στα νοσοκομεία απο πλευράς προσωπικού αλλά και εξοπλισμού.
Καμία κίνηση δεν βλέπουμε προς αυτή την κατεύθυνση.
Οπως καμία τιμωρία δεν βλέπουμε όχι μόνο για τα χρέη των νοσοκομείων αλλά και για τους επίορκους γιατρούς που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο αφού σε δυο χρόνια.....ΠΑΣΟΚ (αν δεν κάνω λαθος) έχουν συλληφθεί 2.....το ξαναλέμε 2!!!! γιατροί σε όλη την χώρα να παίρνουν φακελάκι και ακολουθήθηκε ποινική διαδικασία πλην όμως ΔΕΝ τους αφαιρέθηκε η άδεια.
Αυτοί λοιπόν οι γιατροί έχουν καταλάβει το αμφιθέατρο του υπουργείου υγείας και ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου γιατί;
Μήπως τους έπιασε ο πονος για τους ασθενείς;
Μήπως ζητούν καλύτερες συνθήκες εργασίας;
Μήπως έστω ζητούν καλύτερες αμοιβές;
Οχι.....Οχι....και....μάλλον.
Για αυτα που οι γιατροί αντιδρούν είναι η συνταγογράφηση και οι υπερωρίες.
Γιατί όμως ένας γιατρός να αντιδρά για το εαν ένας άλλος συνάδελφος του γράψει ένα φάρμακο στην γιαγιάκα και όχι αυτός;
Γιατί οι γιατροί αντιδρούν στο νομοσχέδιο που τους 6 χιλ. τους κάνει 36 χιλιάδες;
Γιατί πολύ απλά θα χάσουν την κατευθυνόμενη απο φαρμακευτικές εταιρείες συνταγογράφηση και μαζί και τα...δωράκια που έπαιρναν για να γράψουν το ένα ή το άλλο φάρμακο.Είναι φανερό ότι η πίτα θα μικρύνει και για αυτό το "ενδιαφέρον".
Οσο για τις υπερωρίες....είναι δεδομένες οι ελλείψεις στα νοσοκομεία....Ομως είναι δεδομένες και οι υπερωρίες "μαϊμού" ή πλασματικές όπως λέγονται καθώς και ειδικά για το ΙΚΑ το φαινόμενο γιατροί να εισπράττουν για ωράρια 9-13 (4 ώρες δουλειάς!!!) και να προσέρχονται στην εργασία τους στις 10 και 11.
Ενω ο μ..... ασφαλισμένος περιμεεεεεενει.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

...Οπως καμία τιμωρία δεν βλέπουμε όχι μόνο για τα χρέη των νοσοκομείων αλλά και για τους επίορκους γιατρούς που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο αφού σε δυο χρόνια.....ΠΑΣΟΚ (αν δεν κάνω λαθος) έχουν συλληφθεί 2.....το ξαναλέμε 2!!!! γιατροί σε όλη την χώρα να παίρνουν φακελάκι και ακολουθήθηκε ποινική διαδικασία πλην όμως ΔΕΝ τους αφαιρέθηκε η άδεια.
Αυτοί λοιπόν οι γιατροί έχουν καταλάβει το αμφιθέατρο του υπουργείου υγείας και ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου γιατί;...

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΑΘΛΙΟ ΣΧΟΛΙΟ. ΒΑΖΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ (ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ)ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ 600 ΕΥΡΩ...

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΩΘΕΙ Ο ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕ...

ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΛΙΓΟ ΙΑΤΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΙΑΤΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ...

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!!!!

Protesilaos είπε...

Αγαπητέ δεν βαζω όλους στο ίδιο στο τσουβάλι αλλά την ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.
Η καθε ελληνική οικογένεια έχει και απο μια περίπτωση να διηγηθεί απο γιατρούς που εκμεταλευτηκαν δικο τους άνθρωπο.
Τωρα αν εσυ δεν έχεις......
Οσο για το νομοσχέδιο αναφέρω ποιος είναι ο σκοπός της κυβέρνησης όμως δεν ξεχνω όπως εσυ ότι για δεκαετίες ο ελληνικός λαος πληρώνει για πανάκριβες ιατρικές υπηρεσίες που ποτε δεν του προσφέρθηκαν.
Αντιθέτως αφου πλήρωνε καλούνταν να πληρώσει και τα αρπακτικά.
Ας μην ανοίξω και το θέμα νησιών και περιοχών που γιατροι και φαρμακοποιοι αρνούνται να πάνε ή βάζουν μέσο με αποτελεσμα στρατιωτικοί γιατροί να εξετάζουν τον πληθυσμό.
Για το άρθρο πάντως καθ'αυτό μου αρκεί πως δεν "δικαιολογείς" τις κατευθυνόμενες συνταγογραφήσεις και τις μαιμού υπερωρίες.
Καλη είναι η αντιπολίτευση αλλά μεγαλύτερη σημασία έχει να την κάνουμε ΚΑΙ όταν ΔΕΝ πειράζεται η τσεπούλα μας.