Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ...ΑΓΑΛΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ

Η συνεισφορά του κάθε ανθρώπου κρίνεται απο την γενικότερη προσφορά του στο λαό και την πατρίδα.Αυτό τουλάχιστον πρέπει να ισχύει για τους πολιτικούς και γενικώς όλους όσους τιμώνται μετα θάνατον απο την ελληνική πολιτεία.
Με αφορμή τον θάνατο του Εβερτ παρακολουθήσαμε εναν ακόμα στημένο διθύραμβο για έναν άνθρωπο ο οποίος το μόνο που υπήρξε ήταν διαχειριστής της εξουσίας και υμνητής του Καραμανλισμού.
Αποψη μας θα πείτε και πολυ σωστά......
Επι της ουσίας δεν μας ενόχλησε τόσο η "θεοποίηση" του εκλιπόντα απο τα ΜΜΕ και το πολιτικό συνάφι όσο η εικόνα με το φέρετρο σκεπασμένο με την Ελληνική σημαία!!!!
Αραγε το να είναι κάποιος τουλάχιστον τίμιος πολιτικός ανάμεσα σε κλέφτες δικαιολογεί μια τέτοια τιμή;Με αυτό το σκεπτικό μπορεί και ναι.....
Ομως πέρα απο αυτό ανατρέξαμε στο παρελθόν να δούμε ΤΙ ακριβώς έπραξε ο μακαρίτης για να δικαιούται τέτοια τιμή και το μόνο που βρήκαμε ήταν ότι τον κυνήγησε η δικτατορία και εγκατέστησε παράνομο τότε ραδιοσταθμό που ονομάζεται σήμερα 9,84.
Για το πρωτο δεν νομίζω ότι τον διαφοροποιεί σε κατι απο τους χιλιάδες άλλους που κυνηγήθηκαν αλλά και αυτούς που ΔΕΝ κυνηγήθηκαν αλλά πρόσφεραν στην χώρα πολλά περισσότερα απο ότι αυτός.
Οσο για το δευτερο η ανάγκη της τότε ΝΔ να σπάσει τη παντοκρατορία του ΠΑΣΟΚ στο χώρο των ΜΜΕ με την έκδοση νεων εφημερίδων και ας μην ξεχνάμε πως τότε δεν υπήρχαν ακόμα τα ιδιωτικά Πασοκοκάναλα οδήγησε τον τότε δήμαρχο Αθηναίων στην "ραδιοπειρατεία" στο όνομα βέβαια της.....ελευθερίας.
Το ότι ο σταθμός εξελίχτηκε σε κομματικό όργανο ακόμα και μέχρι της μέρες μας (αυτός άλλωστε ήταν και ο σκοπός) δεν ενόχλησε κανέναν.
Για αυτές λοιπόν τις πράξεις του σκεπάστηκε με την γαλανόλευκη και κηδεύτηκε δημοσία δαπάνη.
Το επόμενο βήμα θα είναι και ένα άγαλμα αλα....Καραμανλή .
Επειδή όμως το μήλο θα πέσει κατω απο την μηλιά (άραγε τι επώνυμο είναι το Εβερτ;).
Μεγάλη κουβέντα άρχισε για τον πατέρα του και την....αντιστασιακή του δράση.
Κάποιοι υποστηρίζουν πως ήταν μεγάλος αντιστασιακός που τιμήθηκε μάλιστα απο την εβραϊκή κοινότητα.
Επειδή η δράση του ήταν αμφιλεγόμενη κανείς δεν μπορεί να εξάγει ασφαλή συμπεράσματα.
Και εξηγούμαι......
Οντως ο μπαμπάς φέρεται να διέσωσε Εβραίους χορηγώντας τους πλαστές ταυτότητες.
Παρά ταύτα όχι τόσο η αρχική παραμονή του στην θέση παρά την κατάληψη της χώρας απο τους Γερμανούς εισβολείς αλλά κυρίως η άριστη συνεργασία και αποδοχή απο μέρους να υπαχθεί στην διοίκηση των SS και αργότερα στην Κομαντατούρ που ευθυνόταν για τον βασανισμό και τις εκτελέσεις χιλιάδων πατριωτών και άμαχων πολιτών δεν μοιάζει και τόσο......αντιστασιακή πράξη.
Μάλιστα η θέση που κατείχε δεν αντισταθμίζεται με καμιά πράξη αντίστασης αν έγινε.
Είναι μια καθαρή συνεργασία με τον κατακτητή γιατί ας μην ξεχνάμε δεν πρόκειται για κάποιο απλό δημόσιο υπάλληλο.Με την ίδια λογική και ο Τσολάκογλου αντίσταση έκανε αφου όπως αναφέρει ο ίδιος ότι έκανε το έκανε για την πατρίδα.
Με λίγα λόγια ο μπαμπάκας το έπαιζε...δίπορτο ώστε να τα χει καλά με όλους.
Αποτέλεσμα τελικά ήταν να τα καταφέρει μια χαρά με τους κατακτητές οι οποίοι ποτέ δεν κατάλαβαν την δράση του καθ όλη την διάρκεια της κατοχής (αν είναι δυνατόν) αλλά και με τους Ελληνες αφού το δικαστήριο δοσίλογων που τον δίκασε μετα την απελευθέρωση τον βρήκε αθώο.
Τώρα αθώος και ξε-αθωος το γεγονός είναι ότι εκείνες οι εποχές ήταν δύσκολες ο "αντιστασιακός" οπως και πολλοί άλλοι σαν αυτόν χρειαζόντουσαν για ότι θα επακολουθούσε αφου η μοίρα της πατρίδας είχε προδιαγραφεί απο Βρετανούς και Ρώσους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: