Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011

ΜΕ ΨΗΦΟΥΣ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΛΑΟΣ ΔΙΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΕΔ

Με τις ψήφους ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ εγκρίθηκε ο διορισμός του διευθύνοντος συμβούλου της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου (ΚΕΔ ΑΕ) Δημήτρη Μαρζάβα και στη θέση του προέδρου της εταιρείας. Από την πλευρά τους, ΝΔ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν λευκό.
Είναι μια κίνηση που όντως μπορεί να προσφέρει και εξοικονόμηση χρημάτων στο δημόσιο αφού δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που παρά την ύπαρξη δημοσίων κτιρίων ορισμένοι οργανισμοί στεγάζονται σε ιδιωτικά κτίρια πληρώνοντας "απίθανα" ποσά για ενοίκιο.
Αλλά και παράλληλα εαν ο στόχος είναι η αξιοποίηση και όχι το ξεπούλημα σίγουρα θα επιφέρει και έσοδα που μας χρειάζονται σε μια δύσκολη στιγμή.
"Η καταγραφή της δημόσιας περιουσίας είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο έργο που μπορεί να κάνει το κράτος για να την εντοπίσει να την κατηγοριοποιήσει να την αξιοποιήσει και να έχει έσοδα" τόνισε ο κ. Μαρζάβας.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΕΔ ΑΕ μέχρι τέλος του έτους θα βγουν στην αγορά 13 "επιλεγμένα ακίνητα" και για άλλα 20 θα προκηρυχθεί διαγωνισμός.
"Επενδυτές από το εξωτερικό μας έχουν ήδη χτυπήσει την πόρτα. Περίπου 70 πολύ μεγάλα ακίνητα είναι στη διαδικασία να αξιοποιηθούν σε συνεργασία με εξωτερικούς επενδυτές. Μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουμε εικόνα των "επιλεγμένων ακινήτων".
Σε καθε πάντως περίπτωση η λεπτή γραμμή ανάμεσα στην αξιοποίηση κάποιων ακινήτων και στην πολιτική που συνήθως ακολουθείται και είδαμε και με τις ιδιωτικοποιήσεις όπου δημόσιες εταιρείες πουλήθηκαν για ενα κομμάτι ψωμί και ακόμα και το κομμάτι αυτό το έφαγαν οι πολιτικάντιδες.....
Η πολιτική του τα "βγάζω στο σφυρί" και ότι αρπάξω....καλό θα είναι να μας κρατά επιφυλακτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: