Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΣΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ "ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ" ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ

Οι δηλώσεις αλά... Παπανδρέου "ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε" φαίνεται πως ταιριάζουν σε καθε περίσταση για αυτό και υιοθετήθηκαν απο τον κουβανό πρόεδρο Ραούλ Κάστρο.
Η μέχρι σήμερα χώρα (απο όσες έχουν απομείνει) του κομμουνιστικού "παραδείσου" αποφάσισε να ακολουθήσει τον δρόμο της...."κολάσεως" ύστερα απο 50 σχεδόν χρόνια "επανάστασης" και "δημοκρατίας".
Εστι αποδυκνείεται για άλλη μια φορά πως οι κορώνες και οι πολιτικές σοφιστίες πολύ απλά δεν εφαρμόζονται όταν ο λαός πεινάει και την δικτατορία διαδέχεται η "κόκκινη χούντα".
Η Κούβα αναγκάζεται πλέον να κάνει ένα άνοιγμα στην ιδιωτική πρωτοβουλία με επώδυνους όμως όρους αφού ως πρώτο μέτρο είναι η απόλυση εκατοντάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων.
Η αρχή θα γίνει από τα υπουργεία Γεωργίας, Παραγωγής Ζάχαρης, Υποδομών, Υγείας και Τουρισμού. Το σχέδιο προβλέπει ότι μέσα στους επόμενους έξι μήνες θα χαθούν περίπου 500 χιλιάδες θέσεις εργασίας στο Δημόσιο.
Σκοπός της κουβανικής κυβέρνησης είναι μέσα στην επόμενη τριετία οι δημόσιοι υπάλληλοι να έχουν μειωθεί κατά 1,3 εκατομμύρια ή το 25% του νυν εργατικού δυναμικού!!!
Σε κάποιες περιπτώσεις η κυβέρνηση θα προσφέρει εναλλακτική εργασία σε άλλο δημόσιο πόστο παρόλα αυτά οι Κουβανοί θα πρέπει να αναζητήσουν εργασία στον ιδιωτικό τομέα ο οποίος τώρα αρχίζει να αναπτύσσεται.
Όσοι απολυθούν θα λάβουν αποζημίωση ίση με το μισθό ενός μήνα.
Δηλαδή 14 ολόκληρα ευρώ για κάθε δέκα χρόνια εργασίας!!!!
Εκεί βέβαια ούτε απεργίες υπάρχουν ούτε "Παπαρήγες" αφού το καλό των εργαζομένων το ξέρει μόνο το....κόμμα και το μοναδικό συνδικάτο που υπάρχει στη χώρα!!!
Το οποίο μάλιστα σε αγαστή συνεργασία με το καθεστώς λειτουργεί και ως χαφιές με την έννοια ότι στελεχώνει τις επιτροπές και δίνει τις λίστες με τους εργαζόμενους που θα απολυθούν.
Μιλάμε για μεγάλη πρόοδο......Που σαι ρε Τσε Γκεβάρα εγκληματία να καμαρώσεις την Κούβα.Κρίμα για τόσους "αντικαθεστωτικούς" που έσφαξες....τζάμπα πήγαν οι άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: