Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

"ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΒΕΤΟ"!!!

Υπόγειες συμφωνίες που φέρονται να έχουν κάνει Ελλάδα και Τουρκία με μεσολαβητή τον συνήθη ύποπτο...ΗΠΑ δημοσιεύει ο τουρκικός τύπος.Συμφωνίες που ελπίζουμε να διαψευσθούν καθώς αν αληθεύουν θα πρόκειται για κοροϊδία του ελληνικού λαού και κυριολεκτικά αλήτικη συμπεριφορά των τότε κυβερνώντων.
Αφού με αντάλλαγμα το σταμάτημα των τουρκικών εναέριων παραβιάσεων ΓΙΑ ΜΙΚΡΟ χρονικό διάστημα η τότε κυβέρνηση δεν θα ασκούσε βέτο στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.
Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ερντογάν σύμφωνα με δημοσίευμα στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας Χουριέτ φέρεται να έχει παραδεχθεί το Δεκέμβριο του 2004 στον Ολλανδό υπουργό των Εξωτερικών Μπ. Μποτ ότι "αδυνατεί να ελέγξει τις παραβιάσεις (των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στον Ελληνικό Εναέριο χώρο) γιατί δεν έχει τον έλεγχο των ενόπλων δυνάμεων".
Η Χουριέτ αναφέρει ότι σύμφωνα με το WikiLeaks η συνομιλία αυτή μεταφέρθηκε από την αμερικανική πρεσβεία στην Ολλανδία προς το State Departmen στις 2 Δεκεμβρίου του 2004 όπως μεταφέρθηκε και η έκκληση του Ολλανδού υπουργού των Εξωτερικών προς τους Αμερικανούς να πιέσουν την Τουρκία ώστε να σταματήσει τις παραβιάσεις τουλάχιστον ως τις 17 Δεκεμβρίου του 2004 ώστε η Ελλάδα να μην μπλοκάρει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας στην ΕΕ που ξεκινούσαν τότε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: