Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΠΑΝΕ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΕΕ

Οπως για τα μάτια του κόσμου υπάρχουν οι πολιτικές συγκρούσεις στην χώρα μας απο τα δυο μεγάλα κόμματα ενω η πράξη έχει αποδείξει ότι οι εφαρμογή των πολιτικών τους δεν έχει καμία διαφορά.
Ετσι και στην ΕΕ με αφορμή το θέμα κυρίως της Ελλάδας-πειραματόζωο σοσιαλιστές και φιλελεύθεροι συμφωνούν στην διάλυση των εθνικών κρατών,το ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών πηγών και την δια βίου εξάρτηση των χωρών απο το διεθνές τοκογλυφικό κεφάλαιο.
Αυτό κανείς μπορεί να το καταλάβει και από τις δηλώσεις των φιλελευθέρων συμβούλων του γερμανού υπουργού Οικονομίας που πρότειναν σχέδιο ελεγχόμενης πτώχευσης για χρεοκοπημένα κράτη της Ευρωζώνης.
Οι σύμβουλοι του φιλελεύθερου υπουργού θεωρούν ότι μία χώρα θα πρέπει να μπορεί να οδηγηθεί σε πτώχευση ακόμη και αν είναι μέλος της Ευρωζώνης!!!. "Πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι στο μέλλον κανένα κράτος-μέλος δεν θα μπορεί να επαναπαυθεί ότι θα γλιτώσει την πτώχευση έχοντας την οικονομική στήριξη των εταίρων", αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πόρισμα των συμβούλων.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι χριστιανοδημοκράτες αλλά και οι σοσιαλιστές που προβάλουν ως λύση(;;;) την δημιουργία ενός σταθερού μηχανισμού στήριξης θέτοντας όμως πλαφόν στο όριο χρέους καθε χώρας χωρίς να συγκεκριμενοποιούν προς το παρόν ποιο θα είναι αυτό,με ποια κριτήρια και κυρίως σε περίπτωση υπέρβασης του ορίου ποιες θα είναι οι επιπτώσεις.
Οπως κανείς μπορεί να καταλάβει δυο είναι οι "λύσεις" που προωθούνται.
Η "κακή δεξιά" που ζητά ελεγχόμενη πτώχευση ώστε εδώ και τώρα να εισπραχτούν όσα έχουν υποθηκευτεί απο την προσκυνημένη κυβέρνηση και μέρος των χρωστούμενων.
Ενω παράλληλα θα κερδίσει και η πλευρά των "αγορών" που έχει ποντάρει στην χρεοκοπία.
Και απο την άλλη η "προοδευτική αριστερά" που επιμένει στην πολιτική να δανείζει 5 και να λαμβάνει 25 ποντάροντας στα όρια αντοχής των ευρωπαϊκών λαών που θα δίνουν και θα δίνουν μέχρις ότου η κοινωνική έκρηξη να πέσει στα κεφάλια αυτών που έχουν αναλάβει ως εντολοδόχοι και φοροεισπράκτορες να κάνουν πράξη την συγκεκριμένη πολιτική.
Αυτές είναι λοιπόν οι επιλογές που δίνει η ΕΕ.
Χρεοκοπία από την μια και σκλαβιά από την άλλη.Με κοινό και για τα δυο αποτέλεσμα την φτώχεια και την δυστυχία.
"Οταν ένα Εθνος δεν έχει τον έλεγχο του χρηματοπιστωτικού του συστήματος δεν έχει καμία σημασία ποιος θεσπίζει τους νόμους του.Εφόσον τεθεί επικεφαλής η τοκογλυφία θα καταστρέψει οποιοδήποτε Εθνος"
William Mackenzy πρώην πρωθυπουργός του Καναδά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: