Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ Η ΣΤΡΟΦΗ ΣΑΜΑΡΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑ

Η απόφαση Σαμαρά να ανοίξει το πολιτικό παιχνίδι "χτυπώντας" την κυβέρνηση στα εθνικά θέματα που ως γνωστόν μέχρι τώρα απο την πολλή....συναίνεση είχαν πέσει στην αφάνεια ήταν μια λογική εξέλιξη.
Αν και στο εσωτερικό της ΝΔ οι Καραμανλο-Μπακογιάννηδες διαθέτουν ακόμα ισχυρά ερείσματα με ευθύνη κυρίως δική του λόγω ισσοροπιών.
Επιτέλους κατάλαβε (;) ότι ΟΛΑ τα σημερινά προβλήματα της Ελλάδας,εξωτερικά,άμυνα,ασφάλεια,παιδεία ακόμα και οικονομία άπτονται ενός και μόνο εθνικού θέματος που δεν είναι άλλο απο την χάραξη μιας ΕΘΝΙΚΗΣ πολιτικής.
Η μέχρι τώρα λογική των κυβερνώντων που αγνοούσε,υποχωρούσε σε καθε εσωτερική ή εξωτερική επιβουλή θέτοντας ως κύριο την "ευρωπαϊκή" προοπτική δεν οδήγησε πουθενά παρά μόνο στην σταδιακή υπαναχώρηση της χώρας απο τον ηγετικό ρόλο που είχε στα Βαλκάνια και την αντιμετώπιση της απο τους "εταίρους" ως φτωχό συγγενή.
Η πολιτική κατάσταση που βιώνουμε σήμερα με μια προσκυνημένη κυβέρνηση που προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στο ψέμα και την εφαρμογή εντολών έξωθεν.....
Η πλήρης απουσία σοβαρού λόγου που να επισημαίνει με αγωνιστικό και όχι γραφικό-αναφορικό τρόπο τις επικίνδυνες για το Εθνος ώρες είναι σημάδια που απο κάποιους θεωρούνται προάγγελοι εθνικών καταστροφών.
Υπο αυτό το πρίσμα ο Σαμαράς διέβλεψε ότι η ύπαρξη της ΔΗΣΥ απο την μια και του τηλεμαιντανού Καρατζαφέρη απο την άλλη....Αλλά όσο και αν φαίνεται περίεργο και η στάση του ΚΚΕ που μπορεί να μην ξεχνά συνήθειες παρελθόντων ετών αλλά έχει πιάσει το νόημα και το έχει ρίξει και αυτό στον "πατριωτισμό".Και για μένα αυτό είναι και το ποιο επικίνδυνο.
Ολα αυτά είναι που τον ώθησαν να κάνει αυτό το "άνοιγμα".
Θα έλεγε κανείς πως δοκίμασε μια επιστροφή στις ρίζες που ο καιρός θα δείξει αν είναι υγιής ή έχουν σαπίσει απο τους κεντροδεξιούς απατεώνες που κυβέρνησαν και κατέστρεψαν όχι την οικονομία αλλά την ίδια την κοινωνία εφαρμόζοντας "σοσιαλιστικές" τακτικές καλυμμένες με φιλελεύθερο μανδύα.
Ο Σαμαράς τάχθηκε κατηγορηματικά κατά της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο.
Απέρριψε την συζήτηση για την υφαλοκρηπίδα από μηδενική βάση
Ζήτησε την θέσπιση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.
Στο Κυπριακό τάχθηκε εναντίον ενός δεύτερου σχεδίου Ανάν.
Για το Σκοπιανό ζήτησε μία ονομασία erga omnes χωρίς εθνολογικό προσδιορισμό.
Θα προσυπογράψουμε σε όλα με μια μικρή υποσημείωση.
Επειδή πολλά έχουν δει τα μάτια μας.Αλλο να τα λες και άλλο να τα εφαρμόζεις.
Η πολιτική συγκύρια που κάνει ολοφάνερη αυτή την μεταστροφή της ΝΔ αφού αλλο πεδίο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση δεν υπάρχει.
Υστερα μάλιστα απο την υπερψήφιση κυβερνητικών νομοσχεδίων και το πολιτικό "στρίμωγμα" εκ δεξιών του ΛΑΟΣ,εξ αριστερών και κέντρου απο το ΠΑΣΟΚ και τελευταία απο το κεντροδεξιό ΔΗΣΥ η στροφή της ΝΔ μοιάζει να είναι απαραίτητη.
Θα περιμένουμε όμως τα συγκεκριμένα θέματα να γίνουν θέματα της..."καθημερινότητας" για την ΝΔ και όχι μια απλή...φωτοβολίδα.
Οσο για το Σκοπιανό περιμέναμε μια ποιο ξεκάθαρη θέση ειδικά απο αυτόν που έριξε μια κυβέρνηση για το συγκεκριμένο θέμα.Ο εθνολογικός προσδιορισμός μοιάζει με πολιτικάντικη δήλωση.Δεν μας άρεσε καθόλου που απέφυγε με αυτόν τον τρόπο να πει πως δεν δεχόμαστε ΚΑΜΙΑ ονομασία με το όνομα Μακεδονία ή παράγωγο του.
Αντ αυτού αφήνεται υπόνοια ότι με γεωγραφικό προσδιορισμό τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά....π.χ το "Βορεια Μακεδονία" εμπεριέχει και γεωγραφικό αλλά και εθνολογικό προσδιορισμό παρότι το "Βόρεια" παρουσιάζεται ως διαφοροποίηση απο την μια και ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Μακεδονία.Σε αυτήν την περίπτωση τι θα κάνει;
Εδω μάλλον εις γνώσιν του ο πρόεδρος της ΝΔ αφήνει το τοπίο θολό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: