Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2011

ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ; ΜΕ ΤΙΣ "ΧΟΡΗΓΙΕΣ" ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ;

Ρυθμίσεις που θα αφορούν τα "νέα" πόθεν έσχες των βουλευτών ανακοίνωσε ο Ραγκούσης.
Με σκοπό να σταματήσει η μέχρι τώρα πρακτική όπου οι βουλευτές "έλεγχαν" τους συναδέλφους τους με αποτέλεσμα να δημιουργείται η γνωστή πολιτική "κόζα νόστρα" και όλοι να βγαίνουν λάδι.
Ο υπουργός διαβεβαίωσε πως ο νεος νόμος θα είναι "ανεξάρτητος" αφου θα προβλέπει τον έλεγχο των δηλώσεων απο δικαστικούς και θα μπορεί να γίνει σύγκριση ανάμεσα σε δήλωση που θα καταθέτει ο εκάστοτε βουλευτής με την είσοδο του στην βουλή και κατα την διάρκεια της θητείας του.
Οπως οι περισσότεροι νόμοι στην χώρα είναι προς την σωστή κατεύθυνση αν λάβουμε υπόψιν μας την κατάσταση που επικρατούσε μέχρι τώρα με αρκετούς βουλευτές αλλά και γενικούς γραμματείς υπουργείων να κάνουν ψευδείς δηλώσεις ή καλύτερα....ελλειπής και να μην ανοίγει "μύτη".
Πρέπει όμως να επισημάνουμε ότι το πρόβλημα δεν είναι τόσο στους νόμους αλλά στα πρόσωπα που καλούνται να τους εφαρμόσουν.
Δυστυχώς και οι δικαστές κατά ενα μέρος εκλέγονται με το ίδιο "αξιοκρατικό" τρόπο βάσει....χρώματος.
Η ανεξάρτητη δικαιοσύνη δεν είναι και τόσο ανεξάρτητη αν λάβουμε υπόψιν μας και το παραδικαστικό αλλά και τις πάμπολλες παρεμβάσεις πολιτικών και οικονομικών παραγόντων.Με αποκορύφωμα την αποδοχή του πρώην πρωθυπουργού Μητσοτάκη σε τηλεοπτική εκπομπή που δήλωσε πως "με ένα τηλεφώνημα ο Ανδρέας το '89 θα είχε καταδικαστεί αν ήθελα".
Οι εισαγγελικές αρχές λειτουργούν με καθυστέρηση ή και καθόλου όταν πρόκειται να στριμώξουν πολιτικούς ή μεγαλοεπιχειρηματίες και τις περισσότερες φορές υποθέσεις τίθενται στο αρχείο και σταδιακά ξεχνιούνται αφού και η προβολή απο τα ΜΜΕ υπάρχει μόνο για την τηλεθέαση.
Θα περιμένουμε να δούμε τις βασικές παραμέτρους του νόμου.Ομως "το ότι φάγαμε....φάγαμε" δεν αρκεί πλέον στους πολίτες.
Μπορεί να συμφωνούν για μια νεα αρχή αλλά σε καμία περίπτωση αυτή η νεα αρχή δεν θα γίνει με το να δοθεί συγχωροχάρτι στους κλέφτες και επίορκους πολιτικούς και δημόσιους λειτουργούς.
Ο νόμος πρέπει πάνω απο όλα να έχει ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ισχύ και να μάθει ο ελληνικός λαός ποιοι αγόρασαν διαμερίσματα εκατομμυρίων ευρώ στο Κολωνάκι και σε κυκλαδίτικα νησιά.
Ποιοι έκαναν φιέστες στο εξωτερικό σπαταλώντας το δημόσιο χρήμα.
Ποιοι παντελόνιασαν δισεκατομμύρια απο τα εξοπλιστικά προγράμματα.
Ποιοι βρέθηκαν απο το τίποτα με κανάλια και εφημερίδες.Με πέντε και δέκα περιοδικά.
Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε και αν συνεχιστεί η τακτική των πολιτικών να "βαφτίζουν το κρέας ψάρι".Δηλαδή και εδω είναι το μεγάλο ζήτημα.
Καθώς οι πολιτικοί όπως π.χ ο Μαντέλης βαφτίζουν την μίζα....χορηγό.Τι νόημα εκτός απο τον έλεγχο του βουλευτή υπάρχει στην "χορηγία";
Προφανώς καμία.Κι όμως αυτή η τακτική θεωρείται σύνομη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: