Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2011

"Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ" ΔΗΛΩΣΕ Η ΜΕΡΚΕΛ

Οσοι πίστευαν σε χαλάρωση των γερμανικών απαιτήσεων σε ότι αφορά τις υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης διαψεύσθηκαν οικτρά.
Αυτό που αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά είναι ότι η γερμανική πολιτική ακολουθεί παιχνίδι σε διπλό ταμπλό.
Ενω απο την μία είναι έτοιμη να συναινέσει στην αναχρηματοδότηση αυτών των χωρών μέσω κάποιου ενιαίου ευρωπαϊκού ταμείου ή έστω με την επαναγορά ομολόγων.Την ίδια στιγμή προτάσσοντας την "διάσωση" του ευρώ το οποίο είναι πλεον ολοφάνερο πως αποτελεί καταστροφή ειδικά για τις νότιες ευρωπαϊκές χώρες ζητά αυστηρότερους κανόνες για τον περιορισμό των ελλειμμάτων.
Αυτό τόνισε η γερμανική πλευρά μέσω της καγκελαρίου της στην σύνοδο του Νταβός.
Η Γερμανία βάζει ως προαπαιτούμενο της "αλληλεγγύης" της προς στους Ευρωπαίους εταίρους το αντάλλαγμα της επιβολής αυστηρότερων κανόνων για τον περιορισμό των ελλειμμάτων σε όλη την Ευρωζώνη.
Με υποκριτικό ύφος η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε πως "Τα υπέρογκα χρέη είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος της ευημερίας σ’ αυτή την ήπειρο".
Απέφυγε όμως να εξηγήσει και το πως-ποιοι δημιούργησαν αυτά τα χρέη καθώς και το γιατί απο τα 10 χρόνια προηγούμενης ανάπτυξης οι λαοί της Ευρώπης δεν ωφελήθηκαν αναλόγως των ωφελειών που υπήρξαν για τις τράπεζες και τους πολυεθνικούς κολοσσούς.
Είναι φανερό ότι η προσπάθεια της Μερκελ δεν είναι τόσο η διάσωση των λαών απο τα αρπακτικά αλλά η διαιώνιση της κατάστασης που προσδοκά μια αμφιλεγόμενη ανάπτυξη που περιορίζεται όμως μόνο στους...αριθμούς.
Για αυτό και η ανησυχία της περιορίζεται στο κοινό νόμισμα λέγοντας πως "Θέλω να σας ξεκαθαρίσω κάτι δεν πρόκειται για κρίση του ευρώ αυτή είναι μία κρίση χρέους".
Η ίδια τόνισε την ανάγκη οι ευρωπαϊκές χώρες να προσπαθήσουν ακόμα περισσότερο στο να κάνουν ανταγωνιστικές τις οικονομίες τους.
Ακόμα όμως και οι γερμανικές "συμβουλές" δείχνουν πως η ΕΕ δεν λειτουργεί.
Δεν είναι τόσο η "αλληλεγγύη" όσο ότι οι 27 χώρες που απαρτίζουν την ΕΕ η οποία υποτίθεται πως θα ήταν μια ένωση κυρίαρχων κρατών έχει μετατραπεί σε μια Ευρωπαϊκή Ενωση των 2!!!!Στην πραγματικότητα του ενός...της Γερμανίας η οποία εκμεταλλεύεται την θέση ισχύος την οποία βρίσκεται...εκμεταλλεύεται ακόμα και την κρίση χρέους για να ισχυροποιεί την θέση της.Οτι δεν κατάφερε με δυο Παγκόσμιους πολέμους...να ποδηγετήσει την Ευρώπη βλέπει ότι έχει την ευκαιρία να το κάνει...και το κάνει τώρα και μάλιστα έχοντας μαζί της το προαιώνιο εχθρό της την Γαλλία.
Αυτή θέτει κανόνες....Αυτή ορίζει οικονομικές πολιτικές και όχι μόνο.Και αυτή κινεί τα νήματα μέσω της Κεντρικής Ευρωπαϊκής τράπεζας.
Αλλωστε όπως η ίδια η Μέρκελ τόνισε " η Γερμανία και η Γαλλία θέλουν να θέσουν μία κόκκινη γραμμή καθώς θέλουν να προστατεύσουν το ευρώ".
"Όποιος χρειαστεί την αλληλεγγύη θα πρέπει να τη λάβει κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις ο κόσμος πρέπει να κάνει προσπάθειες μόνος τους. Αυτή είναι η θέση μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: