Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΙΘΑΝΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΜΑΡΚΟ

Ενα παρα πολύ ενδιαφέρον άρθρο διαβάσαμε σήμερα με θέμα την υποτιθέμενη επιστροφή της Γερμανίας στο μάρκο που πλέον ζητούν σχεδόν οι μισοί Γερμανοί πολίτες.
Το ενδιαφέρον μας μάλιστα μεγάλωσε αφού ο συντάκτης του άρθρου δεν είναι άλλος απο την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μαριλλένα Κοππά.
Η ευρωβουλευτής λοιπόν υποστηρίζει μεταξύ άλλων πως η Γερμανία χρειάζεται σχεδόν το ίδιο ποσό περίπου 60 δις για να εισάγει ξανά το μάρκο ως νεο νόμισμα....
Με το να "σώσει" την Ελλάδα και την Ιρλανδία μαζί....
Ομως ενω στην μια περίπτωση οι επιπτώσεις θα είναι και θετικές και αρνητικές στην δεύτερη δηλαδή στην περίπτωση της "διάσωσης" το μόνο που θα εισπράξει είναι "διόλου ευκαταφρόνητους ΤΟΚΟΥΣ".
-------------------------------------------
Η λογική της "απομόνωσης" της Γερμανίας εαν υποθέσουμε ότι γυρνά στο μάρκο μπορεί για τους πολίτες της να είναι δεδομένου των συνθηκών μια ευνοϊκή κατάσταση αφού είναι πέρα απο βέβαιο ότι ένα μάρκο απέναντι σε ένα τέτοιο ευρώ θα είχε ραγδαία ανατίμηση με αποτέλεσμα να διαπλαστεί η αγοραστική δύναμη των Γερμανών και οι γερμανικές τράπεζες να γεμίσουν απο καταθέσεις ξένων και ντόπιων
Ομως σε αυτή την περίπτωση θα έχει χαθεί η ευρω-απάτη και η δυναμική μέσω του συστήματος της Γερμανίας να επιβάλει πολιτικές.
Αρα βλέπουμε και εδω ότι η λογική θυσιάζεται στα συμφέροντα της παγκοσμιοποίησης.
Μιλάμε φυσικά για την Γερμανία η οποία συμμετέχει αν δεν πρωταγωνιστεί ανάμεσα στα "ευρωπαικά" αρπακτικά.Που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο βγαίνει κερδισμένη.
Η Γερμανία που διαθέτει επώνυμα προϊόντα προς εξαγωγή και θα πουληθούν στις διεθνείς αγορές σε οποιαδήποτε τιμή ενω η Ελλάδα διαθέτει.....(αντε μην πω την λέξη).
Αν λοιπόν η Γερμανία που έχει σε "ύπνωση" ένα ισχυρό μάρκο βαριά βιομηχανία και "αγνές προθέσεις" απέναντι στους εταίρους ενδιαφέρεται για ένα ισχυρό ευρώ....
Γιατί η Ελλάδα με το....τίποτα συντάσσεται σε αυτή την πολιτική που ουσιαστικά την καταδικάζει ακόμα και αν είχε "ισχυρή" οικονομία σε αδυναμία εξαγωγών αφού το ισχυρό ευρώ είναι τελείως εναντίον προς τα συμφέροντα της;
Και εδω είναι μάλλον που βρίσκεται η "χρυσή τομή".
Η Γερμανία "ανταλλάσσει" μέρος της εσωτερικής της ευμάρειας με την δυνατότητα να είναι η κυρίαρχη χώρα στην ευρω-απάτη και παράλληλα εξοφλείται με το να ρουφάει το αίμα των αδύναμων κρατών μέσω υπέρογκων τόκων και κερδοσκοπικών παιχνιδιών.
Η Ελλάδα απο την άλλη πιστή στους....πολιτικούς της χωρίς κανένα μέλλον και υποθηκευμένο παρόν και παρελθόν σύρεται πίσω απο τις "ευρωπαϊκές" αποφάσεις δεχόμενη να συμμετέχει στο παιχνίδι της ΕΕ υποσχόμενη στους πολίτες της ένα καλύτερο αύριο που θα έρθει κυριολεκτικά μετα το θάνατο πολλών γενεών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: