Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011

Ο ΕΥΡΩ-ΖΗΤΟΥΛΑΣ ΕΠΙ ΤΟ ΕΡΓΟΝ

Εχουν μεγάλη πλάκα στην κυβέρνηση.
Η χώρα είναι υπο διάλυση και με δικές τους ευθύνες και εκείνοι κόπτονται το πως θα γλυτώσουν την ευρω-απάτη απο την διάλυση.
Για την έκδοση ευρω-ομολόγου φυσικά μιλάμε που έχει γίνει η Νο1 προτεραιότητα του ΓΑΠ.
Μιλάμε για τον άνθρωπο που αρνήθηκε και συνεχίζει να αρνείται την διενέργεια δημοψηφισμάτων για κορυφαία εθνικά θέματα (κατι άλλωστε που προβλέπεται και απο το Σύνταγμα) όπως το Μακεδονικό,το θέμα της συνεκμετάλλευσης που παει να το περάσει κατω απο το τραπέζι,την παραχώρηση ιθαγένειας σε εκατοντάδες χιλιάδες νέους....ψηφοφόρους αλλά και την ίδια την προδοτική ψήφιση του κατάπτυστου μνημονίου.
Και ενω αρνείται στο εσωτερικό τις δημοκρατικές διαδικασίες σπεύδει να τις υιοθετήσει στην Ευρώπη προς χάριν των αφεντικών του.
Εδω δυο τινά συμβαίνουν ή θεωρεί τον ελληνικό λαό "ανώριμο" και ξέρει ότι θα φάει το μαύρο και το...ξύλο της αρκούδας και οι "δημοκρατικές" ευαισθησίες του πάνε περίπατο ή θεωρεί μεγαλύτερη προτεραιότητα την σωτηρία των ευρω-λαμογιών και του συστήματος απο την σωτηρία της πατρίδας.
Οτι και απο τα δυο να συμβαίνει η επίκληση του άρθρου 8 της συνθήκης της Λισσαβόνας που επιτρέπει την συζήτηση και ΟΧΙ την υιοθέτηση της πρότασης εαν και εφόσον συγκεντρωθούν 1 εκατ. υπογραφές απο τα κράτη μέλη είναι ο στόχος του "ζήτουλα".
Μετα απο πολύ καιρό η ΝΔ ξύπνησε και ανάμεσα στα άλλα είπε και κατι σωστό.
Οτι ακόμα και να γίνει πράξη το ευρω-ομόλογο...Θα γίνει μετά την άνοιξη του 2012!!! Εμείς όμως το χρειαζόμαστε (;;;;;) τώρα.
Εμας η μόνη μας ένσταση που δεν συμμεριζόμαστε τις "ευρωπαϊκές ανησυχίες" είναι άραγε το χρειαζόμαστε;
Οπως είναι τώρα η ΕΕ φυσικά ναι γιατί θα αποφεχθεί το παιχνίδι των αγορών με τα ομόλογα κρατών που έχουν "εύθραυστες" οικονομίες.
Ομως απο την άλλη διερωτόμαστε μήπως δεν είναι τίποτα άλλο απο μια προσπάθεια να διασωθούν οι Ευρωπαίοι χαρτογιακάδες αφού πρώτα οδηγήσουν χώρες σε ελεγχόμενες χρεοκοπίες;
Γιατί και είναι λογικό δεν υπάρχει περίπτωση αυτή την στιγμή η Γερμανία,η Γαλλία ή το...... Λουξεμβούργο να δεχθούν τα κρατικά τους ομόλογα να έχουν ίδια αξία με αυτά της Ελλάδας της Ιρλανδίας ή και της Πορτογαλίας.
Αλλωστε ας μην νομίσουν κάποιοι πως η ιδέα του ευρω-ομολόγου είναι καινούργια.
Αντιθέτως συζητείται στην ΕΕ εδω και καμιά δεκαετία χωρίς να γίνεται πράξη.
Αν όμως δεχθούμε ότι η "καινούργια" ιδέα που είναι όμως πολυ παλιά είναι η λύση για το πρόβλημα των...αχόρταγων "αγορών".
Αυτό απο μόνο του αποδυκνείη ότι και ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ εντός της ΕΕ υπήρχε διαψεύδοντας την κατοχική κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της αλλά αφήνει πολλά ερωτηματικά και για το γιατί δεν εγινε πράξη πριν φτάσουν ευρωπαικές χώρες στο έσχατο σημείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: