Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011

Η ΝΕΑ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΛΕΓΕΤΑΙ "ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ"

Νέος γύρος τρομοκρατίας των Ελλήνων πολιτών αρχίζει με φόντο το τέλος Μαρτίου όπου οι "Ιούδες" του ελληνισμού θα εισπράξουν την νεα δόση απο τα "τριάντα αργύρια".
Και ενω οι πολιτικοί και τα ΜΜΕ έχουν αναλάβει απο τώρα τον νέο γύρο εκφοβισμού του "θα τα πάρουμε...δεν θα τα πάρουμε".
Η κατοχική κυβέρνηση συνεχίζει να στήνει στο τοίχο την ελληνική κοινωνία βάλλοντας κατα δικαίων και αδίκων.
Συνεχιζόμενες αυξήσεις σε ΔΕΚΟ,καύσιμα και παραμύθι για μείωση τιμών σε προϊόντα πρώτης ανάγκης μεσα απο "συμφωνίες κυρίων".
Και λέμε παραμύθι γιατί τα περισσότερα προϊόντα τα τελευταία χρόνια και μάλιστα απο την είσοδο στο ευρώ (και όχι τώρα) έχουν υπερ-τριπλασιαστεί ενω οι μισθοί κάθε χρόνο στην καλύτερη περίπτωση έπαιρναν 2 και 3% για να ακολουθήσει η δραματική μείωση τους τα τελευταία χρόνια όταν οι αυξήσεις στα τρόφιμα κυρίως ήταν της τάξης 10 και 20%.
Το ίδιο γινόταν και στα περισσότερα προϊόντα αφού πάντοτε οι αυξήσεις τους μαζί με τον πληθωρισμό υπερ-κάλυπταν τις όποιες αυξήσεις σε μισθούς.
Είναι η ίδια λογική με "κοινωνικό τιμολόγιο" της ΔΕΗ που μετά 3 διαδοχικές αυξήσεις συν 2 του ΦΠΑ κοροϊδεύει τον κόσμο με μείωση του τιμολογίου κατά 10% ενω στην πραγματικότητα οι τιμές της έχουν αυξηθεί τα 3 τελευταία χρόνια πάνω απο 25%.
Επειδή όμως τα λεφτά τελικά δεν υπάρχουν........
Το οικονομικό επιτελείο σκαρφίζεται νέους τρόπους ώστε να εισπράξει και νεα έσοδα.
Αυτοί οι πολιτικοί που μας έκαναν να σιχαθούμε την "δημοκρατία" την επιδοτούμενη "φιλανθρωπία" τώρα με το νεο σχεδιασμό τους ετοιμάζονται να μας κάνουν να σιχαθούμε και την "οικολογία".
Το νέο φιλόδοξο εισπρακτικό μέτρο της κυβέρνησης είναι το "ενεργειακό πιστοποιητικό".
Στην Ελλάδα με το 75% ιδιοκατοίκησης το σπίτι είναι πάντα το εύκολο θύμα και σε αυτή την κατεύθυνση ετοιμάζεται η κυβέρνηση να ρίξει τα δίχτυα της.
Η ιδιοκτησία που στην χώρα μας έχει καταντήσει παράνομη με τις συνεχείς φορολογικές επιβαρύνσεις,τις έκτακτες εισφορές,τους 24 διαφορετικούς φόρους και τις συνεχείς αυξήσεις στα αντικειμενικά κριτήρια.
Είναι ένα σίγουρο και εύκολο έσοδο για την κάθε φοροεισπρακτική πολιτική.
Και παρόλη την κρίση που δημιούργησαν με τουλάχιστον 200 χιλ ακίνητα απούλητα και άλλα τόσα ξενοικίαστα τι σκέφτηκαν οι άνθρωποι αυτή την φορά;
ΟΛΑ τα σπίτια άνω των 50 τ.μ υποχρεούνται να διαθέτουν "ενεργειακό πιστοποιητικό".
Επι πληρωμή φυσικά αφού ειδικοί μηχανικοί που θα προσληφθούν!!! Θα λαμβάνουν ως αμοιβή για την έκδοση του 1,50 εως 2,50 ευρώ το τετραγωνικό!!!
Τώρα σε τι θα χρησιμεύει αυτό το....πιστοποιητικό.....Φυσικά σε τίποτα παρά μόνο στην είσπραξη νεων εσόδων.
Το αντίθετο θα προσθέσει ένα νεο χαράτσι στους μικρούς ιδιοκτήτες .
Αλλά ταυτόχρονα θα μειώσει και την αξία των παλαιών κατοικιών.
Δηλαδή και θα πληρώσουν και θα χάσουν μέρος της περιουσίας τους.
Και όλα αυτά με το πρόσχημα της "οικονομίας ενέργειας".Οταν το ίδιο το κράτος αρνείται να είναι οσο το δυνατόν αυτάρκεις και εισάγει ενέργεια απο Βουλγαρία και Τουρκία πληρώνοντας την πανάκριβα μετακυλίοντας το κόστος στον καταναλωτή μεσω του "νταβατζή" που λέγεται ΔΕΗ.
Η παροιμία ο "κώλος μας βρακί δεν έχει και το μ..... λουλούδια θέλει" είναι ότι πρέπει για την περίπτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: