Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011

ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟ...ΚΡΑΞΙΜΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΘΙΑΣΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΧΑΓΗ

Η απόφαση του ελληνικού δημοσίου να παραστεί στο Δικαστήριο της Χάγης στηρίζοντας τους κατοίκους του Διστόμου που ύστερα απο δεκαετής δικαστικούς αγώνες έφτασαν ΜΟΝΟΙ τους μια υπόθεση που αφορά ολόκληρη την Ελλάδα επιτέλους σε σημείο να υπάρχουν αρκετές ελπίδες ώστε να αποζημιωθούν για τις φρικαλεότητες που προκάλεσαν οι ναζί.
Ειναι μια κίνηση που θεωρείται ή τουλάχιστον θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητη.
Ενα κράτος και μια κυβέρνηση που επιτέλους θα στηρίξει το δίκιο των πολιτών του έστω και αν αυτό έρχεται σε "σύγκρουση" με τα συμφέροντα του εδω πολιτικού κατεστημένου και των ευρωληγούριδων που έχουν συνηθίσει να σκύβουν το κεφάλι στην Γερμανία.
Βέβαια όπως δήλωσε και ο Δρούτσας και μάλιστα δημόσια προφανώς για να...εξευμενίσει τις γερμανικές αντιδράσεις."Αυτό είναι κατι συνηθισμένο"(η προσφυγή στην Χάγη).
Και μάλιστα όπως αφήνει να εννοηθεί με το "οι Γερμανοί είναι ενημερωμένοι και δεν....χάρηκαν" η κυβέρνηση και σε αυτό το θέμα θα παει με βαριά καρδιά.Αφού ο φόβος του κραξίματος στο εσωτερικό και μάλιστα στην περίπτωση που οι κάτοικοι κερδίσουν την αγωγή και το δημόσιο δεν είχε εμφανιστεί....
Οδήγησε την προσκυνημένη κυβέρνηση να στηρίξει τους κατοίκους μεν αλλά ως συνήθως γίνεται να κωλο-γλύψει τους Γερμανους δε υποδεικνύοντας εμμέσως ΟΧΙ το δίκαιο του αιτήματος στην γερμανική πλευρά αλλά το πολιτικό κόστος.
Το ποσό που διεκδικούν οι απόγονοι των σφαγιασθέντων Ελλήνων του Διστόμου είναι περίπου 60 εκατ. ευρώ και είναι ψίχουλα μπροστά σε αυτά που πρέπει να διεκδικήσει το ελληνικό δημόσιο αν αναλογιστούμε το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσαν οι ναζί στην χώρα.
Και δεν είναι μόνο το Δίστομο.....Είναι τα Καλάβρυτα,το Μονοδένδρι,Αμιρά Ηρακλείου,Ταξιάρχες Ευβοίας,Καστοριά,Πάτρα,Κοκκινιά και εκατοντάδες πόλεις και χωριά σε ολόκληρη της Ελλάδα όπου οι κατακτητές εκτέλεσαν Ελληνες.
Είναι η ολοκληρωτική καταστροφή των υποδομών της χώρας αλλά και οι πολεμικές αποζημιώσεις που όφειλαν και που ποτέ δεν κατέβαλαν.
Ας αφήσει λοιπόν τα ψόφια ο Δρούτσας και αν ενδιαφέρεται ας πάει να διεκδικήσει τα δις ευρώ που οφείλουν Γερμανοί,Ιταλοί αλλά και Βουλγάροι με τους τελευταίους να αιματοκυκλούν δυο φορές την Βόρεια Ελλάδα.Μια ως συνεργάτες των ναζί και μια ως συνεργάτες των κομμουνιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: