Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2011

"ΑΝΟΗΤΟΙ" ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΣΟΥΛΤΖ ΟΣΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟ ΕΥΡΩ

Επιθετικός και λάβρος κυρίως κατά των Ευρωπαίων Εθνικιστών εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Μάρτιν Σούλτζ πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών....των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών....της Προοδευτικής Σοσιαλιστικής Συμμαχίας του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου και τελοσπάντων όπως αλλιώς θέλουν να λέγονται αφού έχουν αλλάξει 5-6 ονόματα.
Ο Γερμανός βιβλιοπώλης (μάλλον κατι θα έχει το επάγγελμα) αφού κατηγόρησε τον Εθνικισμό δανειζόμενος την ρήση του Γερμανο-Εβραίου Αϊνστάιν πως είναι "ιλαρά της ανθρωπότητας".
Εδω να πούμε ότι προφανώς ο Γερμανο-Εβραίος ταύτιζε τον Εθνικισμό με τον ναζισμό εσκεμμένο λάθος που χρησιμοποιείτε μέχρι σήμερα.
Ο κ.Σούλτζ χαρακτήρισε ανόητους όσους κατηγορούν το ευρώ και ζητούν την επαναφορά στα εθνικά νομίσματα.
Και αφού όλοι οι άλλοι με αντίθετη γνώμη είναι....ανόητοι.Ας δούμε την επιχειρηματολογία του....έξυπνου κ.Σούλτζ.
Καταρχάς μας ζητά να θυμηθούμε τους νομισματικούς πολέμους μεταξύ των κρατών πριν την άφιξη του ευρώ!!!
Μα το ίδιο δεν γίνεται και τώρα μεταξύ ΗΠΑ-ΕΕ και Κίνας;
Με αποτέλεσμα να την πληρώνουν οι ποιο αδύναμες χώρες;
Το ίδιο δεν γινόταν και τότε;Με μια διαφορά ότι τα κράτη μπορούσαν να κόψουν χρήμα ή να υποτιμήσουν το ήδη υπάρχων προκειμένου να γλυτώσουν την σημερινή καταστροφή.
Κατι που βέβαια τώρα απαγορεύεται απο την ΕΕ.
Μας μίλησε για καλπάζων πληθωρισμό.....
Εμείς βλέπουμε ότι στην χώρα μας αυτό υφίσταται και μάλιστα μαζί με υποκατανάλωση(παγκόσμια πρωτοτυπία) και ληστρικά επιτόκια δανεισμού αλλά και ανύπαρκτα επιτόκια καταθέσεων παρ όλη την βοήθεια που έχουν λάβει οι τραπεζίτες.
Πριν ευρω....Ναι υπήρχε πληθωρισμός αρκετά μεγάλος....
Πληθωρισμός που "έτρωγε" τους μισθούς.Ομως υπήρχαν και επιτόκια καταθέσεων για όσους θυμούνται 15 και 20% που εξασφάλιζαν ένα εισόδημα αντισταθμιστικό για ότι χάνονταν.
Ο φθηνός δανεισμός που μπορεί κάποιοι να επικαλεστούν με την πτώση των επιτοκίων.Είδαμε όλοι που οδήγησε αφού ήταν προσωρινός δίνοντας μια πλασματική εικόνα ευμάρειας την οποία οι τράπεζες και οι....επενδυτές εισέπραξαν στο 100πλάσιο.
Σήμερα τα δάνεια σπανίζουν,οι μισθοί είναι πείνας,τα επιτοκια καταθέσεων ανύπαρκτα,ο πληθωρισμός συνεχίζει να είναι "άλογο",η ανεργία στα ύψη.
Ποιος Ελληνας σήμερα δεν έχει "νοσταλγήσει" εποχές 70 και 80 ή ακόμα και 90;
Και όχι μόνο οικονομικά....
Η αλήθεια είναι ότι απο την εποχή που μπήκαμε στο ευρώ ο μέσος Έλληνας (καλά για τον φτωχό δεν το συζητάμε) δεν έχει δει "άσπρη μέρα".
Ομως ας ξαναγυρίσουμε στις "έξυπνες" διαπιστώσεις του κ.Σούλτζ που αφού "έθαψε" τα κράτη μας λέει πως "αν τα κράτη δεν είχαν παρέμβει τότε το σύστημα θα είχε καταρρεύσει"!!!
Μα το σύστημα είναι έτσι δομημένο ώστε να καταρρέει πέφτοντας στα κεφάλια των αδυνάτων ενω την ίδια ώρα της κατάρρευσης να γεμίζουν τα σεντούκια των γνωστών....λίγων και "εκλεκτών".
Αν κατι μάθαμε είναι πως το μόρφωμα που λέγεται ΕΕ....Που αποτελείται απο στρατιές γραφειοκρατών,ανθρώπων στην πλειονότητα τους χωρίς πατρίδα,χωρίς ευαισθησία που βλέπουν όλα τα προβλήματα ως μαθηματική εξίσωση και τους πολίτες ως αριθμούς αδιαφορώντας για τις ανάγκες τους ενδιαφερόμενοι μόνο για "άσπρα σημάδια πανω σε μαύρα χάρτια".
Αυτούς που για χάριν της "ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης" των τραπεζών καταστρέφουν συνειδητά την έννοια του κράτους.
Αυτή η ΕΕ το μόνο που έχει προσφέρει είναι δεινά.Ακόμα και οι λεγόμενες επιδοτήσεις λειτούργησαν ανταποδοτικά για τους "μεγάλους παίκτες" (Γερμανία,Γαλλία) και σε βάθος χρόνου καταστροφικά για τις οικονομίες που τις δέχτηκαν.
Σε τελική ανάλυση δεν έχει καμία σημασία αν ευθύνεται η ίδια η ΕΕ ή οι επενδυτές όπως ισχυρίζεται ο Σούτλζ.
Σημασία έχει πως το αποτέλεσμα είναι το ίδιο και το αυτό.
Η ΕΕ γνώριζε ότι έχει να κάνει με "εκλεκτούς" και είτε επιδίωξε το σύστημα είτε το σύστημα την "ξέρασε" δεν αλλάζει την σημερινή πραγματικότητα.
Η ΕΕ νόμισε (;;;;) πως με υπογραφές και...συμφωνίες θα δημιουργήσει ένα τραπεζικό κολοσσό που θα έχει πίσω του τα εκατομμύρια των Ευρωπαίων πολιτών.Ομως δεν υπολόγισε ούτε τις ανθρώπινες ανάγκες αλλά κυρίως την ίδια την φύση του ανθρώπου που πάνω απο όλα θέλει να είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.
Θέλει να ορίζει την μοίρα του.Και αυτός ο άνθρωπος μπορεί να είναι "άγιος" αλλά μπορεί να είναι και "διάβολος".Και αν αυτό δεν μπορεί να προβλεφθεί στα στενά όρια ενός κράτους....Πόσο άραγε ήταν και είναι εφικτό να προβλεφθεί στο χάος των διαφορετικών λαών που λέγεται ΕΕ;
Ο "έξυπνος" κ.Σούτλζ μας δίνει την απάντηση λέγοντας πως : "Το δίδαγμα από την ελληνική και την ιρλανδική κρίση είναι ότι το υπάρχον σύστημα δεν είναι βιώσιμο".
Βέβαια μετα απο αυτή την διαπίστωση ζητά καλύτερη λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών.Αλλά το ερώτημα είναι....
Απο ποιους δημιουργήθηκαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί;Μήπως απο τους ελεγχόμενους;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ευρωπαική ένωση των λαμογιών και των εθνομηδενιστών