Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΡΟΓΛΟΥ

Στα χνάρια της κυβέρνησης Παπανδρέου που επιδιώκει το ξεπούλημα του μισού Αιγαίου στους Ασιάτες βαφτίζοντας το ξεπούλημα συνεκμετάλλευση βαδίζει και η Τουρκο-"κυπριακή" ηγεσία.
Μόνο που οι Τουρκο-"κύπριοι" έχουν θέσει ως στόχο αυτής της πολιτικής τους επιδίωξης την "συνεκμετάλλευση" απο την πρώτη στιγμή που η Β.Κύπρος κατέστη κατεχόμενη.
Εκείνοι βέβαια χρησιμοποιούν άλλο...όρο αυτόν της συν-διοίκησης αλλά η ουσία και το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.
Ο Ερογλου για ακόμα μια φορά επανέλαβε τις απαράδεκτες προτάσεις του προχωρώντας ακόμα περισσότερο απο την προδοτική διζωνική ομοσπονδία που ζητά ο Χριστόφιας και ζήτησε να διαμοιραστούν οι εξουσίες ανάμεσα σε ΔΥΟ ΚΥΡΙΑΡΧΑ κράτη.
Επί της ουσίας ζητά ακόμα και στα πλαίσια της "Ομοσπονδίας" που θα υπάρχει κατ' όνομα και μόνον τα δυο κράτη που ελπίζει να δημιουργηθούν να είναι αυτόνομα.
Αφού ζητά να μπορούν απο μόνα τους να ασκούν εξωτερική πολιτική (και όχι μόνο) χωρίς να υπάγονται στην κεντρική "ομοσπονδιακή κυβέρνηση".
Αυτό είναι όχι μόνο απαράδεκτο αφού σε παρόμοια περίπτωση η αποδοχή ενός τέτοιου συστήματος θα σήμαινε την οριστική διχοτόμηση της Κύπρου και την παράδοση των κατεχομένων στην αγκαλιά της Τουρκίας.Αλλά είναι και μια πρόταση...παγκόσμια πρωτοτυπία αφού ζητά την δημιουργία ενός κράτους με ΔΥΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ που θα ασκούν ταυτόχρονα διοίκηση στο νησί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: