Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011

Η ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Αμεσες ήταν οι αντιδράσεις των ΗΠΑ στην κίνηση της Βραζιλίας να αναγνωρίσει ελεύθερο,ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος με τα σύνορα του όπως εμφανίζονταν το 1967.
Στην επιστολή του Βραζιλιάνου προέδρου Λούλα ντα Σίλβα προς τον Αμπάς αναφέρεται πως "το αίτημα του παλαιστινιακού λαού είναι θεμιτό καθώς και η προσδοκία για ένα ανεξάρτητο,δημοκρατικό κράτος που θα συνυπάρχει ειρηνικά με το Ισραήλ"
Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν τον Βραζιλιάνο πρόεδρο μέχρι και για "συμφωνίες" με τον Ιρανό πρόεδρο Αχμαντινετζάν αλλά και λαθεμένη πολιτική υπο το...άγχος της Βραζιλίας που θέλει να γίνει μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας και προσπαθεί τασσόμενη σε λάθος....στρατόπεδο να αποκτήσει διεθνές κύρος.
Σύμφωνα με τις ΗΠΑ η κίνηση της Βραζιλίας θα προκαλέσει περαιτέρω δυσκολίες στην ειρηνευτική διαδικασία αφού με αυτή την αναγνώριση δίνεται ένα μήνυμα στην παλαιστινιακή πλευρά πως δεν είναι υποχρεωμένη να συμμετέχει σε διαβουλεύσεις.
Ενδιαφέρουσα είναι και η άποψη των....Δημοκρατικών που μέσω εκπροσώπου των στην Γερουσία δήλωσαν πως ελπίζουν σε "μια.....νέα ηγεσία στην Βραζιλία που θα αλλάξει ρότα!!!."

Δεν υπάρχουν σχόλια: