Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Δικαιοσύνη για αυτούς που τα έχουν με αυξήσεις σχεδόν 1000% έρχονται απο το τέλος Ιανουαρίου.Η προσφυγή στη δικαιοσύνη που είναι δικαίωμα καθε πολίτη γίνεται απαγορευτική για τον φτωχό αφού αυξάνονται τα παράβολα και τα δικαστικά έξοδα.
Με την πρόφαση της αποσυμφόρησης του χώρου η κυβέρνηση θεωρεί την αύξηση αναγκαία για να αποτραπεί η υποβολή μηνύσεων που έχει οδηγήσει σε ασφυξία τα δικαστήρια.
Με αυτό όμως το μέτρο εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες που ήδη αδυνατούν να βρουν το δίκιο τους.Αποκλείονται εντελώς πλέον και με....το νόμο αφού οι τιμές που θα ισχύουν μετατρέπουν την δικαιοσύνη σε...πολυτέλεια.
Ενδεικτικά αναφέρουμε πως τα παράβολα για κατάθεση μηνύσεων θα κοστίζουν στο εξής από 10 που στοιχίζουν σήμερα στα 100!!!Για δήλωση παράστασης Πολιτικής Αγωγής θα πάνε από 10 στα 50 ευρώ!!!. Όσον αφορά τα δικαστικά έξοδα....Εξοδα που κανείς δεν καταλαβαίνει τον λόγο που καλείται να πληρώσει ο πολίτης.
Γιατί υποτίθεται ότι οι παράγοντες μιας δίκης εκτός των δικηγόρων πληρώνονται όλοι απο το δημόσιο.Θα αυξηθούν και αυτά και θα φτάσουν τα 500 ευρώ.
Για να δώσουμε ένα παράδειγμα ένας υπάλληλος με το σημερινό μισθό θα χρειάζεται να εργάζεται περίπου 2 μήνες για να πληρώσει την...δικαιοσύνη ώστε να καταθέσει μια απλή αγωγή για χρήματα που του χρωστούν ή για να προβεί σε κάποια αγωγή εξώσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: