Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Φωνές και διαμαρτυρίες είχαμε χθες εξω απο τον Άρειο Παγο απο συμβασιούχους που θέλουν τι άλλο να μονιμοποιηθούν.
Απο κοντά προς στήριξη και η αντιπολίτευση που φυσικά δεν πρόκειται να βγάλει απο τα κομματικά ταμεία χρήματα να τους πληρώσει προτιμά αυτα των φορολογουμένων που κατά 20% είναι άνεργοι.
Φυσικά όλοι αυτοί οι άνθρωποι κοιτάζουν την τσέπη τους και αδιαφορούν αν εγω έχω χρήματα να τους πληρώσω.Οι φουκαριάρες καθαρίστριες που προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο και μαζί με αυτές όλοι οι συμβασιούχοι της ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΑΕ περίπου 150 χιλ. τον αριθμό ζητούν το ίδιο πράγμα.Δικαίωμα στην εργασία.....
Τι ποιο ευγενές...Τι ποιο δίκαιο....
Στο μυαλό μου ήρθε η περίπτωση υποψήφιου δημάρχου στις τελευταίες εκλογές που λαϊκίστικα έλεγε "θα σας διορίσω στο Δήμο".Τι και αν ήξερε πως δεν μπορεί να διορίσει βάσει του ισχύοντος νόμου...Αυτό δεν είχε καμία σημασία.
Το ίδιο λοιπόν έγινε και στη περίπτωση μας.
Αφού μόνιμοι δεν μπορούσαν να γίνουν....αλλά η ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΑΕ έπρεπε να εισπράξει ψηφαλάκια έβαζε τον κόσμο και υπέγραφαν συμβάσεις.
Και φυσικά δεν ενημέρωναν αυτό τον κόσμο ότι δεν πρόκειται να μονιμοποιηθούν αφου απο το 2001 υπάρχει νόμος που απαγορεύει την μετατροπή σύμβασης έργου σε αορίστου.
Απο την άλλη μεριά οι συμβασιούχοι και είναι λογικό εν μέρει ακολουθούσαν το "δώσε ημείς σήμερον".Αδιαφορούσαν με την σειρά τους και για το ΠΟΙΟΣ πληρώνει αλλά και για το αν αύριο θα έχουν δουλειά αφού πόνταραν στο γνωστό κόλπο των συνεχών ανανεώσεων των συμβάσεων τους απο τους "ευεργέτες" τους.
Τώρα λοιπόν που ήρθε η ώρα της "λυπητερής" αντί να αποτανθούν εκεί που πρέπει μαζεύτηκαν έξω απο τον Αρειο Πάγο και φώναζαν ώστε οι δικαστές να μην εφαρμόσουν τον νόμο που υπάρχει εδω και 10 χρόνια.
Αντί να μαζευτούν έξω απο τα πολιτικά γραφεία των "κοπριτών" που τους διόρισαν και τους εξαπάτησαν ενω εκείνοι με την σειρά τους αντάλλαξαν τον διορισμό με την ψήφο τους τώρα ζητάνε και τα ρέστα.
Αυτή είναι η λογική ενός δημοσίου και των πολιτών που εξέθρεψε.
Ενός δημοσίου που καταργεί τις κατώτατες αμοιβές αλλά που το ίδιο τις εφαρμόζει σε ενεργειακούς επιθεωρητές!!!
Ενός δημοσίου που ενω ζητά απο τους φορολογουμένους να είναι "εντάξει".Το ίδιο είναι ο μεγαλύτερος "απατεώνας" αφού χρωστά σύμφωνα με το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών 8,2 δις ευρώ!!
Με 34 δις ανείσπρακτους φόρους και 8,2 δις χρέος προς διαφόρους στο οποίο περιλαμβάνονται 6,5 δις χρεος προς τα νοσοκομεία,660 εκατ. σε ασφαλιστικά ταμεία.365 εκατ. προς τους ΟΤΑ και 116 εκατ. προς τρίτους μιλάμε για ένα δημόσιο ανίκανο και παράλληλα ενα δημόσιο "απατεώνα".

2 σχόλια:

yannidakis είπε...

εγω βλεποντας ολα αυτα νομιζω πως ερχεται η στιγμη που θα μπει μια ταξη.
Ετσι ή αλλιως με δεδομενες τις πολλες κοινωνικες αδικιες, θα μπει μια ταξη, οχι επειδη αρεσει σε εμας(...) αλλα επειδη ειναι μονοδρομος :[

Protesilaos είπε...

Το θέμα δεν είναι αν θα μπει τάξη που ελπίζω να μπει αλλά ότι κατα την προσπάθεια καιγονται και τα χλωρα μαί με τα ξερά.Και αυτό χωρίς προφανή λόγο.