Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ "ΣΟΥΠΙΕΣ".....

Οταν η σουπιά απειλείται αρχίζει και πετάει μελάνι ώστε να αποπροσανατολίσει....να μπερδέψει τον αντίπαλο της και να φύγει ανενόχλητη.
Το ίδιο ακριβώς έπραξαν και οι πολιτικές "σουπιές" αφήνοντας να διαρρεύσουν στοιχεία απο το πόρισμα της Εξεταστικής για την Siemens.
Ενα πόρισμα που είναι όχι μόνο μια τεράστια υπεκφυγή αλλά ταυτόχρονα εμπαιγμός των πολιτών και ευτελισμός του θεσμού των εξεταστικών καθώς ο χρόνος που διήρκεσε σε συνάρτηση με τα αποτελέσματα της είναι αντιστρόφως ανάλογος.
Χθες είχαμε επισημάνει ότι αυτό ακριβώς θα γίνει....θα πεταχτεί "κρέας στην αρένα".
Και αυτό έγινε....Τα 13-14 ονόματα που έγιναν γνωστά είναι το "ανάχωμα" του πολιτικού συστήματος απέναντι στην συνεχώς αυξανόμενη λαϊκή δυσαρέσκεια.
Είναι σαν να λένε "πάρτε αυτούς και ξεχάστε τα υπόλοιπα".
Εχουν μάθει τόσα χρόνια στο...κουρμπέτι απο συνδιαλλαγές και βρώμικες συμφωνίες ώστε και εδω ακόμα προσπαθούν να ανταλλάξουν την λαϊκή οργή με ψευτο-καθάρσεις και ημίμετρα ενω στην συντριπτική τους πλειοψηφία τα εγκλήματα όσο και οι εγκληματίες παραμένουν στο απυρόβλητο.
Καταρχάς πουθενά δεν γίνεται λόγος για τα ίδια τα κόμματα καθώς ουδείς σκέφτηκε να ερευνήσει πρώτα απο όλα τα ταμεία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (βέβαια μετα απο τόσα χρόνια το πουλάκι πέταξε) απο την στιγμή που υπάρχει απόφαση απο το δικαστήριο του Μονάχου που λεει ότι τα "έχουν πάρει και οι δυο".
Ελάχιστα εως ανύπαρκτα είναι και τα στοιχεία που αναφέρονται δίνοντας μια αίσθηση προχειρότητας.Αυτό που είναι και ενδιαφέρον είναι ότι τα μέλη της εξεταστικής αποφάσισαν να "δώσουν" κάποιους πρωην και νυν συναδέλφους τους χωρίς συγκεκριμένο κατηγορητήριο και παράλληλα άφησαν να διαρρεύσει προς την κοινή γνώμη ότι διαφωνούσαν ακόμα και μεταξύ τους ως προς την ονοματολογία.
Δύσκολο βέβαια....Πως να καθησυχάσεις την κοινή γνώμη που ζητά τιμωρία εδω και τώρα και ταυτόχρονα να υποστηρίξεις και το πολιτικό συνάφι;
Οι....διαφωνίες μάλιστα μας είπαν ότι ήταν τόσο έντονες που το όνομα Τσοχατζόπουλος γράφτηκε στο τέλος με....μολύβι.
Και φυσικά βγήκε ο άνθρωπος και είπε δεν υπέγραψα καμία συμφωνία με την Siemens.
Για τα εξοπλιστικά μήπως;
Με το ίδιο περίπου τρόπο λίγο ή πολύ στοχοποιήθηκαν και οι υπόλοιποι για μια ιστορία που στο τέλος δεν πρόκειται κανείς να τιμωρηθεί.
Αλλο παράδειγμα αυτό του Παπαθανασίου ο οποίος "εγκαλείται" στο πόρισμα γιατι κατάργησε την επιτροπή για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος.
Τωρα ρε πολιτικάντιδες για το Θεό σας (αν έχετε) είναι δυνατόν τόσοι βουλευτές στην Εξεταστική να μην γνωρίζουν ότι την επιτροπή την κατάργησε ο Αλογοσκούφης και όχι ο Παπαθανασίου;
Με αυτά και με αυτά το γεγονός είναι πως η εξεταστική έκανε μια τρύπα στο νερό.
Το μόνο που κατάφερε είναι να κερδίσει τόσο η κυβέρνηση χρόνο αλλά και η αντιπολίτευση.
Ωστε να μην προχωρήσουν σε μαζικές διώξεις τόσο για φοροδιαφυγή των εμπλεκομένων αλλά και αγωγές αποζημιώσεων.Αντ αυτού μας κορόιδευαν επι ένα χρόνο μην πράττοντας τίποτα το ουσιαστικό.
Αποτέλεσμα να γελά σήμερα μαζί τους ο καθε σκεπτόμενος Ελληνας.
Πάντως παρότι όλοι φωτογραφίζονται ως "ένοχοι" που φυσικά δεν πρόκειται ποτέ να δικαστούν....και όλοι δηλώνουν αθώοι.Το ερώτημα είναι πάρα πολύ απλό.
Κύριοι παραλάβατε πολεμικά αεροπλάνα 3 φορές ακριβότερα.Παραλάβατε τεθωρακισμένα χωρίς βλήματα.Παραλάβατε υποβρύχια που γέρνουν.Παραλάβατε το C4I.
Ποιος υπουργός υπέγραψε αυτές τις συμβάσεις;
Τι δήλωνε αυτός και η οικογένεια του πριν και τι μετά;
Κύριοι υπερτιμολογήσατε την κατασκευή δημοσίων έργων.
Ποιος υπουργός υπέγραψε;
Κύριοι προβήκατε σε αγορές ηλεκτράμαξων για τον ΟΣΕ όταν η Ελλάδα δεν διαθέτει ηλεκτρικό δίκτυο.
Ποιος υπουργός υπέγραψε;
Φαληρίσατε τα νοσοκομεία αγοράζοντας εως και 400 φορές επάνω απο την αξία τους νοσοκομειακά υλικά.
Ποιοι υπέγραφαν για αυτές τις προμήθειες;
Είναι τοσο "απλό".Και ο κατάλογος θα μπορούσε να είναι ατελείωτος αφού σε καθε υπουργείο η τακτική ήταν η ίδια.
Τωρα καποιος "καλόπιστος" θα μπορούσε να πει πως τα παραπάνω δεν έχουν σχέση με την Siemens.Είναι όμως η ίδια νοοτροπία,το ίδιο πολιτικό σύστημα που αφου κατέκλεψε τον Ελληνα πολίτη τώρα κοιτάζει να του ρίξει στάχτη στα μάτια για να αποποιηθεί των ευθυνών του.Γιατί στην τελική πόσες Εξεταστικές χρειάζονται για να δεις σε ένα κωλόχαρτο ποιανού είναι μια γα...... υπογραφή;
Το έργο πάντως θα είναι το ίδιο και για αυτό ετοιμάζονται.Ολοι αθώοι...όλοι θα βγούν λάδι και θα εμφανιστεί παλι η απάτη που λέγεται "πολιτική ευθύνη" και εκει θα τελειώσουν όλα.
Αν δεν εχουν ήδη τελειώσει.Ομως αυτό που οι πολιτικοί λένε "πολιτική ευθύνη" δεν χρειάζεται εγω να σας πω που την γράφει ο ελληνικός λαός......

Δεν υπάρχουν σχόλια: