Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

"ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ" ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΥΝΗΣΙΟΙ

Εξοργισμένος είναι ο λαός της Τυνησίας ακόμα και μετά την αποχώρηση απο την εξουσία του πρωήν προέδρου Μπέν Αλί.
Η μεταβατική κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να ικανοποιήσει το αίτημα των εξεγερμένων που δεν είναι άλλο απο το γνωστό μας "φέρτε πισω τα κλεμμένα" που στην δική μας περίπτωση πολιτικοί και μεγαλοδημοσιογράφοι το βρήκαν....λαικίστικο.
Οπως φαίνεται στην Τυνησία οι πολίτες πήραν τον νόμο στα χέρια τους μετά απο 23 χρόνια δικτατορίας και λεηλασίας των δημόσιων ταμείων.
Η πείνα,η ανεργία που έχει φτάσει σε αστρονομικά επίπεδα καθώς και η εκμετάλλευση ετών έφτασε τους Τυνήσιους να εισβάλλουν ακόμα και στην έπαυλη του πρώην προέδρου τους και με γερανό να "κατασχέσουν" μια πανάκριβη Φεράρι φωνάζοντας "αυτά είναι τα λεφτά μας".
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η κρατική τηλεόραση 33 συγγενείς του εκδιωχθέντος προέδρου συνελήφθησαν όταν επιχείρησαν να εγκαταλείψουν τη χώρα και η Κεντρική Τράπεζα απέκτησε τον έλεγχο της Τράπεζας Ζιτούνα που ίδρυσε ο γαμπρός του Μπελ Αλι, Σακέρ Ματέρι ο οποίος κατείχε επίσης τον ομώνυμο ραδιοφωνικό σταθμό, τη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα "Ασαμπάχ", μια αντιπροσωπεία ευρωπαϊκών αυτοκινήτων και μερίδιο στον πάροχο κινητής τηλεφωνίας της χώρας.
Ο υπουργός Βιομηχανίας Αφίφ Χέλμπι σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τον κόσμο αλλά και τις ξένες εταιρείες που έχουν επενδύσει στην χωρα που φοβούνται εθνικοποιησεις των περιουσιακών τους στοιχείων.Δήλωσε ότι το κράτος θα επανακτήσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία που έχει στο όνομά του ο Μπεν Αλι και οι συγγενείς του διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι δεν πρόκειται να αλλάξει το καθεστώς για τις ξένες επιχειρήσεις. Στην κατεύθυνση αυτή διενεργείται ήδη εισαγγελική έρευνα ώστε με τη συνδρομή των αρχών σε μια σειρά από κράτη να εντοπιστεί το σύνολο της περιουσίας του Μπεν Αλι και της συζύγου του.Μια περιουσία την οποία το περιοδικό "Φορμπς" εκτίμησε σε 5 δισεκατομμύρια ευρώ το 2008!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: