Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟ "ΝΑΙ" ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ- ΚΟΣΣΟΒΑΡΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ

Με 169 ψήφους υπέρ και μόλις 8 κατά η κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης ζήτησε περαιταίρω έρευνα όσο αφορά καταγγελίες για την εγκληματική δράση του UCEKA. Η απόφαση της πλειοψηφίας βασίζεται στην γνωστή έκθεση του Ελβετού εισηγητή Ντίκ Μάρτι με την στοιχειοθετούνται κατηγορίες κατά της υψηλόβαθμης ηγεσίας του πρώην UCEKA για συμμετοχή στα κυκλώματα λαθρεμπορίας ανθρωπίνων οργάνων, όπλων, ναρκωτικών διακίνησης και εκπόρνευσης γυναικών στην Ευρώπη.
Στην έκθεση Μάρτι ο Κοσσοβάρος πρωθυπουργός Θάτσι καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη του UCEKA αναφέρονται ως επικεφαλής της αλβανικής μαφίας στην Ευρώπη και πρωταγωνιστές των κυκλωμάτων λαθρεμπορίας ανθρωπίνων οργάνων που αφαιρέθηκαν βίαια από εκατοντάδες Σέρβους, Αλβανούς και άλλης εθνότητας άτομα που είχαν πιαστεί αιχμάλωτα ή είχαν απαχθεί.
Προχτές εκτενές δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας "Γκάρντιαν" επικαλούμενο μάλιστα απόρρητα ΝΑΤΟικά έγγραφα σημείωνε ότι ο πρωθυπουργός των Κοσσοβάρων Αλβανών Χασίμ Θάτσι και ο στενός συνεργάτης του Τζαβίτ Χαλίτι είναι από τα μελη της αλβανικής μαφίας. Μάλιστα αναφέρεται ότι αξιωματούχοι των ΗΠΑ, Βρετανίας Γερμανίας Γαλλίας γνώριζαν για τις εγκληματικές τους δραστηριότητες αρκετά χρόνια πριν.
Ανάμεσα στα άλλα καταγράφεται ότι ο Τζαβίτ Χαλίτι (δεξί χέρι του πρωθυπουργού των Κοσσοβάρων Αλβανών που ως σήμερα ασκεί σημαντική επιρροή στον Θάτσι) πλούτισε προσωπικά από το ταμείο χρηματοδότησης του UCEKA που είχε συγκροτήσει τη δεκαετία του '90 και πως όταν τελείωσαν οι επιχειρήσεις στο Κοσσυφοπέδιο συνέχισε τις εγκληματικές του δραστηριότητες με την αλβανική μαφία. Αναφέρεται ακόμη ότι ο Χαλίτι ως σήμερα χρησιμοποιεί πλαστό διαβατήριο για τα ταξίδια του σε ΗΠΑ και άλλες χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: