Σάββατο, 8 Ιανουαρίου 2011

"ΤΑ ΚΑΡΝΤΑΣΙΑ" ΚΑΙ Ο ΓΑΠ

Με έναν χαιρετισμό στα τουρκικά ξεκίνησε την ομιλία του ο ΓΑΠ στην χθεσινή σύνοδο του Ερζερούμ και δέχθηκε επιδοκιμασίες απο τους αλαλάζοντες Τούρκους διπλωμάτες.
Και αυτό δεν είναι τυχαίο αν θυμηθούμε πως ακόμα και ο τουρκικός τύπος πριν την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση έγραφε διθυράμβους για τον ΓΑΠ όντας ενημερωμένος για τις....διαθέσεις του.
Ανάμεσα στις συνήθης κουβέντες του αέρα που ακούμε εδω και πάρα πολλά χρόνια.
Ενα επαναλαμβανόμενο "ευχολογιακό" κείμενο για "διεθνές καθεστώς δικαίου"....
Ο ΓΑΠ αυτή την φορά ξεπέρασε τον εαυτό του και ξεφούρνισε το παραμύθι μιλώντας μεταξύ άλλων και για "στενή συνεργασία στο ενεργειακό".
Με σύσσωμη την αντιπολίτευση στην χώρα μας να αντιδρά στις επικίνδυνες εως προδοτικές σκέψεις του που ως απώτερο στόχο έχουν το ξεπούλημα του Αιγαίου.Ο ΓΑΠ όχι μόνο προσκάλεσε με τις δηλώσεις του τους Τούρκους αλλά επανέλαβε εμμέσως και την λανθασμένη κατεύθυνση που έχουν δώσει οι τελευταίες ελληνικές κυβερνήσεις για είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ.
Μιλώντας για "δημιουργικό ρόλο Ελλάδας και Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή γειτονιά μας".
Ξέχασε να ενημερώσει τους Έλληνες πολίτες ποιος είναι αυτός ο ρόλος τουλάχιστον απο την πλευρά της Τουρκίας και για ποια "ευρωπαϊκή γειτονιά" μας μιλάει όταν η εν λόγω χώρα εκτός του 3% ευρωπαϊκού εδάφους που έχει (Αν.Θράκη) αυτό που μένει είναι το 37% ευρωπαϊκού εδάφους της κατεχόμενης Κύπρου.
Και για να συνδέσουμε αυτά τα δυο να θυμίσουμε παλαιότερες δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της ευρωπαϊκής επιτροπής Γάλλου Φιλορί "Πως η Τουρκία θα κατέχει ευρωπαϊκό έδαφος όταν μπεί στην ΕΕ και αυτό είναι της Β.Κύπρου".
Με το ζόρι "Ευρωπαίους" δηλαδή θέλει ο Γιωργάκης να κάνει τους Ασιάτες αδιαφορώντας αν τα νησιά μας πέρα απο την λαθρομετανστευτική λαίλαπα γεμίσουν και με "Ευρωπαίους" Τουρκους.
Αφού βέβαια τους παραχωρήσει και το μισό Αιγαίο.
Παράδειγμα προς μίμηση ανέφερε την συνεργασία των δυο χωρών ο ΓΑΠ.Ενω θα έπρεπε να είναι παράδειγμα προς αποφυγή ή καλύτερα.....το καλύτερο μάθημα για τους παρόντες Τούρκους διπλωμάτες πως μια χώρα χωρίς να κάνει τίποτα κερδίζει συνεχώς και πως ο αντίπαλος σέρνεται στα τέσσερα υποχωρώντας.
Για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις στην Ελλάδα έκανε και νύξη για τις τουρκικές παραβιάσεις πάνω απο το Αγαθονήσι.
"Ενα μικρό ελληνικό νησί με 150 κατοίκους". "Ποιο είναι το νόημα αυτής της παραβίασης της ελληνικής κυριαρχίας;" ρώτησε αφελώς ο Έλληνας πρωθυπουργός τους Τούρκους πρέσβεις και πρόσθεσε: «Αυτές οι ενέργειες δεν θα αλλάξουν το καθεστώς στο Αιγαίο".
Και δεν υπήρχε κάποιος να τον σκουντήσει και να του πεί εκτός του ότι δεν είναι μόνο οι παραβιάσεις πάνω απο "μικρό ελληνικό νησί" αλλά οι εκατοντάδες εναέριες παραβιάσεις που γίνονται καθε χρόνο για να μην μιλήσουμε για τα τούρκικα πολεμικά πλοία που φτάνουν μέχρι το Σούνιο και "παρακολουθούνται στενά" απο το πολεμικό ναυτικό.
Αλλά ποιος σου είπε κ.Παπανδρέου ότι τέτοιες ενέργειες γίνονται για να αλλάξουν το καθεστώς στο Αιγαίο;
Αυτές οι ενέργειες γίνονται για να θυμίζουν τις "διεκδικήσεις".
Τις....αλλαγές τις προωθείς μια χαρά εσυ και όλοι όσοι πριν απο σένα ανέχτηκαν την τουρκική συμπεριφορά "αναχαιτίζοντας" ή "κουβεντιάζοντας" για συνεργασία.
Η Τουρκία έχει ευθύνες όμως ακολουθεί πιστά μια πολιτική.Αντιθέτως οι ελληνικές κυβερνήσεις επιδεικνύουν αναποφαστικότητα ή και δειλία με τα σημερινά αποτελέσματα.
Αν κάποιος κ.Παπανδρέου μπει ακάλεστος στο σπίτι σου και δεν τον διώξεις είναι βέβαιο ότι θα ξανάρθει και θα ξανάρθει μέχρις ότου αυτό που θεωρείς δικό σου θα γίνει διεκδικήσιμο μέχρι την στιγμή που η "μόνη λύση" θα είναι ο διαχωρισμός ή.......

Δεν υπάρχουν σχόλια: