Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2011

ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙ ΧΡΩΣΤΑΜΕ.....

Χιλιάδες αναλύσεις,χιλιάδες άρθρα οικονομικού περιεχομένου έχουν δημοσιευθεί με διαφορετικές εκτιμήσεις για την κατάσταση της ελληνικής αλλά και της ευρωπαϊκής οικονομίας.Ανθρωποι που ισως να μην ήξεραν καν το αντικείμενο αναγκάστηκαν να γίνουν "οικονομολόγοι" στην προσπάθεια τους να βρούν μια εξήγηση για το οικονομικό "Βατερλό".
Ακούσαμε πλέον και γνωρίζουμε ΠΟΙΟΙ ευθύνονται...Πάνω απο όλα όμως ακούσαμε ότι ΧΡΩΣΤΑΜΕ......Αυτό ακούμε συνέχεια "τεμπέληδες Ελληνες ΧΡΩΣΤΑΤΕ".
Αλλοι φώναζαν 300 δις,άλλοι 330 δις,άλλοι 360 δις, με το ΔΝΤ 470 δις, και με τα χρέη του ιδιωτικού τομέα και των ασφαλιστικών ταμείων 800 δις.Ολοι φωνάζουν χρωστάτε.
Και ήρθε η "εθνοσωτήριος" κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρέα με τον γνωστό πατριδέμπορα να "σώσει" την χώρα απο την κατάρρευση.Και το σχέδιο πέτυχε απόλυτα δέσμια πλέον η χώρα στα ξένα συμφέροντα προχωρά με γοργά βήματα προς την εθνική αλλοίωση και την αποικιοκρατική διακυβέρνηση.
Ομως όλοι αυτοί που προώθησαν και στήριξαν αυτή την εξέλιξη φρόντισαν αφου περιέγραψαν με τα μελανότερα χρώματα την οικονομική μας κατάσταση (για να εκφοβίσουν το λαό).Αφού συστηματικά μας πιπίλισαν το μυαλό με το πόσο λιγο εργαζόμαστε,με το ποσο απατεώνες είμαστε μας είπαν ότι άλλη λύση δεν υπάρχει.Βέβαια κατι τέτοιο δεν ισχύει αλλά απο την άλλη είναι δεδομένο ότι η...άλλη λύση...η όποια άλλη λύση δεν θα εφαρμοζόταν ΠΟΤΕ αφου δεν εξυπηρετεί τον σχεδιασμό τους.
Ετσι αυτό που έμεινε είναι ΧΡΩΣΤΑΤΕ.....Ομως ΚΑΝΕΙΣ μέχρι τώρα και είναι άξιο απορίας με την ίδια σπουδή που τρομοκρατεί τον ελληνικό λαό δεν τον ενημέρωσε ΣΕ ΠΟΙΟΝ χρωστάει.
Εντάξει γνωρίζουμε ότι νοσοκομεία,δημόσιες επιχειρήσεις χρωστούν αλλά ΣΕ ΠΟΙΟΝ.
Κυρίως όμως ΣΕ ΠΟΙΟΝ χρωστά το τεράστιο εξωτερικό χρέος που εμφανίζεται σήμερα να έχει η χώρα αλλά και για ποιο λόγο πάρθηκαν όλα αυτά τα δάνεια.
Αυτά είναι δυο ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί μέχρι τώρα.Δεν πρέπει άραγε ο ελληνικός λαός να γνωρίζει ΑΚΡΙΒΩΣ τι χρωστά,σε ποιον και για ποιο λόγο;
Κι όμως δεν γνωρίζει...Γνωρίζει μόνο ένα εξωπραγματικό νούμερο το οποίο καλείται να αποπληρώσει(;;;;;;).Γνωρίζει επίσης ότι ω του θαύματος ο υπουργός οικονομικών μόλις ελάχιστες μέρες απο την ψήφιση των μέτρων που καταστούν την χώρα υπόδουλο κράτος δήλωσε ότι το έλλειμμα....πέφτει με γοργούς ρυθμούς!!!!!
Εμείς όμως επιμένουμε να ρωτάμε σε ποιόν και τι χρωστάμε κύριοι;Κάποιοι αφελής ίσως να αναρωτηθούν "Και άμα μάθεις τι έγινε;".Πέρα απο το ότι είναι υποχρέωση τους και δικαίωμα μας να ξέρουμε για ποιον βάλαμε το κεφάλι μας στην λαιμητόμο....
Θα φέρω ένα παράδειγμα απο το μακρινό παρελθόν που πάντα κατι μας διδάσκει.
Με το τέλος του Β Παγκοσμίου πολέμου η πλειοψηφία των κρατών της Ευρώπης είχαν μια κατεστραμμένη οικονομία με ανύπαρκτες υποδομές και εκατομμύρια ανέργους.Εκεί λοιπόν επενέβησαν οι ΗΠΑ (που μόλις πριν 20 χρόνια είχαν καταρρεύσει οικονομικά) και με δισεκατομμύρια δολάρια κατόρθωσαν να αναστηλώσουν(;;;;;) τις οικονομίες των ευρωπαϊκών χωρών
.Το ίδιο έγινε και στην χώρα μας με το περιβόητο σχέδιο Μάρσαλ.Ομως που βρήκαν τόσα χρήματα οι Αμερικανοί;Πολύ απλά ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΝ...ΤΑ ΤΥΠΩΣΑΝ.
Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά δανείζοντας αέρα αφού τόσα χρήματα δεν υπήρχαν σε αμερικανικές τράπεζες κατάφεραν ναι μεν να αναστηλώσουν την δυτικοευρωπαϊκή οικονομία αλλά απο την άλλη να καταστήσουν υπερχρεωμένες όλες τις δυτικοευρωπαϊκές χώρες δημιουργώντας μέχρι και την δεκαετία του 80 χώρες δορυφόρους.
Με την εμφάνιση του ευρώ αυτο άλλαξε αφου πλεον και κάποιος δεύτερος μπορούσε να ΤΥΠΩΣΕΙ νόμισμα με διεθνές κύρος στις συναλλαγές. Αυτός λοιπόν ο δεύτερος ναι μεν θεωρήθηκε απειλή και θεωρείτε για το δολλάριο αλλά εφάρμοσε την ίδια πετυχημένη συνταγή εις βάρος των ποιο αδύνατων ευρωπαϊκών κρατών.Με την απαγόρευση κοπής εθνικών νομισμάτων η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα υπερχρέωσε με δάνεια σε ευρώ αυτή την φορά τα είδη χρεωμένα κράτη σε δολλάρια.
Μόνο που και αυτά τα χρήματα ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ και αυτό φάνηκε με την κατάρευση τραπεζών και τον κίνδυνο κατάρρευσης ολόκληρου του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος...Πολύ απλά γιατί τέτοια κεφάλαια που φέρονται να χρωστούν οι χώρες ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ παρά μόνο στα χαρτιά.Εδω να σημειώσουμε ότι όταν μιλάμε για Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ δεν μιλάμε για συγκεκριμένα κράτη αλλά για ΙΔΙΩΤΕΣ.
Ειδικά στις ΗΠΑ είναι ένας οργανισμός που διοικείτε απο τραπεζίτες με ελάχιστη κρατική εποπτεία.Το 2009 το τρέχον έλλειμμα της χώρας έφτασε το 1,56 τρισεκατομμύρια δολάρια ενω το συσωρευμένο έλλειμμα της τα 12 τρις!!!!
Κι όμως αυτή η χώρα δανείζεται αλλά το κυριώτερο είναι πως.....ΔΑΝΕΙΖΕΙ!!!!Ακόμα και μετά την είσοδο του δολαρίου στην πολιτική των ισοτιμιών και την υποτιθέμενη σταθεροποίηση του νομίσματος που μέχρι τότε ήταν ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ οι ΗΠΑ δεν σταματούν να ΤΥΠΩΝΟΥΝ νεα δολλάρια.
Σύμφωνα με την ίδια την αμερικανική κεντρική τράπεζα τυπώνονται ετησίως 750 εκατ. νεα δολάρια.Ας έρθουμε όμως και στην περιοχή μας......Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης η Γερμανική...που μάλιστα μας "δανείζει" έχει έλλειμμα 1,8 τρις ευρώ και αν προσθέσουμε και τα χρέη των γερμανικών ασφαλιστικών ταμείων το ποσό φτάνει στο αστρονομικό ποσό των 8 τρις ευρώ.Αρα σαν συμπέρασμα εύλογα έρχεται το ερώτημα ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΧΡΩΣΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ;(αν χρωστά) και για ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: