Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010

Η ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ "ΤΖΟ-ΓΑΝΙΑ"

Ανάμεσα στα νέα μέτρα Πακωνσταντίνου για εύρεση χρήματος περιλαμβάνεται και αυτός της νομιμοποιήσεις του τζόγου.
Υστερα απο τις μειώσεις των πειθαρχικών ποινών στους εγκληματίες στην πλειονότητα τους αλλοδαπούς που και αυτοί σιτίζονται δωρεάν απο το υστέρημα του ελληνικού λαού χωρίς να προσφέρουν τίποτα.
Το ποιο εύκολο και....προσοδοφόρο μέτρο είσπραξης είναι η μετατροπή της χώρας απο μπανανία που είναι σήμερα σε καζίνο με την νομιμοποίηση και του ηλεκτρονικού τζόγου αφού μαζί με τα ναρκωτικά που ρέουν ανεξέλεγκτα θα ενισχυθεί η πολιτική αποχαύνωση της νεολαίας.
Με αυτό τον τρόπο πέρα απο τα οικονομικά συμφέροντα για τους λίγους και μέσα στην οικονομική κρίση η ψευδαίσθηση για ορισμένους θα είναι η ίδια η πραγματικότητα.
Αφού η πραγματική....πραγματικότητα θα αφεθεί να διαχειρίζεται απο τα γνωστά λαμόγια και τους έμπορους ελπίδας.
Τα οικονομικά συμφέροντα που έχουν στηθεί γύρω από τον ηλεκτρονικό τζόγο είναι τεράστια. Κατ' αρχάς η ίδια η κυβέρνηση φιλοδοξεί να λάβει ενεργό μέρος στη κονόμα του τζόγου καθώς προσδοκά να εισπράξει 500 εκατ. ευρώ από την παραχώρηση των αδειών για τυχερά παιγνίδια και 200 εκατ. ευρώ από δικαιώματα. Αυτό άλλωστε είναι και μέτρο που προβλέπεται και στο μνημόνιο ενώ υπάρχει και σχετική πρόβλεψη για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2011.
Πέραν τούτου γύρω από τον κόσμο των ψευδαισθήσεων και της εξάρτησης που δημιουργούν ο τζόγος και τα τυχερά παιγνίδια έχουν πάρει ήδη θέση τα κοράκια.Ισχυροί επιχειρηματικοί όμιλοι οι οποίοι είναι έτοιμοι να πουλήσουν μια θέση στο ψεύτικο όνειρο και να μαζέψουν μέχρι και την τελευταία σταγόνα αίματος που άφησαν οι πολιτικοί.
Η κυβέρνηση είναι ήδη εκτεθειμένη αφού ο ελεγχόμενος από το Δημόσιο ΟΠΑΠ συνεχίζει τις απευθείας αναθέσεις στην Intralot.Τι και αν αλλάζουν οι κυβερνήσεις το έργο που παίζεται είναι το ίδιο και με ίδιους πρωταγωνιστές.Το μόνο που αλλάζει είναι οι πολιτικοί κομπάρσοι.
Μάλιστα ενδιαφέρον για το...εγχείρημα έχουν δείξει ποιοι άλλοι;Μα οι κάτοχοι των ΜΜΕ που αφούν διασκεδάζουν τον κόσμο με τις σαβουροεκπομπές,προωθούν το καθε τσουλί και ψώνιο αποχαυνώνοντας την κοινωνία και ξεγυμνώνοντας την νεολαία απο κάθε τι αξιακό παρουσιάζοντας πρότυπα που είναι για κλωτσιές και ψεύτικους κόσμους.
Φιλοδοξούν να μας "ξαναδιασκεδάσουν" με ακόμα καλύτερους τρόπους.
Και τα ποσά είναι τεράστια αφού το ίδιο του υπουργείο εκτιμά πως ο παράνομος τζόγος από τυχερά παιγνίδια ξεπερνά τα 4 δισ. ευρώ...
Και μάλιστα με δεδομένο τις απευθείας αναθέσεις σε συγκεκριμένο επιχειρηματία ο ίδιος ο νόμος αναθέτει στον ΟΠΑΠ για διάστημα 5 ετών το αποκλειστικό δικαίωμα διεξαγωγής παιγνιδιών και όλοι καταλαβαίνουμε που αυτό θα μεταβιβαστεί.
Αλλά δεν τελειώνει εδώ αφου πάλι ο ίδιος ο νόμος δίνει δικαίωμα ο ΟΠΑΠ να προσλάβει 3....υπεργολάβους οι οποίοι θα έχουν δικαίωμα εκμετάλλευσης του υποτιθέμενου κρατικού μονοπωλίου κατά 50%!!!
Το μονο που μπορούμε να πούμε είναι συγχαρητήρια σε αυτόν που έφτιαξε τον νόμο ούτε ο "φρουτάκιας" ,"πατριώτης" βουλευτής του Καρατζαφέρη δεν θα έκανε καλύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: