Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2010

ΟΙ ΦΙΛΙΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ....ΛΥΚΟΥΣ

Παρόλη την "καλή διάθεση" που επιδεικνύει η ελληνική κυβέρνηση....Η οποία έχει πέσει στα τέσσερα σε μια προσπάθεια να προσεγγίσει τον "λύκο".
Ο "λύκος" ως γνωστόν το μόνο που αλλάζει είναι η τρίχα του.
Μπορεί το ξεπούλημα να είναι στο πίσω μέρος του κεφαλιού του ΓΑΠ όμως είναι ακόμα και για ένα προσκυνημένο πρωθυπουργό και ένα πρώην γραφειοκράτη ΥΠΕΞ μεγάλο το βάρος των συνεχών υπαναχωρήσεων που συνοδεύεται απο άχρηστα χαμόγελα,γελοία ευχολόγια και κατεναυναστική (για να μην πούμε προδοτική) πολιτική η οποία ακολουθούν οσο αφορά την Τουρκία και με την οποία οι προκλήσεις και οι "επιθέσεις" "καλής φιλίας" δεν έχουν κανένα νόημα.
Η Τουρκία εδω και καιρό έχει αφεθεί να αλωνίζει στα Βαλκάνια ακόμα και εντός ελληνικού εδάφους και έχει αποκτήσει νοοτροπία "υπερδύναμης".
Η δειλία,η πολιτική "καλής γειτονίας" και της "θάλασσας που μας ενώνει" είναι μερικά απο τα επιχειρήματα που έχουν στριμώξει την χώρα μας σε αμυντικό ρόλο που επι της ουσίας διαπραγματεύεται τα πάντα χωρίς να επιδιώκει τίποτα!!!
Αυτό απο μόνο του θα έφτανε για να δει και ο τελευταίος διπλωμάτης της πεντάρας πως τέτοιου είδους σχέσεις δεν οδηγούν πουθενά παρά μόνο στην αναβάθμιση της Τουρκίας στην περιοχή στην παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και την συνεχή υποχώρηση.
Αυτές τις μέρες τρια περιστατικά ήρθαν να επιβεβαιώσουν πως στην τουρκική πολιτική προκειμένου να πετύχεις τον στόχο σου δεν υπάρχουν σεβασμός ή αναστολές.
Οι λέξεις είναι άγνωστες τόσο στους Τούρκους πολιτικούς οι οποίοι έχουν συγκεκριμένο πλάνο εδώ και δεκαετίες που ακολουθούν πιστά.Αλλά και στους πολίτες οι οποίοι στην πλειονότητα τους ζούν επίσης δεκαετίες πίσω.
Η ιστορία έχει αποδείξει ότι το μόνο που καταλαβαίνουν οι Τούρκοι είναι ΔΥΝΑΜΗ.
Αν δεν σε αισθάνονται δυνατό ή αν κάνεις το λάθος να δείξεις πως τρέφεις "φιλικά αισθήματα" είναι βέβαιο ότι θα σπεύσουν να το εκμεταλλευτούν.
Για την Τουρκία δεν ισχύει κανένας διεθνής οργανισμός και καμία συνθήκη πόσο μάλλον όταν εμείς σαν Ελλαδα δεν φροντίζουμε να την επιβάλουμε.
Η τουρκική νοοτροπία ως υπόλειμμα της οθωμανικής αυτοκρατορίας πιστεύει πως είναι σε θέση να "κουμαντάρει" τους "γκιαούρηδες" όπως ακόμα μας αποκαλούν και οι "έλληνες" της Θράκης.Πιστεύει ότι η Ευρώπη έχει υποχρέωση (;;;;) να "επανορθώσει" την διάλυση της με το να την δεχθεί στο "κλειστό χριστιανικό κλαμπ" όπως επανειλημμένα έχει προσφωνήσει ο Ερντογάν την ΕΕ.
Και εδω όμως ενω η πλειοψηφία των κρατών-μελών είναι κατά η ανόητη και "φιλάνθρωπος" Ελλάς είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της.
Γυρνωντας τα χρόνια πίσω θα ρωτούσαμε ΤΙ κέρδισε η Ελλάδα απο αυτή την πολιτική της "προσέγγισης";Μήπως ένα τεράστιο ΤΙΠΟΤΑ;
Πέρα απο ανούσιες επισκέψεις πολιτικών που ανακύκλωναν την "θέληση" τους για "καλή γειτονία" και συναυλίες των γνωστών καλλιτεχνών της "ειρήνης" που προωθούν τα cd τους στην ομολογουμένως μεγάλη τουρκική αγορά.Αλλο τίποτα δεν έχουμε δει.
Αντιθέτως η Τουρκία συνεχίζει την προσφιλή τακτική της που δεν είναι άλλη απο το να υπενθυμίζει στους ανόητους ελληνες πολιτικούς πως η Τουρκία είναι "λύκος".
Φανταστήτε αν τα όσα συνέβησαν στα κατεχόμενα με τους Τούρκους να απαγορεύουν στους ελάχιστους ελληνοκύπριους να τελέσουν Θεία Λειτουργία για τα Χριστούγεννα γινόταν στην Ελλάδα με τους εκατοντάδες χιλίαδες μουσουλμάνους.
Θα είχαν "καταργησει" τα Χριστούγεννα και όλοι μαζί κανάλια,πολιτικοί μέχρι και σαβουροεκπομπές θα έπαιζαν το θέμα.
Εδω όμως τώρα όλοι το βούλωσαν.Οι χλιαρές διαμαρτυρίες προήλθαν μόνο απο την Κύπρο.
Τζαμί όμως θέλουν.....
Σε αντιδιαστολή με αυτό το τόσο σοβαρό θέμα των εγκλωβισμένων στα κατεχόμενα ο Νταβούτογλου έφτασε να πάρει προσωπικά τηλέφωνο αυτόν που λέμε έλληνα ΥΠΕΞ για τα επεισόδια σε αγώνα μπάσκετ!!!!!Και μάλιστα επεισόδια ανάμεσα σε Κυπριακή και τουρκική ομάδα!!!!
Ετσι αντιλαμβάνονται την σπουδαιότητα ορισμένων περιστατικών.
Για το τέλος αφιερώνουμε σε όλους τους λάτρεις της "καλής γειτονίας" την δήλωση του υπουργού Αμυνας της Τουρκίας όπου επισκεπτόμενος τα Σκόπια και παραχωρώντας 1 εκατ δολλάρια στους ψευτο-μακεδόνες σε στρατιωτική βοήθεια!!!
Διατύπωσε την άποψη ότι παρά το γεγονός πως οι δύο χώρες δεν έχουν κοινά σύνορα ο τουρκικός λαός εκλαμβάνει την ΠΓΔΜ ως τον "κοντινότερο γείτονά του"!!!!
Οταν κάποιοι έλεγαν να....ξεμπερδευουμε με τους γραφικούς βόρειους γείτονες πριν 20 είκοσι χρόνια κόβοντας τους το βήχα δεν εισακούστηκαν.Φάτε τους τώρα στην μάπα.
Και απο τους Αμερικάνους θα στηρίζονται και απο τους Τούρκους θα εξοπλίζονται.
Οσο για τον ΓΑΠ που έχει ξεπουλήσει μεταξύ άλλων και το όνομα αλλά και τον άλλο δοσίλογο που κάποιοι θυμήθηκαν να τον λιβανίσουν δήθεν πως η πολιτική που ακολουθούσε το 90 ήταν σωστή.
Ενα έχουμε να πούμε......Την χάρη δεν θα τους την κάνουμε..... Τα ακούτε ρε;
Πέρασαν 20 χρόνια και όχι 10 όπως μας έλεγαν και το όνομα της Μακεδονίας μας δεν το ξεχάσαμε και ούτε πρόκειται ακόμα και αν περάσουν 200.Γιατί ξεχνώντας το είναι σαν να ξεχνάμε την ιστορία μας και όσους θυσιάστηκαν για να φωνάζουν κάποιοι ελευθερα σήμερα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Η ΧΩΡΑ.......

Δεν υπάρχουν σχόλια: