Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2010

ή ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΤΕ ΤΑ ή ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ

Θυμήθηκαν πάλι κάποιοι πολιτικοί τις πολεμικές αποζημιώσεις που οφείλουν οι ναζιστές στην χώρα μας για τα όσα εγκλήματα και καταστροφές προκάλεσαν κατά την διάρκεια της κατοχής.
Εχουν περάσει 60 χρόνια και ουδείς δεν διεκδίκησε τα αυτονόητα που έλαβαν όλες οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.
Και είναι τουλάχιστον γελοίο οι πολιτικοί αντι να απαιτήσουν ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ τα όσα δικαιούμαστε να φωνάζουν όποτε τα "τσουγκρίζουν" με την Γερμανία και να θυμούνται τις αποζημιώσεις.
"Δεν αποποιηθήκαμε ΠΟΤΕ των διεκδικήσεων για τις πολεμικές αποζημιώσεις" μας είπαν για μια ακόμα φορά οι πολιτικάντιδες.....Πολύ σωστά.
Ομως δεν μας είπαν ότι για 60 χρόνια δεν έκαναν στην πραγματικότητα τίποτα.
Με την λογική που ποτέ δεν άνοιξε και δεν πρόκειται να ανοίξει ο φάκελος της Κύπρου για λόγους "εθνικής ασφαλείας".....Για λόγους θα λέγαμε εμείς ώστε να μην μαθευτούν οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ και οι σύγχρονοι αμερικανοτσολιάδες.
Με την ίδια λογική της "εθνικής ασφάλειας" το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο δεν ζήτησε ΠΟΤΕ με έργα και όχι λόγια να αποζημιωθεί για τους χιλιάδες εκτελεσθέντες Έλληνες και τα δεκάδες χωριά που σβήστηκαν απο τον χάρτη.
Έρχεται λοιπόν για πολλοστή φορά που καταντά γελοία και ακυρώνει απο μόνη της την κάθε προσπάθεια να ζητά χωρίς στην πραγματικότητα να θέλει.
Η περίπτωση του Διστόμου όπου οι κάτοικοι αφέθηκαν μόνοι τους να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και μάλιστα η προσφυγή τους να εκδικάζεται στις αρχές Ιανουαρίου είναι χαρακτηριστική.
Ομως οι πολεμικές αποζημιώσεις δεν είναι το μόνο θέμα εκείνης της περιόδου.
Είναι και το αναγκαστικό δάνειο που συνάφθηκε και με το οποίο η Ελλάς πέρα του 1,5 δις δρχ ΜΗΝΙΑΙΩΣ που πλήρωνε ως έξοδα κατοχής αναγκάστηκε ΑΤΟΚΑ να δανείζει σε Γερμανία και Ιταλία.
Επίσης είναι και το θέμα με το χρυσό της Ελλάδας που έκανε φτερά μαζί με την κυβέρνηση και τον βασιλιά που αντί να μιμηθούν τον Κορυζή ή να ακολουθήσουν τον λαό στα βουνά και να αγωνιστούν.Επέλεξαν παρεα με τους "συμμάχους" μας να την κοπανήσουν και ουδέποτε μάθαμε τι απόγινε.
Παρακάτω είναι ένα παλαιότερο άρθρο που εξηγεί αναλυτικά και αναφέρετε κυρίως όχι στις αποζημιώσεις αλλά σε αυτό το δάνειο που είναι ΕΝΤΟΚΟ απο το 1943.
Οσο για καταστροφές τόσο υλικές όσο ανθρώπινες αλλά και οι οικονομικές που προκάλεσαν οι ναζί στην πατρίδα μας αρκεί να αναφέρουμε ότι με την λήξη του πολέμου η οικονομική αποτίμηση έδειχνε πως η Ελλάδα για την επανόρθωση θα χρειαζόταν 33 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥ 1946!!!!
http://protesilaos.blogspot.com/2010/02/blog-post_6515.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: