Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΛΥΨΗ ΜΕ...ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥΣ

Αφού πετσόκοψε τις συντάξεις και έβαλε πλώρη για ιδιωτικοποίηση των κρατικών νοσοκομείων ο Λοβέρδος βάλθηκε να ξεχρεώσει τους προμηθευτές νοσοκομειακού υλικού.
Και ξαφνικά ω του θαύματος απο κει που δεν έχουν να πληρώσουν τον κοσμάκη και πήραν μέτρα 2 δις ευρώ κόβοντας μισθούς και συντάξεις.
Ερχεται ο υπουργός και δηλώνει σε συνάντηση του με τους εκπροσώπους των προμηθευτών πως έχει...1 δις 200 εκατ. ΜΕΤΡΗΤΑ....προσέξτε όχι δόσεις ΜΕΤΡΗΤΑ και είναι διατεθειμένος να τους εξοφλήσει αρκεί να δεχτούν να πάρουν αυτό το ποσό αντί του 1,5 δις που διεκδικούν εκείνοι ως χρωστούμενα.
Και άκουσα στα κανάλια κατευθείαν τα παπαγαλάκια που βγήκαν να εκθειάσουν τον υπουργό που κρατά δήθεν σθεναρή στάση απέναντι στους προμηθευτές.
Το τι μ..... ακούστηκε είναι απερίγραπτο.
Μέχρι ότι στο υπουργείο γνωρίζουν για τις υπερτιμολογήσεις,τα καπέλα δηλαδή και τις μίζες και γι αυτό τον λόγο πρότειναν μια τέτοια συμφωνία.
Οπότε αν οι προμηθευτές δεν πάρουν όσα το υπουργείο δίνει.Η άλλη επιλογή είναι να διεκδικήσουν το υπόλοιπο ποσό περίπου 300 εκατ ευρώ στα δικαστήρια.
Και έρχεται ο αφελής πολίτης και ρωτά.....
Καλά ρε υπουργέ εαν γνωρίζεις και έχεις στοιχεία γιατί τους πληρώνεις;
Γιατί δεν τους στέλνεις κατευθείαν στον εισαγγελέα και μέχρι να βρεθούν τα τρωκτικά που λυμαίνονταν τον χώρο να μην παρουν φράγκο;
Να βρεθούν οι διορισμένοι απο τις κυβερνήσεις σας διοικητικές των νοσοκομείων που έβαζαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους σε μαιμού διαγωνισμούς καθώς και συνάδελφοι σου πρώην υπουργοί υγείας.
Να μην τους δώσεις φράγκο και να πληρωθούν όσα αποφασίσουν τα δικαστήρια αφου αφαιρεθούν οι αρπακτές και οι μίζες.
Ομως με την απευθείας..έκπτωση ο υπουργός τι επιτυγχάνει;
Με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια.Και ο ίδιος εμφανίζεται ως αυτός που "ξεχρέωσε" τα νοσοκομεία και οι προμηθευτές θα πάρουν ζεστό μετρητό που αυτή την εποχή ούτε στα όνειρα τους δεν θα έβλεπαν.
Και είναι βέβαιο ότι κανεις απο τα δυο μέρη δεν πρόκειται να προσφύγει στα δικαστήρια αφού ούτε η κυβέρνηση θέλει να βρεθούν μπλεγμένοι υπουργοί και δημόσιοι διορισμένοι λειτουργοί.
Αλλά και οι προμηθευτές γνωρίζοντας ότι έχουν λερωμένη την φωλιά τους δεν θα κινδυνεύσουν ορισμένοι να πάνε φυλακή αλλά ούτε και να χάσουν την είσπραξη του 80% των οφειλομένων που είναι υπέρ αρκετά.Αν μάλιστα σκεφτούμε ότι σε παλιότερες δηλώσεις γνωστού πολιτικού υπήρχε η παραδοχή πως σε οποιοδήποτε διαγωνισμό...για ΚΑΘΕ διαγωνισμό ήταν "θεσμοθετημένο" καπέλο 10%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: