Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ "ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ"

Πολλές φορές η ανικανότητα των κυβερνώντων ακολουθεί την χώρα για πολλά χρόνια αφου αυτοί έχουν εγκαταλείψει την εξουσία.
Σπάνιο βέβαια για την χώρα μας αφού η ανικανότητα αλλά και τα ίδια στην πλειονότητα τους πρόσωπα συμβαδίζουν για παρα πολλά χρόνια καταστρέφοντας λιγο λίγο την πατρίδα.
Σε αυτό συμβάλλουν τόσο οι....ψηφοφόροι όσο και τα ΜΜΕ που παίζουν το παιχνίδι της μη-πληροφόρησης όσο αφορά κορυφαία κυρίως εθνικά θέματα τα οποία παρουσιάζονται είτε σε χαμηλούς τόνους είτε καθόλου.
Ενα απο αυτά είναι και η πρόσφατη αποχώρηση της χώρας μας απο την νατοϊκή άσκηση noble-aspect 2010.
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και φυσικά η κυβέρνηση με την αποχώρηση δεν έλυσε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί απο τις ίδιες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και διογκώθηκε απο την κυβέρνηση της ΝΔ.
Στην ουσία οι ίδιες ελληνικές κυβερνήσεις δημιούργησαν και αποδέχτηκαν καθεστώς "γκρίζων ζωνών" στο Ανατολικό Αιγαίο.
Με ενέργειες της Τουρκίας και....ύπνο βαθύ της Ελλάδας οι...γείτονες απο το 1998 κατάφεραν να επιβάλουν καθεστώς αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών μέχρι του σημείου να μην μπορεί να πετάξει καν στρατιωτικό ελικόπτερο απο την Λήμνο για αποστολή έρευνας και διάσωσης αλλά και κανένα πολεμικό αεροσκάφος πανω απο τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αφού βάση απόφασης του ΝΑΤΟ που εκδόθηκε το 2006 μπορεί να αναχαιτιστεί απο το στρατηγείο της Σμύρνης.
Οι τουρκικές αιτιάσεις που εκφράστηκαν στην συμμαχία ήταν απο γελοίες ως απαράδεκτες αφού μιλούν για νησιά που....καταπατήθηκαν!!!! ή ακόμα νησιά που δέχθηκαν εισβολή!!!!! απο τους Ελληνες.
Παρόλα αυτά η ελληνικές κυβερνήσεις αρκέστηκαν στο να εκφράσουν την δυσαρέσκεια τους με αποτέλεσμα η διαταγή του ΝΑΤΟ να είναι πλεον σε ισχυ και ως εκ τούτου καταλαβαίνει και ο ποιο ανόητος ότι αυτό που λέμε "μείωση εθνικής κυριαρχίας" είναι πλέον και....γραμμένο.
Αν και η Ελλάδα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το βέτο εντός του ΝΑΤΟ και να απαγορέψει την είσοδο τόσο της Αλβανίας όσο και άλλων χωρών μέχρις ότου αναιρεθεί η διαταγή εντούτοις τόσο οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ του Καραμανλή που ψήφισε ανευ όρων την είσοδο των Αλβανών στο ΝΑΤΟ δεν έπραξαν απολύτως τίποτα πέρα απο χλιαρές διαμαρτυρίες χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Αποτέλεσμα;Για το ΝΑΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ το Ανατολικό Αιγαίο θεωρείται αποστρατικοποιημένη ζώνη και κανένα ελληνικό αεροσκάφος δεν μπορεί να πετάξει πάνω απο ελληνικά νησιά χωρίς τον κίνδυνο αναχαίτισης απο τουρκικά αεροπλάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: