Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2010

ΒΡΗΚΑΝ ΑΛΛΗ ΠΑΤΕΝΤΑ.ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΤΟΝ ΟΙΚΟΛΟΓΟ

Για νεα οικονομική επιδρομή ετοιμάζετε η κατοχική κυβέρνηση.
Αυτή την φορά με την κάλυψη του οικολογικού μανδύα που είναι και της μόδας και της εξοικονόμησης ενέργειας.
Οι χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού στα πλαίσια της "πράσινης ανάπτυξης" που μας πιπιλίζει τα αυτιά εδω και έναν χρόνο έχουν ως στόχο για ακόμα μια φορά την είσπραξη χρημάτων και την οικονομική ενίσχυση των τραπεζιτών.
Μετά την φοροεπιδρομή που επιβλήθηκε στον ελληνικό λαό που είχε ως αποτέλεσμα την επι της ουσίας κατάργηση της ιδιωτικής περιουσίας που τέθηκε υπο διωγμό.
Με τους δεκάδες φόρους σε σπίτια και επιχειρήσεις....
Η κυβέρνηση βλέπει ότι η "αιμοληψία" δεν επαρκεί.
Ο ελληνικός λαός "στράγγιξε" και έχει φτάσει στα όρια οικονομικού θανάτου.
Τι καλύτερο λοιπόν απο ενα νεο πρόγραμμα....οικολογικό που θα φέρει νεα έσοδα στα καταληστευμένα κρατικά ταμεία.
Το ότι η οικοδομική δραστηριότητα έχει πέσει κατά 60% με αποτέλεσμα να χαθούν δις έσοδα αλλά και επαγγελματικοί κλάδοι που σχετίζονται με την οικοδομή να παραλύσουν είναι γνωστό.
Απο την άλλη επίσης είναι γνωστό ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων πληρώνουν ΓΙΑ ΚΑΘΕ ακίνητο 24 διαφορετικούς φόρους.
Και φυσικά όταν λέμε ιδιοκτήτες ακινήτων δεν μιλάμε για τα Βόρεια προάστεια που και εκεί ιδιοκτησία είναι αλλά κυρίως για ιδιοκτήτες με διαμερίσματα σε φτωχές περιοχές ή και προάστεια των Αθηνών που πέρα απο την παλαιότητα των κτιρίων που χάνουν την αξία τους έχουν να αντιμετωπίσουν και την υποβάθμιση των περιοχών με την ανεξέλεγκτη εισροή χιλιάδων λαθρομεταναστών.
Αν προσθέσουμε στα παραπάνω και την ύπαρξη εκατοντάδων χιλιάδων ξενοίκιαστων τόσο διαμερισμάτων όσο και καταστημάτων αλλά και την ύπαρξη περίπου 200.000 απούλητων διαμερισμάτων.Καταλαβαίνουμε για τι κρίση μιλάμε.
Μην λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψιν της η κυβέρνηση αποφάσισε εν μέσω τέτοιας κρίσης να εφαρμόσει το κόλπο της εξοικονόμησης ενέργειας κατοικιών.
Και μιας και η οικοδομή είναι νεκρή ο ΓΑΠ βρήκε την λύση.....
"Οι επενδύσεις στην κατασκευή νέων κτιρίων είναι σε πολύ περιορισμένο βαθμό σε σχέση με το παρελθόν, στόχος είναι να αναβαθμίσουμε την υπάρχουσα υποδομή".
Η αναβάθμιση λοιπόν που λεει ο ΓΑΠ δεν είναι τίποτα άλλο παρά νεο χαράτσι και δάνεια.
Δάνεια με 7,5% επιτόκιο ώστε να μαζέψουν χρήμα οι τράπεζες και χαράτσι που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες σε μηχανικούς που θα πιστοποιούν την "χαμηλή κατανάλωση του κτιρίου" το οποίο φυσικά θα εισπράττει το κράτος.
Δηλαδή θα βάλουν τον κόσμο να δανειστεί ενω δεν έχει να πληρώσει τα δάνεια που ήδη έχει πάρει για να παίξει ο Γιωργάκης τον οικολόγο.
Μάλιστα η Μπιρμπίλη το έκανε και ποιο ελκυστικό αφού είπε ότι και νεο οικολογικό πρόγραμμα θα "τρέξει" απο το 2011 με το οποίο θα γίνονται αναβαθμίσεις σε κτίρια και διαμερίσματα με έκπτωση 25%.
Πιθανόν οι άνθρωποι να ζουν σε άλλη χώρα αλλιώς δεν εξηγείται.
Αν αυτά γινόντουσαν πριν δεκα χρόνια ίσως να υπήρχε κάποια λογική αλλά την δεδομένη στιγμή είναι μια ανοησία.
Αρκεί να δώσουμε ένα παράδειγμα.
Ας πάρουμε ένα παλαιό μεσαίο διαμέρισμα.Μόνο για αλλαγή κουφωμάτων ο ιδιοκτήτης θα θέλει απο 4.000 εως 6.500 ευρώ ακόμα και με έκπτωση το κόστος είναι απαγορευτικό αυτή την εποχή όταν μάλιστα τέτοιου τύπου διαμερίσματα δεν ενοικιάζονται πάνω απο 300-400 ευρώ το μήνα.Πόσο μάλλον όταν ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να μπει και στην διαδικασία δανεισμού.
Πάντως βλέποντας την φωτο της υπουργού μάλλον μια "ενεργειακή επέμβαση" χρειάζεται η ίδια αφού μου θυμίζει το "δεν είναι βόας δεν είναι κροταλίας"...είναι η υπουργός Περιβάλλοντος.....άραγε έτσι θα κάνει και το περιβάλλον μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: