Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑΣΣΕΤΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΜΕΤΡΙΑΣΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Ολοι συζητούν σε τηλεοπτικά πάνελ,ραδιόφωνα και διαδίκτυο πως το πολιτικό σύστημα όπως το γνωρίσαμε μετά την μεταπολίτευση έχει τελειώσει.
Ομως αυτό είναι μια ευχή για μερικούς ή μια λανθασμένη διαπίστωση για άλλους.
Η πραγματικότητα με τα όσα συμβαίνουν τελευταία είναι πως το πολιτικό σύστημα μεταλλάσσεται ή προσπαθεί τουλάχιστον παραμένοντας ακριβώς το ίδιο.
Μην κοιτάζουμε τις πρόσκαιρες οικονομικές αλλαγές οι οποίες επιβάλλονται απο τα μεγάλα αφεντικά τους ώστε να εξυπηρετηθούν μεγαλύτεροι σκοποί.
Το πολιτικό σύστημα δεν είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές ούτε και τα μέτρα που αποσκοπούν δήθεν στην εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας.
Το πολιτικό σύστημα είναι τα ίδια τα κόμματα και η νοοτροπία τους που παραμένει η ίδια.
Είναι η ποιότητα της δημοκρατίας που μας προσφέρουν και που συνεχώς χειροτερεύει.
Είναι τα πρόσωπα που καλούνται να υπηρετήσουν τα συμφέρον των πολιτών και αδιαφορούν ή συνεχίζουν να εξυπηρετούν τα δικά τους.
Είναι τα ίδια πρόσωπα που για δεκαετίες οι ίδιοι ή οι οικογένειες τους έχουν κάτσει στο σβέρκο του λαού.
Το πολιτικό σύστημα δέχτηκε ένα πλήγμα αποδεικνύοντας την ανικανότητα του να διαχειριστεί την τύχη της χώρας.Και δέχτηκε αυτό το πλήγμα γιατί αναγκάστηκε να ξεμπροστιαστεί στην πλειοψηφία των πολιτών και να ομολογήσει έστω ότι "μαζί τα φάγαμε".
Ομως ας μην γελιόμαστε οι ρίζες του σάπιου πολιτικού κατεστημένου είναι περισσότερο βαθιές απο όσο νομίζουν κάποιοι.
Αυτό φάνηκε και στις πρόσφατες εκλογές όπου οι ίδιοι πολιτικοί σχηματισμοί παρά την πτώση τους άντεξαν.Και οι λόγοι που άντεξαν είναι δυο.....
Ο πρώτος είναι η ανόητη αποχή που επέλεξαν οι πολίτες αντί της καταδίκης.
Ο δεύτερος ακούστηκε μέσα στο υπουργικό συμβούλιο την περασμένη εβδομάδα όπου μέλος της κυβέρνησης μιλώντας για τα μέτρα που πρέπει να παρθούν στον δημόσιο τομέα είπε "πρέπει να τα βάλουμε με τα σπλάχνα μας".
Και φυσικά αναφερόταν στο κομματικά διορισμένο στρατό των δημοσίων υπαλλήλων που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διόρισαν.Τον κομματικό στρατό του 1 εκατ. ψηφοφόρων που αν υπολογίσουμε και τις οικογένειες τους φτάνουμε σε απροσδιόριστο αριθμό ατόμων που στηρίζουν όλη αυτή την σαπίλα.
Με αυτούς θέλει να τα βάλει η κυβέρνηση και φυσικά είναι η μόνη της έννοια.
Γραμμένους είχε και έχει τους ιδιωτικούς υπαλλήλους,τους μικρούς επιχειρηματίες και τους συνταξιούχους.Ομως τους δημοσίους υπαλλήλους........
Γι αυτό και ζητά συναίνεση απο την ΝΔ ώστε αυτοί που θα χαθούν απο το μαντρί αν δεν μπορέσουν να αναπληρωθούν με νεα πρόβατα να είναι ίσοι με όσους χαθούν και απο την αντίπαλη πλευρά.
Ομως δεν σταματούν εκεί.....
Το πολιτικό σύστημα τις τελευταίες μέρες αποκτά καρκινικά συμπτώματα.
Οπως τα καρκινικά κύτταρα διαχωρίζονται και εξαπλώνονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο το πολιτικό σύστημα διαχωρίζεται και εξαπλώνεται σε όλο το πολιτικό φάσμα απο την άκρα αριστερά εως και την άκρα δεξιά δημιουργώντας νέες εστίες μόλυνσης που ελλοχεύουν νεους κινδύνους για την χώρα.
Οι "ανεξαρτοποιήσεις" βουλευτών και η δημιουργία νέων κομμάτων είναι μια προσπάθεια του ίδιου συστήματος και των ίδιων ανθρώπων να περιορίσουν την αντίδραση των πολιτών.
Πρόκειται για μια προσπάθεια που είναι βέβαιο πως με το πλήρωμα του χρόνου θα αυτοακυρωθεί αφου εξυπηρετήσει τους προσωπικούς σκοπούς ορισμένων αλλά και αφού δώσει την ψεύτικη προσωρινή εναλλακτική πρόταση στον οργισμένο λαό.
Οι διαγραφές κυβερνητικών βουλευτών είναι μια προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανίσει ενιαίο μέτωπο απέναντι στους επικριτές της.Μια ψευτικη ενότητα μεταξύ σοσιαλιστών-κεντρώων-πρώην κομμουνιστών και διαφόρων "προοδευτικών",πισωγλέντιδων,ψευτοκαλλιτεχνων που γλυκάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια απο το μέλι της εξουσίας.
Προς το παρόν η εναλλακτική του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει και αυτό γιατί οι "υψηλά ιστάμενοι" το χρειάζονται για να φέρει σε πέρας τον απώτερο σχεδιασμό.
Μπορεί οι "σειρήνες" να φτάνουν στα αυτιά του Δημαρά όμως ούτε την "διαφήμιση" διαθέτει ούτε και το πολιτικό βάρος ώστε να μαζέψει τους Πασόκους που θα θελήσουν να αποδράσουν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ήδη νεκρός και δεν το ξέρει.Το παραδέχτηκε εμμέσως και ο ίδιος ο πρόεδρος του.Και άλλωστε η ύπαρξη του ακόμα και ως ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ στο μόνο που εξυπηρετούσε ήταν την αριστερά του σαλονιού και της ψευτοδιανόησης που παρείχε και κάποιο ανάχωμα απέναντι στο ΚΚΕ.
Ο ΛΑΟΣ αν και σε κάποιους θα φανεί περίεργο έχει ήδη διασπαστεί.
Είναι εκατοντάδες τα στελέχη που ενω βοήθησαν στην δημιουργία του κόμματος έχουν αποστασιοποιηθεί αηδιασμένα απο την πολιτική της συναλλαγής και του διαλόγου,την πολιτική της τηλεόρασης και των επερωτήσεων.Αφού το μόνο που κατάφεραν είναι ο Καρατζαφέρης να είναι ο οποιο προβεβλημένος αρχηγός απο τα ΜΜΕ και το κόμμα να έχει μηδενικά κέρδη.
Και φτάνουμε στην ΝΔ όπου εδω γίνεται το παιχνίδι της επόμενης μέρας.
Ο Σαμαράς αποδεικνύεται ότι απέχει πολυ απο αυτό που θα ήθελαν όσοι εντάσσονται στο χώρο της λαικής δεξιάς.Υστερα και απο την υπερψήφιση των μισών νομοσχεδίων που αφορούν το μνημόνιο αλλά κυρίως ύστερα απο τις δηλώσεις του που ζητούν να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Ιρλανδίας η οποία εκβιαστικά εισήλθε και αυτή στο μηχανισμό στήριξης.Φαίνεται πως οι πολλές κινήσεις ισορροπίας και τα ακροβατικά που επέλεξε μάλλον θα τον ρίξουν.
Ο Σαμαράς δεν κατάλαβε πως οι εποχές των "ναι μεν αλλά...." έχουν περάσει και ο ελληνικός λαός δεν ζητά κορώνες αλλά συγκεκριμένες και αταλάντευτες θέσεις.
Και αυτό είναι ακριβώς που θα πληρώσει και πλήρωσε στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Η εμφάνιση Μπακογιάννη με το νεο κόμμα είναι αυτό ακριβώς που στο ΠΑΣΟΚ τουλάχιστον προς το παρόν δεν....συμφέρει τις "αγορές" να γίνει.
Αυτό που ο κωλοτούμπας παρά το γλοιώδης γλύψιμο μηνών απέτυχε να πράξει.
Είναι η δημιουργία ενός πόλου που θα στεγάσει "δυσαρεστημένους" νεοδημοκράτες.
Αυτό όμως είναι το λιγότερο.Εκείνο που έχει σημασία είναι να δούμε ποιοι επιχειρηματίες,ποια εκδοτικά συμφέροντα και ποιοι "χορηγοί" εντός αλλά κυρίως εκτός Ελλάδας θα στηρίξουν το εγχείρημα.
"Ολους μας άλλαξε η κρίση" δήλωσε η Ντόρα θέλοντας όπως όλοι οι αποτυχημένοι πολιτικοί και υπεύθυνοι για την σημερινή κατάντια να εμφανιστεί "άσπιλη και αμόλυντη" απέναντι σε αυτούς που θα κληθεί να παραμυθιάσει ζητώντας την ψήφο τους.
Είναι ακριβώς το ίδιο με το "μαζί τα φάγαμε".Γιατί φυσικά δεν γνωρίζουμε αν πραγματικά κάποιοι πολιτικοί άλλαξαν με την κρίση αλλά είμαστε σιγουροι ότι κάποιοι απο τον λαό ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ να αλλάξουν γιατί ουδέποτε υπήρξαν κλέφτες,λαμόγια ή προδότες.
Κατα τα άλλα το κόμμα Μπακογιάννη είναι βέβαιο πως θα έχει ημερομηνία λήξης.
Η μόνη του χρησιμότητα την δεδομένη στιγμή είναι η στήριξη της κατοχικής κυβέρνησης αφού όπως προείπαμε η "αριστερή διάσπαση" του ΠΑΣΟΚ αυτή την στιγμή είναι κατι που δεν βολεύει.
Με την σειρά της η Ντόρα ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση είναι έτοιμη να "θυσιαστεί" για την χώρα....Στην ουσία να θυσιάσει τα κορόιδα που θα την εμπιστευτούν για όσο διάστημα παραμείνει ο Σαμαράς αρχηγός στην ΝΔ.
Γιατί μπορεί να υπάρχει ο μεγάλος στόχος της στήριξης του ΠΑΣΟΚ όμως υπάρχει και ο μικρός και "ταπεινός" που ακούει στο όνομα επάνοδο στην ΝΔ ως αρχηγός και ακολούθως διάδοχος του Γιωργάκη στην πρωθυπουργία.
Ετσι λοιπόν το θέατρο είναι στημένο και οι ηθοποιοί στις θέσεις τους.
Ετοιμοι να εισπράξουν την δυσαρέσκεια του κόσμου και να "σώσουν" την χώρα.
Το ΠΑΣΟΚ θα ξεπουλά και θα περνά τα νομοσχέδια του.....Η ΝΔ θα στηρίζει αλλά θα κάνει και αντιπολίτευση....Ο ΛΑΟΣ θα θα αρκείται στις τηλεοπτικές εμφανίσεις και στις πωλήσεις....βιβλίων.....Και η Ντόρα θα ακολουθήσει τις εντολές των "αγορών" αναμένοντας την σειρά της.
Θέλω όμως να αναφερθώ και στην Χρυσή Αυγή......
Ενα κόμμα που προφανώς το μεγαλύτερο σφάλμα του είναι η εκούσια ή ακούσια τακτική του να μπερδεύει τον αισχρό και ξενόφερτο ναζισμό με τον Ελληνικό Εθνικισμό.
Δεν θα πάρουμε καμία θέση γιατί δεν γνωρίζουμε πραγματικές διαστάσεις.....
Ομως μας κάνει φοβερή εντύπωση το γεγονός πως ενω ύστερα απο πολλά χρόνια η ΧΑ κατάφερε να εκλέξει έδρα στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας λαμβάνοντας το τεράστιο ποσοστό του 5,3%.Αυτή λοιπόν την στιγμή άρχισε πόλεμος με κάποιους που ειλικρινά αγνοώ αν έχουν δίκιο ή άδικο που καταφέρονται εναντίον του Γραμματέα της ΧΑ.
Η απορία φυσικά είναι ευνόητη του αν ισχύουν όσα του καταλογίζονται γιατί δεν λέχθηκαν πριν 6 μήνες ή ένα χρόνο;
Μήπως γίνεται προσπάθεια σπίλωσης ώστε να ανακοπεί μια ανοδική τάση ή μήπως πρόκειται για αληθινές καταγγελίες;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το χρονικο τάιμινγκ,αγαπητε προτεσιλαε,που επελεξαν για να ορμηξουν στη χρυση αυγη ειναι ΑΚΡΩΣ υποπτοτατο..αυτους που επιτιθενται στον ν.μιχαλολιακο, θα ειχαν πιθανοτητες να τους πιστεψουν εαν οπως λες κ συ τα ελεγαν πριν απο 6 μηνες ή ενα χρονο.γιατι τωρα σε αυτο το χρονικο σημειο; γιατι τωρα που ελαβε 5,3% στον μεγαλυτερο δημο της χωρας; μανι-μανι ξεφυτρωσαν 2-3 ιστολογια που χτυπουν τη χρυση αυγη, σαν τα μανιταρια!!που ηταν ολοι αυτοι ΠΡΙΝ μπει στο δημ. συμβουλιο; σα να μη μας τα λενε καλα..και αφου,οπως ισχυριζονται,η χρυση αυγη ειναι του συστηματος γιατι εξακολουθειται να κατασυκοφαντειται και να μην της επιτρεπεται να εχει δημοσιο λογο; κοντος ψαλμος αλληλούια λενε..ειδωμεν..το μελλον θα δειξει ποια απο τις δυο πλευρες εχει δικιο.

Protesilaos είπε...

Η ΧΑ φίλε μου για μένα πρέπει να αποκυρήξει τον εγκληματικό και ξενόφερτο ναζισμό και να επικεντρωθεί στον αγώνα του Ελληνικού Εθνικισμού.
Οσο αυτά τα δυο συγχέονται μόνο κακο θα γίνεται.
Οσο για το συγκεκριμένο που όντως και μένα μου έκανε εντύπωση η ξαφνική αυτή επίθεση και γι αυτό αναφέρθηκα.
Ισως να είναι και ο παραπάνω ο λόγος.
Ετσι ισως να το δικαιολογούσα αλλά ειλικρινά δεν γνωρίζω και για αυτό εξέφρασα και την απορία μου ειδικά για τον χρόνο που επιλέχθηκε.