Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΊΝΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΑ ΣΑΣ

Μπορεί τα λόγια για...κοινή προσπάθεια.Για θυσίες που θα πιάσουν τόπο να ακούγονται ωραία.....
Μπορεί ο πρωθυπουργός και οι παρτρεχάμενοι του καθώς και ο "πατριώτης" Καρατζαφέρης να συνεχίζουν να κοροϊδεύουν τον λαό πως η "μνημονιακή" σύμβαση ήταν αναγκαία.
Ομως πέρα απο κόμματα....Ειτε το θέλουν είτε όχι το άτυπο "δημοψήφισμα" των αυτοδιοικητικών εκλογών απέδειξε πως το 70% περίπου καταδίκασε την πολιτική του ραγιαδισμού και του ξεπουλήματος της χώρας.
Και ίσως το ποσοστό να ήταν μεγαλύτερο αν ο ελληνικός λαός έβλεπε την πραγματική διάσταση της...."διάσωσης" που φρόντισε ΠΑΣΟΚ και Καρατζαφέρης να εφαρμοστεί στην χώρα.
Με αφορμή και την κατάθεση του προϋπολογισμού όπου αποδεικνύεται περίτρανα πως ακόμα και το....κορμί μας να πουλήσουμε δεν πρόκειται να αντεπεξέλθουμε στους όρους του δανείου.
Αλλά και με την συνεχιζόμενη εμετική πλέον παρουσία Καρατζαφέρη που χωρίς ίχνος ντροπής δεν σταματά να ισχυρίζεται πως το έκανε για τα....λεφτά.
Παραθέτουμε παρακάτω ορισμένους απο τους όρους του μνημονίου οι οποίοι αν δεν υπήρχε η λέξη Ελλάδα θα νόμιζε κανείς πως αναφέρονται σε τριτοκοσμική χώρα και υπανάπτυκτους δούλους.
---σελ.119-
ΔΕΝ μπορεί η Ελλάδα να πάρει δάνειο από άλλο δανειστή (Κίνα-Ρωσία) καθώς επίσης δεν μπορεί να υποθηκεύσει ούτε να ενεχυριάσει για άλλον περιουσία ή έσοδα ή να μεταφέρει το... χρέος της...
(Γι' αυτό όταν είπε η Ρωσία να μας δανείσει με χαμηλό επιτόκιο αντέδρασε η κυβέρνηση!!!!)
---σελ 129.παραγρ.13.υποπαραγρ.1.
Αντίθετα ο δανειστής επιτρέπεται να μεταβιβάσει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του.
Δηλ. μπορεί να δανειστήκαμε από τη Γερμανία άλλα να βρεθούμε χρεωμένοι στην Τουρκία ή τα Σκόπια!!! Γιατί η Γερμανία θα τους έχει πουλήσει τα δανειακά δικαιώματα τις Ελλάδος
---Σελ.129.παραγρ.14.υποπαραγρ.1
Η σύμβαση διέπεται από το Αγγλικό δίκαιο.
(Την ελληνική δικαιοσύνη την γράφουν στα.....)
---σελ΄121.παραγρ.5
Το επιτόκιο για τα 110 δις ευρωπαϊκών δανείων είναι 5,2 κυμαινόμενο για την πρώτη 3ετία.6,2 για τα επόμενα χρόνια κ +2% τόκοι υπερημερίας εάν έχει λήξει το δάνειο, επαναπροσδιοριζόμενο..... ΑΝΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!
---Σελ 123
Η Ελλάδα εάν δεν πληρώσει κάποιο από τα... παλαιότερα δάνεια και όχι τα 110 που παίρνουμε τώρα, που λήγουν ή προβεί σε αναστολή πληρωμών παλαιότερου δανείου, δεν μπορεί να εκταμιεύσει χρήματα από το μηχανισμό και υποχρεούται να πληρώσει άμεσα το υπόλοιπο κεφάλαιο του δανείου του μηχανισμού μαζί με όλες τις επιβαρύνσεις.
---Σελ.130,παραγρ.15+σελ 140,παραγρ 5...
Για να είναι νόμιμη, για να ενεργοποιηθεί και να ισχύει η σύμβαση, δεν χρειάζεται καμιά άλλη πράξη παρά μόνον την υπογραφή του Παπακωνσταντίνου και τη νομική γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους του υπουργείου οικονομικών και του υπουργείου δικαιοσύνης.
(Σε ποιο πολίτευμα κυβερνά ένας υπουργός και δικαιούται να υπογράφει οτιδήποτε εν αγνοία της κυβέρνησης.
Ο υπουργός θα υπογράφει και ΟΧΙ ο πρωθυπουργός για να εκταμιεύεται το δάνειο;
Ούτε ψήφιση στή βουλή ούτε καν υπογραφή από τον πρόεδρο της δημοκρατίας, ούτε καν γνωμοδότηση!!!!)
---σελ 123,παράγραφος 5...
Μόνο το δικαστήριο της ευρωπαϊκής ένωσης και τα συνταγματικά δικαστήρια των δανειστών!!!! μπορούν να ακυρώσουν τη σύμβαση γιατί παραβιάζεται το ευρωπαϊκό δίκαιο ή το σύνταγμα του δανειστή αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τη σύμβαση στην Ελλάδα δεν επιτρέπει κανένα δικαστήριο να εκδικάσει τέτοια προσφυγή! Αφήστε που δεν έχουμε και συνταγματικό δικαστήριο στη χώρα μας αλλά από κει και πέρα υπάρχει το διεθνές αλλά μας δένει τα χέρια πρέπει να απευθυνθούμε για τους Γερμανούς στο δικαστήριο της Γερμανίας, για τους Άγγλους στης Αγγλίας!!!Δηλαδή να απευθυνθούμε στους δανειστές μας οι οποίοι θα μας εκδικάσουν την όποια διαφορά.Δικαστές ΚΑΙ δανειστές το ίδιο πράγμα.
-----
Με την παρούσα ο δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων, παραιτείται από κάθε ασυλία την οποία έχει ή πρόκειται να αποκτήσει όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία απο νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα σύμβαση.
Όσον αφορά κατάσχεση, διαταγή κ όσον αφορά την εκτέλεση κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει δικαστικός νόμος. Ούτε ο δανειολήπτης, ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία !!!
(Υποθήκευσαν τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας.Απο δημόσια κτίρια μέχρι και την Ακρόπολη)
Αυτα είναι μεταξύ άλλων όσα αποδέχτηκαν ΠΑΣΟΚ και Καρατζαφέρης.....
Αυτά είναι που κατέστησαν την πατρίδα μας αποικία και υποχείριο των...αγορών.
Και το μεγαλύτερο αίσχος φυσικά είναι το επιτόκιο.....Αφου οι πολιτικοί αλήτες υπέγραψαν να πάρουν τα....λεφτά με επιτόκιο που μόνο για εξόφληση των 110 δις (όχι των υπολοίπων 300 δις που χρωστάμε) θα πληρώνουμε τόκους.......ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΚΟΥΣ περίπου 5 δις 20ο εκατ. ευρώ το χρόνο την πρώτη τριετία και 6 δις 200 εκατ. για τα επόμενα χρόνια που φυσικά ας μην κοροϊδευόμαστε θα είναι δεκαετίες.
Και αυτό την στιγμή που τους φαίνονταν πολλά τα επιτόκια του 3 και του 4% του περασμένου χειμώνα όταν και ανέλαβαν την κυβέρνηση και είχαν αρνηθεί να δανεισθούν θεωρώντας τα υψηλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: