Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΝ ΑΡΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ετοιμάζονται να προσφύγουν σε διεθνείς φορείς και να… καταγγείλουν ύποπτες μεθοδεύσεις.
Όλα κυλάνε σύμφωνα με το σχέδιο, για τον τουρκο-συνδυασμό της νεο-ελληνίδας (αλλά τουρκάλας σύμφωνα με τη δήλωση της ίδιας) Μουσταφάογλου Σιμπέλ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το αποτέλεσμα των 1500 (περίπου) ψήφων, απογοήτευσε τους τουρκόφρονες του προξενικού συνδυασμού, και ήδη συζητάνε για… παράξενα παιχνίδια πιθανολογώντας νοθεία!!! Σίγουρα κάτι παραπάνω θα ξέρουν από νοθείες, για να θίγουν τέτοιο θέμα, αν και φυσιολογικά θα έπρεπε να ακολουθήσουν την παροιμία που λέει “στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί”…Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, απογοήτευση σκόρπισε στο επιτελείο του συνδυασμού για τον Δήμο Κομοτηνής «Πρώτο Βήμα για την Ισότητα» με επικεφαλής την Σιμπέλ Μουσταφάογλου το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με το οποίο ο συνδυασμός έλαβε 2.727 ψήφους και ποσοστό 8,40%.
Το αποτέλεσμα αυτό δίνει τη δυνατότητα στο μειονοτικό συνδυασμό να εκλέξει δύο συμβούλους στο νέο δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής, όμως αυτό δεν ικανοποίησε καθόλου τόσο τη κ. Μουσταφάογλου όσο και το επιτελείο της, καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι επικεφαλής του συνδυασμού περίμεναν να λάβουν παραπάνω από 5.000 ψήφους και διψήφιο νούμερο ποσοστού, υπολογίζοντας σε αυτούς και τους 4.000 ψηφοφόρους που ήρθαν στη Θράκη για τις εκλογές από την Προύσα Τουρκίας.
Με δεδομένο λοιπόν το γεγονός ότι “τα κουκιά δεν τους βγήκαν”(!) αλλά και το ότι η μειονότητα τελικά τους γύρισε δείχνοντας ωριμότητα αλλά και το ότι πλέον δεν καθοδηγείται από κανέναν, οι μειονοτικοί του συνδυασμού της κ. Μουσταφάογλου κάνουν έμμεσα λόγο για «νοθεία του αποτελέσματος» και «παράξενα παιχνίδια» ενώ προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα τονίζουν ότι στις επόμενες εκλογές θα ζητήσουν παρατηρητές από τις ευρωπαϊκές χώρες.
Χαρακτηριστικά, μειονοτικό στέλεχος του συνδυασμού σημειώνει «το ότι το ποσοστό του συνδυασμού το πρωί της 8 ης Νοεμβρίου ήταν 13% και αργότερα στο 8% αποτελεί αντίφαση. Γιατί άργησαν να ανακοινωθούν τόσο πολύ τα αποτελέσματα; Τι έγινε στη Νομαρχία Ροδόπης; Ποιοι παίζουν παιχνίδια με τις ψήφους και τις κάλπες;».Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το επιτελείο του συνδυασμού κάνει σκέψεις για τα επόμενα βήματα και τις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν ενώ δεν αποκλείεται ακόμα και η προσφυγή σε διάφορους φορείς.
Εστάλη απο http://filologos10.wordpress.com
Σχόλιο ιστολογίου:Οι "Ελληνες" της Θράκης μπορεί να είναι Τούρκοι αλλά δεν είναι κορόιδα.Εξ ου και το αποτέλεσμα αφού ναι μεν φώναζαν υπέρ της Μουσταφάογλου εκδηλώνοντας τα "φιλλεληνικά" αισθήματα τους.Στην πραγματικότητα όμως ακόμα και η ίδια η Μουσταφάογλου γνωρίζει πως οι 2 ή 4 δημοτικοί σύμβουλοι δεν θα έκαναν πολλά περισσότερα απο όσα κάνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για τους "Ελληνες" μουσουλμάνους.
Πολυ απλά πιστεύω ότι όσο υπάρχουν τέτοιες ελληνικές κυβερνήσεις η μειονότητα γνωρίζει ότι θα κερδίζει περισσότερα παρά αν ξυπνούσε την ανυσηχία διεκδικώντας τον δήμο Κομοτηνής.Αρα φωνάζουν για να ακούγονται ενω επι της ουσίας δεν ήθελαν ούτε οι ίδιοι να ξεπεράσουν συγκεκριμένο ποσοστό.Για αυτό και οι μουσουλμάνοι ψήφισαν σχεδόν μονοκούκι τον κυβερνητικό υποψήφιο δίνοντας του 44%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: