Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ.......

Οπως σε καθε εκλογική αναμέτρηση έτσι και στην χθεσινή για μια ακόμα φορά σύμφωνα με τους πολιτικούς δεν υπάρχουν χαμένοι.....
Ολοι έβγαλαν τα συμπεράσματα τους και όλοι συμφώνησαν πως για καθε έναν τους υπήρξε μια θετική εξέλιξη.
Βέβαια κανείς δεν περίμενε το βραδυ των εκλογών και κατά τον σχολιασμό των αποτελεσμάτων οι πολιτικοί να παραδεχθούν είτε την ήττα του κατεστημένου είτε να συνεχίσουν το παραμύθι των "ανεξάρτητων" υποψηφίων.
Υπάρχουν άλλωστε οι..ιθαγενείς χειροκροτητές που είναι έτοιμοι να πανηγυρίσουν ακόμα και την κατάντια τους.
Ετσι πέφτει ο κλήρος σε ακομμάτιστους πολίτες να δώσουν την δική τους εξήγηση.
Δυστυχώς ο μόνος κερδισμένος είναι το ΚΚΕ που έφτασε το ποσοσστό του σχεδόν το 12% με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είδαν τα ποσοστά τους να συρρικνώνονται και για πρώτη φορά μετα την μεταπολίτευση και οι δυο μαζί συγκεντρώνουν ένα ποσοσστό που με την αναγωγή σε εθνικό ποσοστό δεν ξεπερνα το 64% όταν σε άλλες εποχές το 80% ήταν ο συνήθης απολογισμός.
Με δεδομένη την έντονη πολιτικοποίηση των εκλογών είμαστε υποχρεωμένοι να μιλήσουμε τουλάχιστον όσο αφορά τα δυο μεγάλα κόμματα μόνο για τις περιφερειακές και αυτό γιατί ουσιαστικά η θέση των πολιτών ακόμα και στην περίπτωση που δεν τίθονταν εκβαστικά διλήμματα θα ήταν πολιτικοποιημένη.Κατι που άλλωστε συνέβαινε μέχρι τώρα στις "αντίστοιχες" Νομαρχιακές.
Με την αποχή λοιπόν να φτάνει το 44% περίπου και 11% τα άκυρα/λευκά.....
Το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει ένα ποσοστό κοντά στο 33-34% χάνοντας σχεδόν 10 μονάδες απο το αντίστοιχο ποσοστό που έλαβε το 2009.
Ομως μπορεί να κρατιέται ακόμα απο την καρέκλα όντας νικητής στις περισσότερες περιφέρειες.Ακόμα χειρότερα όπου τα πράγματα οδηγούνται σε δευτερο γυρο οι πιθανότητες του κυβερνώντως κόμματος να αυξήσει την "δύναμη" του είναι πολύ ποιο πιθανή.
Οι δηλώσεις Σαμαρά δείχνουν άνθρωπο που βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου με μια ΝΔ να συγκεντρώνει περίπου 31-32% όταν το 2009 είχε λάβει 33,50%.
Αυτό είναι αποτέλεσμα τις διφορούμενης πολιτκής που ακολουθεί η ΝΔ, η απουσία πειστικής εναλλακτικής πρότασης.Της ατολμίας του προέδρου να προχωρήσει στην δημιουργία μιας νέας ΝΔ.Αλλά και στις λανθασμένες επιλογές υποψηφίων στο πρόσωπο του Κικίλια που κυριοκλεκτικά με το 20% ξεφτίλισε την ΝΔ στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας και ελπίζει πλεον σε "συμμαχίες" για να σώσει ότι μπορεί.
Δυστυχώς νικητής των εκλογών είναι η αποχή......
Και λέμε δυστυχώς γιατί η αποχή δεν "αγγίζει" τους κυβερνώντες και θα το κατάλαβαν πολυ καλά όσοι απείχαν όταν άκουσαν απο πολιτικάντιδες απο την μια προσπάθησαν αυθαίρετα να οικειοποιηθούν το ποσοστό.
Αλλοι δήθεν στενοχωρήθηκαν ανησυχώντας για την δημοκρατία τους.Και άλλοι......Οι περισσότεροι χάρηκαν αφού πέρα απο τις συζητήσεις της μιας μέρας η αποχή δεν επιδοκιμάζει ούτε αποδοκιμάζει πολιτικές.Απλά κάνει ποιο εύκολη την επιβολή πολιτικών απέναντι σε μια κοινωνία που είναι αμέτοχη.
Με αυτό το σκεπτικό θελω να πω συγχαρητήρια όχι σε όσους απείχαν αλλά σε όσους όπου δεν υπήρχαν πατριωτικοί συνδυασμοί ΠΗΓΑΝ να ψηφίσουν και επέλεξαν το λευκό ή το άκυρο.
Με αυτό τον τρόπο έδειξαν ότι ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ αποδοκιμάζουν όλο το σάπιο πολιτικό κατεστημένο και αρνούνται να απέχουν απο το δημοκρατικό τους δικαίωμα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ 50% ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!-ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ- ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΣΕΙ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ, ΕΝΩ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 50% ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΚΟΚΚΙΝΟΜΠΛΕ!!!!! ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 50% ΨΗΦΙΖΕ, ΘΑ ΚΑΤΑΡΚΕΜΑΤΙΖΟΤΑΝΕ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙΔΙΑ... Η ΑΠΟΧΗ ΕΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑΕΙ, ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΒΛΑΚΩΝΟΥΝ...

AN ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΟΜΜΑ, ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ. ΜΗΝ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΤΕ ΤΑ ΚΡΥΦΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΜΕΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΆΛΛΗ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΥΝΔΥΣΑΣΜΟ("ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ" ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ) ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΤΕΘΕΙΤΕ... ΓΙΑ Ν' ΑΚΟΥΣΩ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ!! ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ;; AΛΛΙΩΣ ΗΣΥΧΙΑ...

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ 50% ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!-ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ- ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΣΕΙ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ, ΕΝΩ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 50% ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-"ΣΤΑΛΙΝ"-ΣΥΝ-"ΤΣΥΡΙΖΑ"-"ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ"!!! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ Μ' ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ;;; ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 50% ΨΗΦΙΖΕ, ΘΑ ΚΑΤΑΡΚΕΜΑΤΙΖΟΤΑΝΕ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙΔΙΑ...Ή ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝΕ ΌΛΟΙ ΤΟN ΊΔΙΟ;;;(KAI ΠΟΙΟΝ;;;) AN ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΟΜΜΑ, ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ. ΜΗΝ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΤΕ ΤΑ ΚΡΥΦΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΜΕΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΆΛΛΗ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΥΝΔΥΣΑΣΜΟ("ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ" ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ) ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΤΕΘΕΙΤΕ... ΓΙΑ Ν' ΑΚΟΥΣΩ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ME EΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ !!! ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ;; ΠΑΡΑΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΥΔΑΙΑ ΘΕΩΡΙΑ "ΨΗΦΙZΩ ΤΟΝ ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΟ ΣΤΟΥΣ ΤΥΦΛΟΥΣ" Ή "ΨΗΦΙΖΩ ΤΟΝ ΈΝΑΝ ΚΛΕΦΤΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΆΛΛΟΣ". ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΝ-ΚΑΙ ΜΟΝΟ-ΑΝ ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΆΞΙΟ. ΤΙ ΠΟΙΟ ΞΕΚΑΘΑΡΟ;;; AN ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ ΆΞΙΟ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ, ΣΑΦΩΣ ΤΟΤΕ-ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ-ΘΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑ...

Protesilaos είπε...

Αγαπητέ μαλλον διάβασες αλλά δεν κατάλαβες.
Εμείς θεωρούμε πως η αποχή συμφέρει το σύστημα αφού είτε πανε να ψηφίσουν 10 ή 100.000 αυτός που είναι να βγεί θα βγεί.
Εγω προσωπικά πρότεινα να ψηφιστούν όπου υπάρχουν πατριωτικές επιλογές και σαν δεύτερη επιλογή το ΛΕΥΚΟ ή το ΑΚΥΡΟ (όχι σε εθνικές αφού προσμετράτε στο πρώτο κόμμα).Και αυτό γιατί η συγκεκριμένη επιλογή είναι ΣΥΝΗΔΕΙΤΗ αποχή η οποία εκφράζεται με ψήφο.Στην αποχή φιλε μου είσαι μέσα και εσυ που είσαι οργισμένος και προβληματισμένος αλλά και ο αδιάφορος που πήγε για καφε.
Γι αυτό και το κόμματα το βράδυ των εκλογών προσπάθησαν να οικοιοποιηθούν την αποχή ως δικούς τους ψηφοφόρους που δεν πήγαν να ψηφίσουν για να ΜΗΝ τα καταψηφίσουν.