Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2010

ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΝΔ...ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ "ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟΥ";

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ κ.Παναγιωτόπουλος σε ραδιοφωνικό σταθμό όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:
"Η Ν.Δ. δεν είναι κόμμα διαμαρτυρίας. Η ΝΔ δεν λέει "τινάξτε τα όλα στον αέρα". Γι’ αυτό λέει ότι θα τιμήσουμε την υπογραφή με την έννοια ότι η Ελλάδα έχει δανειστεί. Δεν μπορούμε να πούμε στους πιστωτές μας 'δεν παίρνετε φράγκο'.
Οπως κανείς εύκολα μπορεί να καταλάβει ο βουλευτής ακολουθεί ακριβώς την "αντιπολιτευτική" γραμμή του προέδρου του που ούτε λίγο ούτε πολύ...Δεν θέλει το μνημόνιο....αλλά θα το εφαρμόσει.
Αυτό θυμίζει κατι απο το τραβάτε με και ας κλαίω.....
Φυσικά στο σάπιο πολιτικό κατεστημένο που μάθαμε να ζούμε η ανάγκη της αντιπολίτευσης για διαφοροποίηση χωρίς όμως να θίγονται τα διαχρονικά συμφέροντα των "εταίρων"-"συμμάχων" μας είναι κατι που δεν προξενεί εντύπωση.
Η επιμονή όμως της ΝΔ σε ένα ξεκάθαρο πλέον λαϊκίστικο παιχνίδι που έχει ως μοναδικό σκοπό την ψηφοθηρία αρχίζει να καταντά κουραστική.
Οι πολίτες...τουλάχιστον κάποιοι έχουν νοημοσύνη και όσο η ΝΔ επιμένει να τονίζει την δήθεν "αντιμνημονιακή" στάση της τόσο ποιο πολύ την προκαλεί.
Αλλωστε όλες οι μέχρι τώρα δηλώσεις των στελεχών της ΝΔ κινούνται γυρω απο την αντίθεση τους στο πως θα εφαρμοστεί το μνημόνιο και όχι στην καταδίκη του.
Ας δούμε όμως λίγο καλύτερα την δήλωση Παναγιωτόπουλου.....
"Θα τιμήσουμε την υπογραφή μας γιατί η Ελλάδα έχει δανειστεί".
Ας σταματήσουμε για λίγο εδώ.....Εχει περάσει ήδη ένας χρόνος απο την στιγμή που κατέλαβε την εξουσία η πασοκική λαίλαπα.
Η ΝΔ όλο αυτό τον καιρό έχει αναλωθεί σε αντιπολίτευση light.
Μην μένουμε στις τελευταίες μέρες εκλογών που οι τσοπάνηδες προσπαθούν να μαντρώσουν τα πρόβατα.
Η ΝΔ λοιπόν που να θυμίσουμε έκανε μια απογραφή για το θέμα της οικονομίας και που μιλά τώρα ακόμα και για εξεταστικές όταν έρθει στην εξουσία.
Αυτή η "ευαίσθητη" ΝΔ δεν ζήτησε το απλούστερο αλλά και το απαραίτητο.
Να δημοσιευθούν αναλυτικά στοιχεία απο το 1974 ως σήμερα το τι ποσά δανειστήκαμε,
με ποιού υπογραφή,ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ και κυρίως για ποιο λόγο.
Γιατί το η "Ελλάδα δανείσθηκε" δεν λέει κατι.Οταν η "Ελλάδα" δεν πλούτισε αλλά αντιθέτως σύμφωνα με τα λεγόμενα σας χρεοκόπησε.
Δεν είναι άραγε δικαίωμα των Ελλήνων να γνωρίζουν;Αλλά και υποχρέωση της όποιας αντιπολίτευσης να το κάνει γνωστό ακόμα και αν ή ίδια....γνωρίζει;
Οταν η ΝΔ ως κυβέρνηση χρειαζόταν το άλλοθι με την απογραφή ξεφτίλισε την Ελλάδα στο εξωτερικό χωρίς δεύτερη σκέψη.Τώρα που είναι η ευαισθησία της;
Θα πει κάποιος με την απογραφή άνοιξε μια πόρτα στα ευρωληγούρια.Εκανε την αρχή για να ολοκληρωθεί η απαξίωση της χώρας απο τον ΓΑΠ.
Ενω μια κίνηση αποκάλυψης των εμπλεκομένων δεν είναι προς το "ευρωπαϊκό συμφέρον".
Και όπως λεει και ο Παναγιωτόπουλος η ΝΔ δεν λεει "τινάξτε τα όλα στον αέρα".
Αντιθέτως η αγωνία είναι η διατήρηση των...."όλων" και η εξασφαλισμένη και απρόσκοπτη πληρωμή των δανείων με μοναδική διαφορά ότι ο διαχειριστής θα αλλάξει χρώμα και απο πράσινος θα γίνει γαλάζιος.
Οσο για το "η ΝΔ δεν είναι κόμμα διαμαρτυρίας".....
Φυσικά και δεν είναι κ.Παναγιωτόπουλε.Γιατί ανέκαθεν το κόμμα σας προσέβλεπε μεν στην ψήφο διαμαρτυρίας όπως λαϊκίστικα κάνετε και τώρα αλλά ακολούθως συνέχιζε την πολιτική που επέβαλαν οι εξωτερικοί παράγοντες και τα οικονομικά συμφέροντα.
Οτι ακριβώς έκανε και κάνει δηλαδή το ΠΑΣΟΚ που δήθεν προσπαθείτε να κατηγορήσετε τώρα ενω στην πραγματικότητα η πολιτική σας είναι ταυτόσημη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: